Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ciudatenie TDA 2050

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

@albasete Intrarea oricum este pusa la masa de catre potentiometrul de volum atunci cand acesta este dat la minim, deci nu-i ceva deosebit. As avea 2 sugestii:-Condensatorul din filtrul de pe iesire ( C7 in schema din pdf ) mi se pare xcam mare la 470n, la 20Khz reactanta sa ar fi de cam 17 Ohm, destul de putin, asta cumulat cu faptul ca rezistenta inseriata cu el este mica ( si probabil si de putere mica )... as sugera ca C7 sa fie pus de 100n si R4 de 10 Ohm.-Apoi inseriaza intre C1 si R1 un filtru RC menit sa limiteze banda superioara amplificata, inseriaza intre C1 si R1 o rezistenta de 1k si apoi in paralel cu R1 un cond de 330-470p.

Link spre comentariu

Daca oscilatiile persista, monteaza in paralel cu R3 - 22K (din reactia negativa) un grup serie dintr-o rezistenta de 2K2 si un condensator de 220pF - cablajul original are prevazuta si aceasta varianta de realizare. In rest nu mai modifica nimic; lasa in pace valorile componentelor din filtrul Bucherot!

Link spre comentariu

Am vazut ca erau prevazute orificiile si pe PCB, dar nu m-am gandit la utilitatea lor, asa ca le-am ignorat. Cand ajung acasa am sa incerc si aceasta varianta. Ma repet, daca nu ating firul cald, nu-i nicio problema amplificatoarele functioneaza excelent, dar nu-i normal sa se intample asa cu rezistenta de 2,2R..... :jytuiyu

Link spre comentariu

Este normal ca rezistentele alea sa se incalzeasca cind la iesire apare semnal de frecventa exagerat de mare. Montind un condensator in paralel cu rezistenta de reactie negativa se va micsora amplificarea in domeniul acestor frecvente.Daca amplificatorul nu are oscilatii cu intrarea in gol nu este nici o problema!

Link spre comentariu

Ambele module, fara semnal, intrarea libera, fara cablu ecranat conectat, nu fac zgomot. Trebuie sa "bag urechea in boxa" sa-mi dau seama ca functioneaza. Conectez un cablu ecranat stereo si abia atunci se aude un foaaaarte usor zgomot de fond. Introduc mufa cablului in mufa TV-ului de casti, dau pe mute, liniste totala, dau volum, functioneaza impecabil. Dupa cca 30 de minute de volum maxim, abia erau caldute integratele, in schimb puntea redresoare era calda -nu are radiator , urmeaza, a fost doar in teste.

Link spre comentariu

Aseara n-am avut timp de nimic, am ajuns tarziu acasa. Sa vad cand i-mi fac timp sa le bag in diverse teste. Intr-o alta documentatie am vazut ca toate rezistentele erau de 0,25 W, intr-alta de 2-3 W, nu stiu ca sa mai zic, ce sa mai cred.Va multumesc tuturor pentru interesul acordat si mai ales pentru ajutor !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări