Vizitator zenia Postat Februarie 2, 2013 Partajează Postat Februarie 2, 2013 salutari!am vrut sa verific o dioda t4512h (curent max. 0.45A direct, 12000 V invers) dintr-un cuptor cu microunde.nu se poate verifica cu multimetrul digital pt ca intra in conductie de la 6V in sus, asa ca am legat-o la 12VCC direct si am masurat curentul prin dioda cu ampermetrul la cap de scala 10A.curentul prin ea a ajuns la 2.4A si dioda a inceput sa se incalzeasca puternic, moment in care am realizat ca trebuia sa fi limitat curentul prin dioda cu o rezistenta.intrebarea este : am distrus dioda?multumesc! Link spre comentariu
valangjed Postat Februarie 2, 2013 Partajează Postat Februarie 2, 2013 Teoretic da.Practic polarizati-o invers , cu rezistenta serie , si vedeti daca trece curent prin ea.Daca trece inseamna ca s-a dus. Link spre comentariu
Vizitator zenia Postat Februarie 2, 2013 Partajează Postat Februarie 2, 2013 da!multumesc!asta fac!tre sa ma prind de cit sa fie rezistenta... Link spre comentariu
valangjed Postat Februarie 2, 2013 Partajează Postat Februarie 2, 2013 Daca pe dioda cad 6V , din 12 mai raman 6 pe rezistenta , deci vre-o 15 ohmi cred ca ar fi bine. Link spre comentariu
Vizitator zenia Postat Februarie 2, 2013 Partajează Postat Februarie 2, 2013 aha!multumesc! Link spre comentariu
techs Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Aceste diode au tensiune de deschidere mai mare , nu se pot verifica cu un multimetru, o poti verifica direct la tensiunea de 220v~ , sa vezi daca functioneaza ca dioda redresoare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum