Vizitator catalora Postat Februarie 2, 2013 Partajează Postat Februarie 2, 2013 pt inceput : nu sunt electronist , ci programator sotware.m-am hotarat sa incerc sa mi automatizez casa si in plus sa o fac singur. mi am comandat cativa senzori de pe care i am testat cu success pe o placa arduino. senzor de temperatura , barometric, cititor de amprenta digitala.urmeaza sa testez modulele wireless nrf24L01, si ceva senzori de proximitate.are cineva experienta cu nrf24L01o alta intrebare si cea mai importanta deocamdata este cum detectez prezenta tensiunii intr un circuit si sa raportez asta pe o placa arduino. mai concret cum as afla daca luminile sunt aprinse sau nu. daca exista persoane interesate in automatizarea casei sau "guru" ce pot sa ma sfatuiasca la cele 1000 de intrebari ce le mai am abia astept sa ma contacteze.rog moderatorul daca intrebarile se potrivesc mai bine in alt topic sa ma mute acolo.multumesc anticipat pt raspunsuri Link spre comentariu
benutzu Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Ca raspuns la intrebarea ta, aici depinde de felul cum comanzi aprinderea becurilor. Dar principiul e acelasi si e banal. Sa zicem ca folosesti un optocuplor, conectat la un pin digital arduino. Daca e 0, bec stins, 1 bec aprins. Link spre comentariu
Vizitator catalora Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 merci mult, dupa raspunsul tau am cercetat un pic, si domnul google mi a zis ca este exact cea ce am nevoie. recunosc ca nu auzisem de asa ceva pana azi. mai ramane sa vad care anume se potriveste mai bine la ce am nevoie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum