Vizitator prutus Postat Februarie 2, 2013 Partajează Postat Februarie 2, 2013 Detin un amplificator tesla akz 313 si firele si legaturile intre lampi si etaje sunt rupte in zona etajului final.Pare a fi ori ultraliniar ori cu sarcina distribuita, dar nu-mi dau seama clar.Ma poate lumina cineva cu o schema? Link spre comentariu
Vizitator bromeo Postat Aprilie 27, 2019 Partajează Postat Aprilie 27, 2019 Buna ziua Va pot da eu schema, daca o mai cautati inca. [email protected] Link spre comentariu
Vizitator bromeo Postat Mai 2, 2019 Partajează Postat Mai 2, 2019 Postez aici aceasta schema pe care am cautat-o foarte mult si am gasit-o la un forumist din Slovacia. AK313 pe care o am eu are in locul tubului redresor doua diode semiconductoare in reste schema este la fel. Este un amplificator Tesla realizat industrial. Dupa parerea mea este o schema mai deosebita. Nu am ami deschis alt topic, as fi incantat daca este de folos cuiva si daca cineva ar comenta pe marginea modului de realizare a amplificatorului.O sa pun si fotografia incintei in care functiona acest amplificator si o fotografie cu amplificatorul respectiv, acestea s emai gasesc pe net. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 2, 2019 Partajează Postat Mai 2, 2019 (editat) Întradevăr este o schemă mai interesantă ,. Partea de intrare , cele două canale , sunt banale , intrarea se face pe transformatoare , triodele sunt etaje buffer cu impedanța mică de iesire . Etajul cu ECC802/803 care atacă cele doua finale EL34 este Williamson .Partea finală este in clasă AB negativare automată , curentul prin fiecare tub final se poate regla independent pentru fiecare tub final . Pe transfornatorul de iesire există si două înfășurării de reacție in catodul fiecărui tub final . Transformatorul de iesire nu este ultraliniar . Din punctul meu de vedere este un amplificator foarte bine conceput , cred că si transformatorul de iesire este de calitate . Cine dispune de două asemenea amplificatoare .....restaurate , cu tuburi noi , poate avea un sunet foarte bun in casă , un indiciu că ampificatorul este de că s-au folosit tuburi ECC802/803 si nu ECC83, ECC82 , cred că amplificatorul a fost folosit prin studiouri . Editat Mai 2, 2019 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 2, 2019 Partajează Postat Mai 2, 2019 La 02.02.2013 la 23:16, Vizitator prutus a spus: Detin un amplificator tesla akz 313 si firele si legaturile intre lampi si etaje sunt rupte in zona etajului final.Pare a fi ori ultraliniar ori cu sarcina distribuita, dar nu-mi dau seama clar.Ma poate lumina cineva cu o schema? Când refaceți conexiunile intre tuburi si transformatorul de iesire , legați întâi firele care merg la anozi , rezistențele din catozi cuplate direct la masă , fără înfășurările din catozi , dacă nu mai știți cum veneau lipite firele , faceți o probă , dacă nu fluieră este ok dacă fluieră inversați firele de la anozi intre ele .Apoi conectati catozii prin infasurarile de reactie catozi , acolo contează care capăt al bobinei vine la masă si care in catod , dacă aveți sunet denaturat , inversați firele care vin intre catod si masă . Spor ! Link spre comentariu
Vizitator bromeo Postat Mai 2, 2019 Partajează Postat Mai 2, 2019 Intrarile sunt simetrice ( balansate) si sunt pe 600 ohmi. Link spre comentariu
Vizitator bromeo Postat Mai 6, 2019 Partajează Postat Mai 6, 2019 (editat) On 5/2/2019 at 8:33 PM, Faust2018 said: Întradevăr este o schemă mai interesantă ,. Partea de intrare , cele două canale , sunt banale , intrarea se face pe transformatoare , triodele sunt etaje buffer cu impedanța mică de iesire . Etajul cu ECC802/803 care atacă cele doua finale EL34 este Williamson .Partea finală este in clasă AB negativare automată , curentul prin fiecare tub final se poate regla independent pentru fiecare tub final . Pe transfornatorul de iesire există si două înfășurării de reacție in catodul fiecărui tub final . Transformatorul de iesire nu este ultraliniar . Din punctul meu de vedere este un amplificator foarte bine conceput , cred că si transformatorul de iesire este de calitate . Cine dispune de două asemenea amplificatoare .....restaurate , cu tuburi noi , poate avea un sunet foarte bun in casă , un indiciu că ampificatorul este de că s-au folosit tuburi ECC802/803 si nu ECC83, ECC82 , cred că amplificatorul a fost folosit prin studiouri . Tipul din Slovacia care mi a dat schema are unul de vanzare, o sa il intreb ce pret ar vrea desi comunicam cam greu dar mi-ati dat o idee...Nu se poate clona mai ales ca am originalul ? Aveti vreo idee ? Am tuburile, am si rezistorii originali tesla, cred ca in mare parte, schimb sasiul, problema ar fi balun urile de pe intrare. Editat Mai 6, 2019 de bromeo Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 6, 2019 Partajează Postat Mai 6, 2019 1 oră în urmă, bromeo a spus: Tipul din Slovacia care mi a dat schema are unul de vanzare, o sa il intreb ce pret ar vrea desi comunicam cam greu dar mi-ati dat o idee...Nu se poate clona mai ales ca am originalul ? Aveti vreo idee ? Am tuburile, am si rezistorii originali tesla, cred ca in mare parte, schimb sasiul, problema ar fi balun urile de pe intrare. Poți sări etajele de intrare cu transformatoare si repetoarele catodice , in ziua de azi sursele de semnal livrează peste 1V semnal , suficient pentru atacul etajului final .De clonat se poate clona ușor ,problema este transformatorul de ieșire , este cam greu să faci unu identic cu cel existent in acel amplificator . Încearcă să mai cumperi unu . Link spre comentariu
Vizitator bromeo Postat Mai 6, 2019 Partajează Postat Mai 6, 2019 Da, la treaba cu transformatoarele m am gandit, cat despre etajul de intrare cred ca gasesc balun uri originale sau las numai o intrare si folosesc un balun pentru cealalta nu ar avea peea mult sens sa modific radical fiolozofia schemei Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 6, 2019 Partajează Postat Mai 6, 2019 Acum 3 ore, bromeo a spus: Da, la treaba cu transformatoarele m am gandit, cat despre etajul de intrare cred ca gasesc balun uri originale sau las numai o intrare si folosesc un balun pentru cealalta nu ar avea peea mult sens sa modific radical fiolozofia schemei Mă repet , nu vad rostul acelor transformatoare de intrare , eu le-aș scoate fără să mă gândesc . Link spre comentariu
Vizitator bromeo Postat Mai 11, 2019 Partajează Postat Mai 11, 2019 On 5/6/2019 at 6:21 PM, Faust2018 said: Mă repet , nu vad rostul acelor transformatoare de intrare , eu le-aș scoate fără să mă gândesc . Am gasit si cel de al doilea amplifcator. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum