Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

filetarea pe strung

philiprobz

Postări Recomandate

cred ca o sa am nevoie de ajutorul dumneavoastra iar ,am fost la triton sami cumpar corp de cutit pentru placutele amovibile in forma de romb alentruungit dar vanzatorul mia explicat ca pentru astfel de placute nu a vazut si nu are ,acum ce va rog poate cineva sami dea o idee cum as face un astfel de corp de cutit pentru a prinde placutele poate are ideie cineva ,va rog si multumesc

Link spre comentariu

D-lor .....Nu este necesar o cautare ,,,internationala ,,, gen eBay sau aliexpres... fabricantii de scule din intreaga lume sint prezenti si in Romania...nu trebuie mare lucru doar un clic si vine la tine acasa,,un,, sau ,,una,, reprezentant cu oferte si sfaturi si cu sloganul ,, ale noastre sint cele mai bune,, Toate firmele importante din lume au reprezentanta in marile centre industriale...Atentie insa si acum ma refer la cei care fac productie de serie mare si au un consum mare de scule aschietoare.... sint si multe firme fantoma care capuseaza firmele pe care le reprezinta.... si asta mai ales firme din sudul tarii ai carui conducere au in ADN lor o gena a hotiei, minciuni, a escrocheriei. Cinste ptr. cei care fac exceptie...Cum procedeaza....Fac contract cu firmele producatoare care impun un pret de vinzare si asta ptr. o concurenta cu alte firme.... urmind ca profitul lor sa fie un comision dat de firma producatoare.. dar ei nu se multumesc cu atit ....i-si mai fac 2-3-5 SRL-uri care cumpara toata cantitatea de scule pe care ti-le vinde tie D-le producator de bunuri materiale si spirituale sau hoby#ist sau ce esti .. la supra pret..O alta smecherie a firmelor din sud.... MITA at-i mai auzit de acest cuvint nu ?? Eu ing. proiectant de tehnologii de prelucrare pe masini CNC pe linga job-ulprincipal mai faceam programe CNC si la alte 3 firme.. Una din firme cumpara lunar placute diferite in val. de 20.000 RON ce nu era o suma de neglijat ptr. un SRL. la un moment dat vine o comanda ptr. care nu aveam o rezerva de placute ..dam telefon alo da ...se rezolva in doua zile... dupa 2 zile nimic.. dupa o saptamina nimic...au simtit ca sintem la inghesuiala..si au trimis o delegatie ptr negocieri .... Texte mari de genul ..sculele noastre sint cele mai bune mult peste altora... si voi a-ti facut profit de pe urma noastra... apoi intrebarea decisiva ,,,si noua nu ne dati nimic,,,Au cerut mita ...La intrebarea mea daca a-ti adus sculele ei au zis ca vor debloca livrarea in functie de ce vor primi...Am chemat serviciul paza sa-le conduca la poarta... intre timp vazind neseriozitate in atitudinea lor am echipat masinile CNC cu port scule de la o firma locala ...Scandalul nu s-a terminat ....peste 3 zile vine alta gasca care vrea sa discutie cu patronatul ...mentionez nu cu mine... se discuta despre o colaborare reciproc avantajoasa de mai multi ani si ca ei au venit cu o propunere acum citeva zile de a micsora pretul de livrare cu 50% si au fost dati afara de mine..Am fost chemat la discuti de acasa pe la ora 19......cind am explicat ca politica de afaceri a beneficiarului este ca ....calitatea si termenul de livrare nu se negociaza ...iar furnizorii nostri de scule au tras frina de mina timp de 3 saptamini .. In final patroni au refuzat invitatia lor de a participa la o masa festiva la un local renumit. Nu vreau sa nominalizez vreo firma sau sa fac un top al calitatii firmelor ce produc scule..desi as-i pute face ... ca sa nu fac reclama dar pentru un strung SN-400 pentru productie unicat, serie mica, hobby .. sint foarte bune sculele facute la noi in tara...daca ai noroc le gasesti si in piata de vechituri... nu ai nevoie de cutite cu placute schimbatoare astea nu se pot ascutii..In concluzie asteptam numai vesti bune..Cu Stima

Link spre comentariu

Necazul este ca pretul este de citeva ori mai mare decit cele produse in China sau gasite pe E-bay.

Am cautat pensete de FU 12 si am luat dat un telefon la producator, nu mai aveau si nici nu mai faceau.

La comanda iesea o pensete la peste 100lei.

Pentru mine este cam scump.

Link spre comentariu

Ai mai primit raspunsuri de 30 ori pana acum, o sa tot continui sa intrebi in loc sa te apuci de treaba ?

Cutitul ala ti-l faci singur dintr-o bucata patrata de fier in care scobesti pozitia pastilei, dai gaura, tai filet si bagi surub, e chiar mare ingineria ??

Apoi ai primit si solutia cu sudura, si chiar si a 3-a solutie cu alamirea. La alamire la temperatura joasa NU se reduce durata de viata a pastilei cum gresit au impresia unii utilizatori, foloseste o alamire pe baza de gaz fara oxigen si nu exista nici o fel de problema. Am pus si eu un exemplu cum se face alamire cu gaz pe topicul meu de lucrari.

Link spre comentariu

Nici nu trebuie sa fie varf exact pe romb. Un masinist ar trebui deja sa vada cum se face, e una dintre cele mai simple lucrari posibile.

Alta solutie nu exista. Nu vrei sa il faci, nu vrei sa alamesti, nu vrei sa sudezi, nu vrei sa il cumperi la pretul din magazin. Cat esti dispus sa dai pe el sa ti-l faca altcineva ? desi e cam aiurea sa platesti pe altul sa faca pentru tine cand tu zici ca esti prelucrator prin aschiere.

Link spre comentariu

Domul Florin placutele taie pe o singura fata sau se pot intarce si peste cap ? sa taie pe ambele fete?

Sunt ca cel gri sau galbem ? si mai trebuie sa ne masurati dimensiunea "di" din imaginea cu placuta galbena

post-246610-0-47515500-1512384971_thumb.gif

post-246610-0-02355000-1512384982_thumb.gif

Editat de emil.gabor
Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
Vizitator Pirvu Liviu
La 23.06.2013 la 23:00, DanuAL a spus:

Ca o complectare - 1.3 inmultit cu pasul filetului ce se doreste = adancimea finala la care trebuie sa se faca ultima trecere cu cutitul.

Se intampla ca bara de prelucrat sa fie un material moale, gen OL37, etc.(la OLC'uri, inox'uri sau materiale mai tari n-o sa intalniti problema asta) - se degroseaza 2-3 zecimi (in unele cazuri si 4 zecimi - ma refer strict la materiale mai moi si la diametrele mai mari de 12-14mm) pe toata lungimea pe care urmeaza sa se taie filet! Altfel, din cauza materialului, filetul se ''umfla'' si vor fi necesare mai multe treceri, ceea ce rezulta un filet slab, spire subtiri, tesite etc.!

Oricum, 1,3 e coeficientul (care se inmulteste cu pasului filetului) de care se tine cont pentru a afla adancimea filetului care se face din cutit pe strung!

De exemplu -

M22 = diametrul de 21,7 e OK!

M22, pas normal 2.5x1,3 = 3,25mm - prima trecere se face, de regula, mai mare(asta cand suntem siguri ca pinioanele sunt corect montate pentru filetul in cauza) , ~1mm, iar urmatoarele scad pana ajungeti la 3.2 -3,3mm - adancimea filetului in cazul lui M22.

Ptr colet de 20 cat trebuie sa fie la cer si cum trebuie să fixeze manevrele de la stîngul sn320

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
Vizitator victor2304

buna ziua

-am incercat sa fac un filet, dar nu pot cupla caruciorul la surubul conducator

-intreb: in afara de maneta pentru cuplarea filetului care se roteste spre dreapta(sens orar)si care in cazul meu se roteste doar cam jumate cursa, exista o pozitie anume a celorlalte manete de pe carucior? rog pe posesorii de sn 320 sa-mi dea un raspuns

Va multumesc,

AN NOU FERICIT TUTUROR

Link spre comentariu

In partea dreapta jos a caruciorului, ai ceva rotund (semirotund) care se trage si se impinge, folosit pt cuplarea  avansului, trebuie sa fie decuplat (impinsa... parca), din cauza asta nu poti roti complet maneta de cuplare a surubului conducator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări