Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mini emitator fm

FlorinHiT

Postări Recomandate

buna idee pentru telecomanda,

iar daca vrei in afara benzii FM88-108, mai erau radiouri vechi, si cele rusesti, mai o banda FM 65-73MHz

schema era ceva de genul asta:

Posted Image

Parca integratul era 74LS nu mai imi amintesc exact, nu mai stiu schema exact, dar semana cu asta. Nu garantez ca schema asta merge.

Altii dau si cu 74F

http://electroschematics.com/496/74f13-mini-bug-transmitter/

cred ca merge cu orice NAND cu multe intrari,

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• FlorinHiT

7

• Th3_uN1Qu3

2

• Mondan

2

• gabiferaru

1

Top autori în acest subiect

am construit emitatorul de aici :

http://www.bobtech.ro/proiecte/emitatoa ... r-radio-fm

insa am probleme cu receptia : din cand in cand nimeresc o pozitie in care functioneaza perfect , dar imediat ce misc cat de putin vreunul dintre aparate se pierde semnalul .

ce as putea face pentru o receptie decenta indiferent e pozitie ? distanta dintre emitator si receptor nu este niciodata mai mare de 1,5 M.

Cateva precizari legate de schema :

-bobina am realizat-o cu sarma de 0,5 : am 5 spire , diametrul bobinei este de 7mm iar distanta dintre spire este de 1 mm.

-ca antena am folosit sarma de cupru de aproximativ 25-30 cm

-in loc de 2N3904 ,pe care nu l-am avut , am folosit 2N2222A

-emitatorul este alimentat dintr-o sursa de 12V

-pentru receptie folosesc un telefon mobil al carui capat de scala este la 108MhZ, aceasta fiind singura frecventa pe care am reusit din cand in cand sa receptionez ceva .

Link spre comentariu

1. foloseste conductor mai gros, 0.7-0.8mm in diametru.2. fa reglajele cu o surubelnita din plastic sau fibra de sticla (din cablaj cu Cu corodat).3. cauta un loc liber in mijlocul benzii.4. fa reglajele (fara semnal de la PC) pana dispare zgomotul de fond in telefon.5. ar fi bine ca receptorul sa fie, pentru inceput, un altul la care auzi in difuzor fasaitul (zgomot de fond) de la cativa metrii.6. chiar daca nu vei face un reglaj precis de la inceput (adica atunci cand nu esti cu mainile prin tx! si cand te indepartezi vezi ca fasaitul apare) nu-i bai, reglezi din acordul receptorului in asa fel incat sa nu cazi pe un post!.7. foloseste un trz. de rf, de ex. BF214, BF200 etc. si pune un condesator de cativa nano farazi intre punctul rece al bobinei si masa si un electrolitic pe bornele de alimentare.8. succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări