FlorinHiT Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 As vrea sa realizez un mini emitator in FM care sa aibe urmatoarele cerinte :- raza de actiune 10-15m, in conditiile in care radioul are antena si se presupune ca e un radio bun ;- montajului as putea sa-i atasez ca antena ,o sarma de cupru in forma de U cu lungimea de 13cm ;- alimentare pana in 3V (probabil aici o sa apelez la un montaj sub 2V deoarece e posibil ca bateria de 3V sa se numai aiba aceasi putere dupa cateva zile) ;Tensiunea de 3V nu este destinata numai emitatorului.Din aceasi bateria se alimenteaza si echipamentul unde vreau sa "ascund" emitatorul.- chiar daca voi realiza ,de acasa, emitatorul sa mearga in 90.0 MHz sa-mi permita un reglaj de minim 3MHz mai sus sau jos, ca sa evit eventualele posturi care emit in apropierea frecventei emitatorului.- emitatorul sa fie stabil in frecventa,deoarece montajul va sta afara, noaptea frig si umezeala iar ziua soare/canicula.Mai ma intereseaza ca montajul sa faca pe post de baliza .Nu am pretentie la sunetul/tiuitul/pacanitul pe care il scoate doar sa se auda la radio.Probabil pe intrarea emitatorului o sa pun o combinatie de condesatoare sa scoata acel sunet/tiuit.Cateva pretentii ale mele se cam bat cap in cap cum ar fi stabil in frecventa dar sa fie si reglabila frecventa ,dar asta e cerinta :)Multumesc. Link spre comentariu
gabiferaru Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Daca nu vrei sa muncesti il poti cumpara, stereo, cu BA1404, cu cuart - deci stabil, alimentare 1.5v-3v: viewtopic.php?f=59&t=135700&p=1214309#p1214309 Link spre comentariu
FlorinHiT Postat Februarie 4, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2013 Momentan vreau sa realizez eu un montaj,deoarece trebuie sa-l fac de dimensiuni reduse.Am vazut montajul acela dar nu prea ma avantajeaza bobina aceea.Banuiesc ca de acolo reglezi frecveta cu care emite.Cu siguranta daca reglezi montajul in casa pe o frecventa si il scoti afara o sa vezi ca sare de pe frecventa aia Link spre comentariu
bobo_romania Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 Emitator fara bobina..cam greu..Succes!!! Link spre comentariu
FlorinHiT Postat Februarie 5, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2013 Ok n-am zis ca nu vreau fara bobina ,am zis doar ca vreau sa fie stabil pe frecventa si sa nu sara in functie de temperatura. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 O bobina realizata pe cablaj ar fi raspunsul la problema stabilitatii, insa frecventa de emisie nu va fi reglabila in limite mari, o dai doar din trimer. Link spre comentariu
FlorinHiT Postat Februarie 7, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2013 Cautand pe net am dat peste niste mini module interesante : http://www.adelaida.ro/module-comunicatii-radio-rf/ As putea sa adaptez ceva ,chiar daca sunt nevoit sa sar in alta frecventa ?Evident ca ptr acest emitator o sa fiu nevoit sa fac un receptor si nu cred ca e vreo problema. Sunt cateva module care se alimenteaza incepand de la 1,8V. Link spre comentariu
puriu Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Atentie, receptorul e FM. Emitatorul trebuie sa aiba si el MF (de ex. cu un varicap), altfel nu se aude. Daca receptorul permite e bine sa fie sub 88 MHz unde e mai liniste. Puterea de 2 - 5 mW nu pune probleme, iar antena de emisie poate fi orice sarma. Link spre comentariu
FlorinHiT Postat Februarie 7, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2013 Asta am observat si eu, deaia am si intrebat daca pot sa adaptez ceva. Link spre comentariu
M1cutzu Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 ... Daca receptorul permite e bine sa fie sub 88 MHz unde e mai liniste...Spectrul alocat pentru asemenea jucarii e 87.5-108.0 si asta include si deviatia de frecventa, nu prea are unde sa se duca mai jos.De curiozitate, ce rol are emitatorul, poate exista o alta solutie mai simpla ? Link spre comentariu
FlorinHiT Postat Februarie 8, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2013 Acest montaj as vrea sa-l "ascund" intr-un senzor iar cand se declanseaza acel senzor ,acest emitator sa transmita un semnal undeva la un aparat/radio.Ptr economia bateriei din senzor ,m-am gandit ca emitatorul sa nu-l tin alimentat non stop. In momentul cand se declanseaza senzorul,aprinde si un bec/led timp de 10-15sec iar emitatorul il voi alimenta de la acest led pe care cred ca il voi anula. Acum ca nu am gasit nici o solutie de emitator nu stiu ce sa adaptez ,ptr ca nu imi va fi de ajuns ca emitatorul doar sa ocupe o frecventa .Probabil o sa pun pe intrarea AF a emitatorului un oscilator care sa genereze un sunet,bazait,tiuit etc, deci emitatorul sa functioneze ca o baliza. Tin foarte mult la stabilitatea frecventei deoarece am nevoie de vreo 5-6 mini emitatoare care sa emita si sa stea pe aceasi frecventa si nu vreau ca unu sa o ia "hais si altu cea".Acesti senzori vor sta afara,neprotejati de caldura ziua si umezeala noaptea spre dimineata.Clar nu va intra apa in acest senzor dar umezeala intra si in oase o sa incerc ca acel montaj sa-l acopar cu ceara/silicon sau probabil o sa-l inchid intr-o cutiuta bine etansata. Acesti senzori nu ii voi folosii iar ,doar pe timp de vara si putin toamna ,deci intre 10-12grade noaptea cu umezeala si ziua poate mai prinde si cate o cannicula Nu am pretentia sa bata prea mult,minim 10-15m.Daca emitatorul functioneaza in alta frecventa ,nu ma supara daca cu aceasi antenuta din sarma de ~13cm ,ajunge si la 50-100m ...chiar e mai bine. Nu stiu cat de bine se potriveste urmatorul modul http://www.voti.nl/docs/VMR6512.pdf ,ptr cea ce vreau eu ,dar in afara de faptul ca nu cred ca il voi gasii in romania si ca nu stiu cat de stabil/bun este ,se potriveste perfect cerintelor mele.La capitolul consum nu prea sta bine ,dar nu e problema ptr ca o sa ma orinetez sa pun baterii mai bune.....dar macar ca asta sa fie singura problema . Multumesc ptr atentie. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 20, 2013 Partajează Postat Februarie 20, 2013 Daca iti comanzi un modul din ala (sau mai multe), sa vii cu impresii te rog, vroiam si eu sa'mi iau intr'un timp dar am uitat. Le gasesti pe Deal Extreme. Link spre comentariu
FlorinHiT Postat Februarie 21, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2013 Am luat cateva bucati ,am si platit prin paypal momentan astept un raspuns din partea lor la cat de free este curieratul si daca intradevar se confirma stocul. Link spre comentariu
Mondan Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 Emitator fara bobina..cam greu.. Succes!!! ca idee: http://schematicdiagrams.net/inductor-less-fm-transmitter-circuit-schematic-diagram.html Imi amintesc ca am realizat ceva de genul pe distante scurte, cu in integrat logic ieftin ceva in seria 70... Si ca mergea pe arminica a treia, dar nu mai gasesc acum schema, asta a fost mai e mult. Mergea pe distante scurte. Link spre comentariu
bluey Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 Stii soneriile alea chinezesti wireless din piata?Ai si receptor si emitator la 15-25ron si mai departe improvizezi.Eu am folosit una pe post de telecomanda de alarma si chiar a fost ok 1 an pana am schimbat alarma.Emitatorul e mic, stabil si isi face treaba. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum