a_sorien Postat Februarie 2, 2013 Partajează Postat Februarie 2, 2013 Salut la toata lumea ! Am o problema si in acelasi timp o intrebare . Folosesc doua porturi dintr-un PIC , pentru o aplicatie si mi-au mai ramas 4 pini neutilizati . As vrea sa folosesc cd4028 ( ca asta am ) in loc de 74164 , dar cum e cu interfatarea PIC - CMOS..? Link spre comentariu
a_sorien Postat Februarie 2, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2013 Ooops...si 74164 tot Cmos e...!!! Link spre comentariu
gr1ph0n Postat Februarie 2, 2013 Partajează Postat Februarie 2, 2013 Vad ca pe intrari CD4028 suporta pana la VDD+0,5V deci il poti conecta linistit prin niste rezistente pentru limitarea curentului. Dar in loc de 74164 nu trebuia sa folosesti Cd4094? Link spre comentariu
Mondan Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 direct.din PIC tragi direct fire la intrarea lui CD4028. Si pe amandoua le alimetezi la 5V ! trebuie sa aiba aceeasi tensiune de alimentare. Intre PIC ci CD4028 e bine sa pui si niste resistori 2k2 sa eviti.....mai multe intrari:daca PICul are A/D se poate face o structura de N rezistori in serie in care fiecare push scurtcircuiteaza o parte din ei.sau combinatii matriciale intre pini cum ar fi la citirea unui keypedDan Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum