bion Postat Februarie 2, 2013 Partajează Postat Februarie 2, 2013 Salutare tuturor.Pe 31 ianuarie am fost cu masina sa fac verificarea anuala si mi-au gasit o problema :uzura la un brat de suspensie sau cam asa ceva(nu stiu cum se cheama in romaneste).Am fost la mecanic sa schimb piesa cu problema ,100 € piesa si 50 € manopera .Problema vine acuma : plec de la el la verificare , fac 500 de metri si un piuit in bord :avarii la frana ,dupa cateva secunde :avarie ABS ,ma intorc inapoi la mecanic. Mecanicul: "tu ai vazut ca nu am atins nimic altceva decat minunea aia de piesa ".Mecanicul conecteaza calculatorul si incearca sa stearga avaria, ii dadea cum ca roata cu problema(dreapta) nu se invarte... am mai facur cateva ture prin oras si s-au stins lumilitele cu pricina insa aveam un vibrat si "carait "usor in pedala de frana atunci cand franam si acul vitezometrului era intre 20 si 15Km/h.Astazi mi s-au aprins iar luminitele de avarii frana si ABS insa nu mai am vibratia si "caraitul" .Daca cineva ma poate ajuta.Multumesc anticipat. Link spre comentariu
tranzistoras Postat Februarie 2, 2013 Partajează Postat Februarie 2, 2013 Pentru ultima parte raspunsul este simplu, computerul ABS detecteaza faptul ca ai o problema si atunci iti aprinde avertizarea din bord si-ti opreste sistemul ABS, de aceea a disparut vibratia din pedala. Defectul nu este neaparat la ABS, poate fi si la sistemul de franare, spre exemplu daca o roata franeaza slab ABS interpreteaza ca fiind o suprata alunecoasa si actioneaza in consecinta. Verifica daca la roata unde ai umblat frana este ok.De preferat sa mergi la un service. Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 3, 2013 Partajează Postat Februarie 3, 2013 posibil ca cine a umblat sa fi afectat ceva senzor de la sistemul de franare. La multe masini (nu stiu cum e la audi) viteza de rotatie a rotii se ia de pe planetara/rulment. In caz ca nu mai merge ok citirea e clar ca masina se sperie, crezand ca o roata derapeaza la franare si iti face masaj la picior cand pui frana.Vezi sa nu fie ceva contact prost/ fir intrerupt, altfel ma indoiesc ca ai ce sa strici in zona aia.Din moment ce problema a aparut fix dupa aceasta schimbare sigur ceva s-a dat peste cap, mai ales ca senzorii de ABS sunt in apropiere. Link spre comentariu
bion Postat Februarie 8, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2013 Merci frumos pentru rspunsuri baieti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum