MirceaM Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Buna ziua, Am un LCD alfanumeric 2x16 care nu incape bine unde trebuie pus, ar trebui decupat cam mult. Este posibil ca intregul continut afisat pe LCD sa se faca rotit cu 180 de grade? Caz in care s-ar rezolva problema. Multumesc. Link spre comentariu
vcdec Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Teoretic se poate, din softul uC... concret - aveti programul sursa? Link spre comentariu
MirceaM Postat Februarie 4, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2013 In afara de alimentare LCD, folosesc D4..D7 plus inca 2 pini. merge bine dar vreau sa il pun exact rasturnat ca sa incapa sau poate chiar polizez circa 3mm din placa LCD-ului, ceea ce se poate doar pe una din laturile lungi. Link spre comentariu
Mondan Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 eu cred ca te complici. mai bine umbli la carcasa lui.Se poate scrie invers doar asa ca idee. pentru ca este foarte multe munca sa scrii invers. cred ca trebuie sa definesti caracterele din nou, sau daca o avea el vreo optiiune de a scrie invers sa te uiti in datasheet - daca il ai, dar si asa va fi multa munca. Sa il polizezi pe el este iar putin riscant deoarece PCBul lui are niste contacte ("burete") care duce spre LCD si poti dezalinia asta si sa pice vreo linie.asta e montajele elctronice trebuiesc incepute mai intai cu carcasa.si daca nu esti bun la a aapta montajul intr-o carcasa incerca sa ceri ajutorul unuia mai bun la mecanica. Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 in cazul extreme, cand nu ai ce sa faci, se gasesc LCD-uri ceva mai "slim" ... si multe altele ce le gasesti la o simpla cautare cu google (compatibile HD44780) in polonia gasesti unele slim dar nu avem voie cu reclama. Link spre comentariu
MirceaM Postat Februarie 5, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2013 Cu definirea de caractere noi nu cred ca merge pentru ca se pot redefini numai 8 (deci prea putine). Link spre comentariu
puriu Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 Merge usor la afisaje cu LED. Cele LCD sunt prea inteligente, au generatorul de caractere incorporat si programat definitiv pentru alfabet latin, chirilic, chinezesc, etc. Pentru caractere rasturnate sigur nu exista. Exista afisoare pe un singur rand, 1x16, mai inguste. Link spre comentariu
MirceaM Postat Februarie 6, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2013 Dupa mine nu ar fi nevoie de un alt generator de caractere. Se poate (s-ar fi putut) folosi acelasi, unicul generator. Ar fi suficienta aplicarea, "la momentul oportun", a unor transformari de genul: VAL -> maxVAL - VAL pe X si poate pe Y cu scop de a obtine efect de flip orizontal / vertical. Oricum, mai caut pana cand "sa accept" ca nu se poate. Link spre comentariu
Liviu M Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 In documentatia ks0073 (controller lcd de la samsung) exista un bit de configurare - BID (segment bidirectional function) care am senzatia ca face fix ce vrei tu.E optiunea extinsa de la entry mode set. Documentatia LCD-ului tau ce zice, ai optiunea asta? Link spre comentariu
MirceaM Postat Februarie 16, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2013 LCD-ul este de la Ampire, 2x16. Nu gasesc cum s-ar putea rezolva chestiunea. Link spre comentariu
Liviu M Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 La Ampire pe site scrie ca au controllere compatibile ST7066, care se pare ca nu are optiunea de care ziceam eu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum