bolek Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Aici : se vede si un exemplar facut cu motor mic, gen 1kw , si reductor probabil de la vreun agregat mic . @doru3160: Poate si pentru ca lemnele din filmulete provin de la copaci cu trunchi nu foarte gros; desi au cioturi (se si vad) nu sunt deajuns de mari sa ramana infipte si sa ii rupa mainile muncitorului...pentru ca , la ei, trunchiurile de copaci ff grosi si batrani, ajung ... legal ... la fabricile de cherestea...pentru ca acolo nu le...fura...unii... din padure sa le vanda prin sat... Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Omul nu e la sat,e la periferia orasului,si spunea ca mai bune lemne ii vin la poarta cu caruta(naiba stie de unde)decat ce ia de la depozit...acuma n-o sa facem teoria furturilor de lemne,daca n-o fac autoritatile,noi degeaba ne apucam.Cert e ca am vazut butuci care nici dupa ce i-au infipt 3-4 pene din otel nu cedau nervos,si omul la asa ceva facea referire,cele din filmulete a zis ca le sparge ca pe seminte,nu pun probleme,si isi intretine si conditia fizica Acuma pe bune,daca se blocheaza surubul ala conic intr-un lemn mai nabadaios,e cam naspa sa-l scoti fara sa avariezi motorul,decat daca il demontezi si bagi pene pe langa el.Eu i-am zis sa le crape pe cele domestice la surub,si alea turbate sa le despice la topor ca sa nu piarda conditia fizica Link spre comentariu
molioa Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Eu zic ca, modelul acesta -ma refer la cutitele de despicare- are randament, pe cand cel cu con filetat...nu-l vad mai rapid decat un topor bun. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Deja se ingroasa gluma...daca trasnaia asta cu surub e abordabila in regim de amator,si cu ceva indemanare chiar poate fi materializata cu investitii decente,o scula din asta hidraulica n-o vad la indemana oricui... Link spre comentariu
molioa Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Apoi, cum am spus; traznaia aia cu surub nu se justifica -mai repede despic o buturuga cu toporul.Revenind la scula hidraulica, nu cred ca-i asa o mare filozofie; un motor, o pompa hidraulica, si un piston hidraulic de la un utilaj -cum ar fi de la un excavator. Macar in aceasta varianta, la o actionare, buturuga iese crapata in 4-6 buc. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 Da,la modul simplist vorbind,nu e mare lucru sa-ti faci o masina...un volan,4 roti,un motor,4 taburete si foaie verde,ai masina. Daca va uitati numai la structura acelui agregat si o sa vedeti ca nu e chiar la indemana de ciocanit asa ceva,pompa aia hidraulica sunt sigur ca lucreaza la peste 1000bar,deci si restul elementelor de conectare,actionare(si nu in ultimul rand de siguranta) trebuie sa indeplineasca niste conditii.De ISCIR nu mai amintesc,daca tii scula aia in batatura nu se iau de tine,dar o asemenea investitie trebuie pusa la treaba,pt ca in curtea proprie se amortizeaza greu sau deloc...si tot asa.Nu poate nega nimeni ca nu e mai buna decat gluma cu surubul,dar nu e pt hobysti.Cred ca daca as fi nevoit sa sparg lemnele cu toporul,mai repede as face o jucarie cu surub,si ce nu poate aia,se rezolva clasic,doar n-o fi in toata stiva de lemne numai din alea naravase. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 Nu e chiar asa, fara suparare. Se poate face si pe strung normal un surub conic cu filet in V.Daca va uitati mai bine pe net, veti vedea ca sunt si suruburi despicatoare care nu au profil dinte de fierastrau.Nu ca n-ar fi mai bune, dar nu au toti CNC daca ma-ntelegi.Cine crede ca se poate face foarte simplu un filet conic pe un strung normal, se inseala.Strungul trebuie sa fie dotat din fabricatie cu rigla de copiere,care face posibila realizarea prelucrarilor conice si implicit a fieltelor conice.Fara a avea acesta rigla,executarea filetelor conice,este imposibila.Intradevar se pot face prelucrari conice prin inclinarea saniei portcutit,dar lungimea prelucrata este limitata de cursa saniei portcutit, iar avansul se face manual.In nici un caz nu se poate face filet conic. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 Am un prieten strungar care a zis ca poate sa faca dracia aia de con filetat pe strung fara comanda numerica.O sa il pun sa faca unul asa de proba, poate punem de un ciubuc.As avea nevoie de cote exacte pe cat se poate, sa stiu ce-i cer, i-am aratat doar o poza pana acum. Link spre comentariu
molioa Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 Cine vrea acel surub conic, sa il caute la masinile de gravat, in fabricile de sticlarie -pe tzaicuri. Or mai fi prin tara asta casate pe undeva, ca doar n`or fi mers toate la fier vechi. Acele utilaje, erau fabricate in tara, deci cineva le produce ca piese de schimb. Pare-mi-se la Arad erau fabricate. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 Da,la modul simplist vorbind,nu e mare lucru sa-ti faci o masina...un volan,4 roti,un motor,4 taburete si foaie verde,ai masina. Daca va uitati numai la structura acelui agregat si o sa vedeti ca nu e chiar la indemana de ciocanit asa ceva,pompa aia hidraulica sunt sigur ca lucreaza la peste 1000bar,deci si restul elementelor de conectare,actionare(si nu in ultimul rand de siguranta) trebuie sa indeplineasca niste conditii.De ISCIR nu mai amintesc,daca tii scula aia in batatura nu se iau de tine,dar o asemenea investitie trebuie pusa la treaba,pt ca in curtea proprie se amortizeaza greu sau deloc...si tot asa. Parerea mea ca instalatia de crapat lemne cu despicator hidraulic, este cel mai usor de realizat cu conditia sa ai motorul de antrenare a pompei hidraulice,pompa care sa aiba debitul destul de mare,sa produca o presiune de minimum 250bari dar nici intr-un caz 1000 de bari(ca doar lemnele nu sint tari ca fierul) un distribuitor cu doua cai comutabile, un cilindru,o supapa de siguranta si furtunuri de presiune rezistente la ulei(sint si furtunuri de presiune care nu sint rezistente la ulei,deci atentie) si eventual un acumulator hidraulic care ar ajuta pompa .Chiar si cu o pompa de debit mic se pot realiza forte mari alegind un cilindru diametrul mare,dar in acest caz viteza de deplasare a pistonului va fi mica.Daca cineva vrea sa faca bani cu aceasta instalatie, atunci aceasta este cea mai potrivita.Pentru utilizare personala,cea cu surub este cea mai simpla si cu investitie mica dar si cea mai periculoasa.Motorul electric poate fi inlocuit cu un motor cu ardere interna de 4-5 CP. In cazul in care instalatia este mobila motorul cu ardere interna este chiar indicat. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 Ok,daca spui ca asta e cel mai usor de facut(desi eu am mari indoieli) cam la ce suma se ridica investitia initiala,cu toate cumparate,nu "luate" de peste gard?Estimativ,fireste,ca nu vrea nimeni un calcul cu virgula.Deci numai componentele enumerate,fara sa tinem cont ca nu-s chiar toate,au scapat multe de la numarare,si parca am asa o banuiala ca e destul de descurajanta treaba,si daca prin absurd ajungi s-o realizezi,sa nu-ti inchipui ca te vei putea plimba din poarta in poarta facand ciubuc la spart lemne,pt ca si cei 250bari necesita o autorizare a utilajului,dar tare ma tem ca doar cu atata presiune,o sa-ti trebuiasca o punga de seminte pana spargi un butuc...numai o astfel de pompa costa cateva mii de lei(repet,cand imi fac calculele,nu pun la socoteala ca cineva are o astfel de pompa in podul casei sau o poti "procura" cu 50 lei cine stie de unde...).Cat despre acel surub,si eu am intrebat un strungar care nu detine CNC ci doar strung normal,si a zis ca pt suma potrivita imi face cate doresc,la ce dimensiune imi tuna prin cap(in limite rezonabile,avand ca referinta ce-am vazut pe net).Singura conditie care mi-a pus-o a fost sa nu-i cer si piulita conica aferenta Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 .Deci numai componentele enumerate,fara sa tinem cont ca nu-s chiar toate,au scapat multe de la numarare,si parca am asa o banuiala ca e destul de descurajanta treaba,si daca prin absurd ajungi s-o realizezi,sa nu-ti inchipui ca te vei putea plimba din poarta in poarta facand ciubuc la spart lemne,pt ca si cei 250bari necesita o autorizare a utilajului,dar tare ma tem ca doar cu atata presiune,o sa-ti trebuiasca o punga de seminte pana spargi un butuc...numai o astfel de pompa costa cateva mii de lei(repet,cand imi fac calculele,nu pun la socoteala ca cineva are o astfel de pompa in podul casei sau o poti "procura" cu 50 lei cine stie de unde...).Cat despre acel surub,si eu am intrebat un strungar care nu detine CNC ci doar strung normal,si a zis ca pt suma potrivita imi face cate doresc,la ce dimensiune imi tuna prin cap(in limite rezonabile,avand ca referinta ce-am vazut pe net).Singura conditie care mi-a pus-o a fost sa nu-i cer si piulita conica aferenta Vreau sa-ti raspund punctual. 1. Am zis ca daca ai toate cele enumerate de mine nu e nici o filozofie de a construi o asemenea instalatie.Pai ce crezi ca vrei sa faci o instalatie avind numai idei.A face ceva, presupune ceva buget. 2. Si ma rog cam ce ar mai trebui, inafara de cele enumerate de mine, pentru a misca masinaria? 3. Si daca tot pretinzi ca te pricepi la hidraulica,ce are presiunea cu viteza cu care spargi butucul? 4. Cei care au tractoare(particularii)si ara pe la oameni crezi ca au nevoie de autorizatie ISCIR pentru instalatia hidraulica de pe tractor? Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 1.Da,presupune un buget fiecare proiect,dar daca e mai mare decat PIB-ul atunci cu siguranta nu se vor incumeta multi sa se apuce.2.Ca s-o poti misca iti trebuie rotile,de care n-ai amintit(desi n-au pondere mare in pret),si apoi structura metalica de care sunt prinse acele roti,de care de asemenea n-ai amintit,si daca o studiezi bine,o sa vezi ca nu e de colea s-o finalizezi,mai ales in regim de amator.De o supapa regulatoare de presiune nici nu mai vorbesc...ai idee cat poate costa numai echipamentul hidraulic pt asemenea scula?evident ca nu,altfel n-ai mai sustine ca e la indemana oricui.3.Daca montezi o pompa cu debit mare,o sa ai viteza dar presiune ioc.Pompele de presiune mare de regula au debit mic,dar isi fac treaba,incet si constant.Foloseste tu o pompa cu debit mare pt spart butuci si sa-mi povestesti ce-ai obtinut,eu n-o sa ma apuc de acest proiect si nici de altul,pt ca agentul combustibil imi vine pe teava sub forma de gaz,si nu e nevoie sa-i sparg cioatele.4.Tractoarele de regula nu se manufactureaza,sunt produse de producatori autorizati,si pe langa asta, mai trebuiesc si inspectate periodic,se cheama ITP parca,dar sunt sigur ca stiai si tu...si n-au treaba cu ISCIR atata vreme cat nu folosesc auxiliare comandate hidraulic,altfel o sa ramai surprins sa afli ca desi nu toti respecta treaba asta,totusi auxiliarele respective intra si sub incidenta ISCIR.Ti-am mai explicat,dar vad ca intelegi greu,cand ai de-a face cu un utilaj produs de un producator autorizat e una,ala nu-si permite sa iese cu improvizatii pe piata,are un proiect care a fost intors pe toate fetele pana sa fie gata de lansare in lucru,si pt orice fleac trebuie sa aiba omologare,altfel produsul final nu poate fi scos la vanzare,si culmea,si produsul finit este omologat...dracia naibii,doar e simplu de facut si in fundul curtii,dar daca vrei sa te apuci sa faci asa ceva,eu iti doresc succes,si poate daca vei voi,ne vei spune si cat a costat la final...asta asa,ca sa ne faci in ciuda ce ieftin a fost. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 1.3.Daca montezi o pompa cu debit mare,o sa ai viteza dar presiune ioc.Pompele de presiune mare de regula au debit mic,dar isi fac treaba,incet si constant.Foloseste tu o pompa cu debit mare pt spart butuci si sa-mi povestesti ce-ai obtinut,eu n-o sa ma apuc de acest proiect si nici de altul,pt ca agentul combustibil imi vine pe teava sub forma de gaz,si nu e nevoie sa-i sparg cioatele. Din ce sustii se vede ca habar nu ai de hidraulica.Daca te-ai documenta cit de cit ai afla mai multe despre pompele hidraulice. In primul rind pompele hidraulice au presiunea constanta indiferent de tipul lor.Debitul poate sa varieze.Pompele cu roti dintate au presiunea constanta iar debitul este dat in cm3/rotatie,debit care poate sa varieze in functie de turatia motorului.Apoi mai sint pompele cu pistonase radiale,pistonase axiale si cu paleti care deasemenea au presiunea constanta in schimb debitul poate fi reglat.Presiunea poate fi reglata numai din supapa de protectie sau suprapresiune,si poate fi reglata intre 0 bari si presiunea maxima data de constructor.Lamurit? Mai documenteaza-te si pe urma mai vorbim. PS:Sa stii ca nici pe mine nu ma intereseaza instalatia respectiva pentru ca eu am centrala pe gaz din anul 1999. Poate ca pa altii ii intereseaza ce am spus referitor la in legatura cu instalatia hidraulica.Cum spuneau unii, mai ieftin iesi cu un topor si in plus mai faci si conditie fizica. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 Presiunea poate fi reglata numai din supapa de protectie sau suprapresiune,si poate fi reglata intre 0 bari si presiunea maxima data de constructor.Lamurit? Mai documenteaza-te si pe urma mai vorbim. .ok,batrane,m-ai convins...esti tare.Daca pt restul ai gasit pe net cate ceva,desi si acolo ai zbarcit-o putin,ca nu tot ce se gaseste pe net poate fi luat in seama,chestia cu reglajul presiunii din supapa de siguranta m-a dat pe spate...e ca si cum ai confunda siguranta fuzibila intr-un circuit electric cu stabilizatorul de tensiune...asta e,n-am de gand sa-ti spun ca poti regla presiunea prin droselizare,sau cu supape regulatoare de presiune.Stiu ca faci confuzie intre diverse utilaje si autovehicule rutiere,dar poti profita de asta,si vedea ca pe o pompa de inalta la diesel ai supapa regulatoare de presiune care iti dicteaza presiunea la rampa si nu supapa de siguranta,desi orice circuit hidraulic are si asa ceva...dar s-o lasam asa,ai dreptate,eu trebuie sa ma documentez,prin cele afirmate de tine m-ai convins ca esti tare in domeniu...scuze,n-am stiut cu cine am de-a face. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum