Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pareri amplificator clasa AB Nelson Pass

Postări Recomandate

Sunt curios ce parere aveti despre schema din poza de mai jos. Este vorba de un amplificator proiectat de Nelson Pass acum 13 ani si facut public abia acum o luna de zile pe un forum strain. Am sa redau mai jos si specificatiile oferite de Nelson Pass despre acest amplificator pe acel forum strain:
Specifications:
Rails: +/-50V or so
Gain: 36 dB 
Bandwidth: 5 Hz to 100 KHz (-3 dB)
Damping Factor: about 500
Maximum power: 100 Watts 8 ohms, 200 Watts 4 ohms
Slew Rate: 30 V/uS
Bias Current: about 0.08 A per channel

The 1n4004 (or any diode) is for current limiting - they will not get burned out with the little current available from the front end.
The bias transistor for the output stage is best mounted where the heat is.
You will note that 1 ohm resistors for bipolar outputs is rather high. Values on the order of 0.22 would be more appropriate (see Self) but we do get higher reliability with 1 ohm values.
The 0 pf is provided for when oscillation occurs.
Also note that resistors are XXX plus multiplier: 1001 is 1K.
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Mai bine studiaza proiectul asta http://www.firstwatt.com/pdf/prod_f5_man.pdf , in felul asta nu pierzi vremea .

Merita ... e cineva , pe aici , pe plaiurile mioritice , care sustine ca este un amplificator imbatabil , cu conditia sa ai boxe cu SPL mai mare de 93 dB /1 W / 1 m .

Cu cei 25W / canal o sa faci fata la orice pasaj forte ... daca scopul este calitatea !

Este putin offtopic , fiind alta clasa decat AB , dar asta e viata .

Atentie la racire , carcasa trebuie sa fie masiva , cu radiatoare cat mai mari . Este un amplificator simplu si ieftin , nu are ce sa nu-ti mearga din prima .

Link spre comentariu

In opinia mea este un amplificator destul de bun care n-are de ce sa nu sune foarte bine. C9 care scrie ca ar fi de 0pF de fapt reprezinta un condensator anti-prost care poate fi ajustat pana la valoarea necesara opririi eventualelor oscilatii care ar putea sa apara in montajul real pe linia de productie. Compensarea se face de fapt prin C10 si reprezinta o compensare mai aparte dar tipica lui Nelson Pass si include sub palaria ei si etajul de intrare. Masuratorile indica si performante electrice foarte bune , daca imi aduc aminte si actualele Pass Labs nu masoara prea diferit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări