Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Redresor Auto Ultimate Speed (Reclama LIDL) !!!

Vizitator dennyel

Postări Recomandate

Asta am spus si eu,dar daca am primit raspunsul

Timpul nu ar fi o problema atata timp cat isi face treaba pana la capat !
am zis ca mai sunt si care nu au nevoie de baterie cateva zile,sau nu vor s-o incarce pana la "capat"
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 75
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• eugenbt

15

• doru3160

9

• digix

7

• validae

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator debarcader

pe mine cu ce ma ajuta acest raspuns?

Se poate incarca si o baterie de 154Ah cu 3,8A, dar dureaza mult mai mult, ati observat chiar Dvs.
Da, stiu. Sa nu fiu gresit inteles, va multumesc pentru raspunsuri, dar ceea ce doresc sa aflu este timpul de incarcare. Cum il calculez?Multumesc
Link spre comentariu

Timpul depinde si de gradul de descarcare, acesta (in cazul in care bateria nu este cu elementi in scurt) poate varia in functie de curentul de incarcare si capacitatea bateriei, nu am gasit un tabel de corelare a acestor parametrii(I, Ah, timp).

Puteti verifica daca doar afiseaza gresit sau chiar nu este incarcata, masurand densitatea electrolitului(1,28), sau daca tensiunea la borne este 12,65V dupa cca. 7-8 ore de la decuplarea incarcatorului.

Un calcul aproximativ, ar putea arata asa, 3,8A = ~2,5% din capacitate(154Ah) deci fata de 10% presupune un timp de 4 ori mai mare, avand in vedere ca o incarcare completa la o baterie functionala dar foarte descarcata, poate dura si pana la 24h, un timp estimativ ar fi 4 zile.

Link spre comentariu

ceea ce doresc sa aflu este timpul de incarcare.

Ce nu inteleg eu e de ce se insista cu asa ceva,care plastic vorbind,poate fi comparat cu umplerea unui PET de 2 l cu pipeta.Sigur ca se poate,sigur depinde cat de repede te misti,dar daca tii neaparat,pana la urma se umple.Asa si cu bateria.daca ai suficient timp sa astepti o incarcare,atunci nu e nici o problema,in cele din urma se va incarca,la fel de bine ca si cu un traf de sonerie(daca mai stie generatia noua ce inseamna asta)...deci rabdare si tutun.
Link spre comentariu
Vizitator debarcader

ceea ce doresc sa aflu este timpul de incarcare.

Ce nu inteleg eu e de ce se insista cu asa ceva,care plastic vorbind,poate fi comparat cu umplerea unui PET de 2 l cu pipeta.Sigur ca se poate,sigur depinde cat de repede te misti,dar daca tii neaparat,pana la urma se umple.Asa si cu bateria.daca ai suficient timp sa astepti o incarcare,atunci nu e nici o problema,in cele din urma se va incarca,la fel de bine ca si cu un traf de sonerie(daca mai stie generatia noua ce inseamna asta)...deci rabdare si tutun.
cum de ce se insista? si..daca redresorul are o protectie si decupleza dupa un anumit interval de timpSi ..daca redresorul este defect si-mi arata ca incarca dar de fapt..Ce fac..astept sa treaca o luna lasand redresorul conectat, apoi sper sa am bateria incarcata..vreau sa pot macar aproxima.Multumesc pentru raspuns. Bateria a fost descarcata complet. Am mai lasat redresorul conectat inca 3 zile dupa care mi-a aratat ca bateria este incarcata
Link spre comentariu

am un prieten care a adus in tara acum 3 ani din spania un redresor la fel o tampenie facuta pe barca si a mai dat si 65 e pe el .pana la urma i am facut eu unul

Link spre comentariu

cum de ce se insista? si..daca redresorul are o protectie si decupleza dupa un anumit interval de timpSi ..daca redresorul este defect si-mi arata ca incarca dar de fapt..Ce fac..astept sa treaca o luna lasand redresorul conectat, apoi sper sa am bateria incarcata..vreau sa pot macar aproxima.

Pt situatiile astea s-au inventat aparatele de masura(daca pe gluma aia nu ai nici un indicator optic pt asa ceva),nu ma refeream la astfel de situatii,ci cand totul e normal la pocnitoarea aia,si trebuie sa ai rabdare cum spuneai n-spe zile ca sa vezi o baterie incarcata...dar asta e,se vede ca scopul scuza mijloacele,felicitari pt rabdare.Si cu un traf de la incarcator de telefon(din alea mai vechi) se poate,eventual faci o dublare de tensiune,si daca ai suficienta rabdare,dupa un timp(nu conteaza cat) bateria va fi fresh.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator grab_edy

curent de incarcare de 14Ah

In Ah se exprima capacitatea bateriei, nu curentul de incarcare, care conform prospectului, [attachment=0]untitled.JPG[/attachment] este de maxim 3,8A.

Daca scrie ca este de 3,8A atunci relatia 1/10 curent calculat pt. incarcarea unei baterii acesta poate incarca fara probleme o baterie de 38Ah :).

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Am reparat si testat unul, face exact ce scrie in specificatii :da Daca faceau o carcasa cu posibilitate de racire mai buna era super. Eu oricum i-am facut cateva gauri in zona radiatorului, nu sufar sa vad carcase inchise etans si in care se coc toti condensatorii electrolitici.Cum spunea cineva mai inainte, daca ai rabdare, poti incarca orice acumulator cu el, avand in vedere ca are curentul maxim de 3,8A. Decupleaza automat, poate incarca si acumulatori moto, ce mai vreti ?

Link spre comentariu

Am reparat si testat unul, face exact ce scrie in specificatii :da Daca faceau o carcasa cu posibilitate de racire mai buna era super. Eu oricum i-am facut cateva gauri in zona radiatorului, nu sufar sa vad carcase inchise etans si in care se coc toti condensatorii electrolitici.Cum spunea cineva mai inainte, daca ai rabdare, poti incarca orice acumulator cu el, avand in vedere ca are curentul maxim de 3,8A. Decupleaza automat, poate incarca si acumulatori moto, ce mai vreti ?

La urma urmei si alimentatoarele de laptop sunt inchise etans si merg mult timp...apropo cu un alimentator de laptop ce scoate vre-o 4-5 A si cu un modul de decuplare automata la o anumita tensiune introdus in el nu ar merge un redresor auto?
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Vali are dreptate... caldura aia nu face bine deloc. Motivele pentru care se construiesc in felul asta tin de legislatie si nu de electronica...

se doreste sa se poata varsa un suc sau o cafea peste alimentator fara sa duca la electrocutare.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator PETRESCU ANDREI

salutari! o recomandare pentru redresor baterii auto(pana la 130 A) si pentru multimetru diagnostic auto bune, fara sa tineti cont de pret.

am rugamintea raspunsurile sa fie bazate pe experientele dvs sau a cunostintelor dvs de incredere...va multumesc anticipat!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări