Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cablu semnal audio

steffy89

Postări Recomandate

Salut! Este posibil sa folosesti cablu coaxial pentru antena TV pe post de cablu de semnal audio?Pana la urma e tot cablu ecranat...rezultatele folosirii acestui cablu o sa fie cat de cat acceptabile?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• steffy89

8

• George

4

• atupi

1

• strombi

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 săptămâni mai târziu...

Am inteles ca daca e cablul de semnal prea lung unele preamplificatoare sau amplificatoare pot intra in oscilatie si ca ar trebui sa inseriez o rezistenta in serie,pe intrare.Ce valoare ar trebui sa aibe rezistenta aceea? Am mai vazut prin alte parti si niste condensatori ceramici pe intrare...ce rol au?

Link spre comentariu

Am inteles ca daca e cablul de semnal prea lung unele preamplificatoare sau amplificatoare pot intra in oscilatie si ca ar trebui sa inseriez o rezistenta in serie,pe intrare.Ce valoare ar trebui sa aibe rezistenta aceea? Am mai vazut prin alte parti si niste condensatori ceramici pe intrare...ce rol au?

Acei condensatori ceramici care de obicei au valori intre 10 si 100 nf se monteaza intre ecranajului firului de semnal si carcasa amplificatorului si au rolul de a filtra eventualele zgomote parazite ce pot fi capate de ecranaj. Se folosesc mai ales daca unul din capetele ecranajului e deconectat (adica e lasat in aer), montandu-se la acest capat. Mai rar se foloseste in locul acelui condensator o rezistenta de 10 ohmi montata la fel ca si condensatorul de mai sus. Rezistenta nu se monteaza in serie cum ai spus tu mai sus. Eu recomand folosirea condensatorului, nu a rezistentei. Oricum aceste lucruri sunt optionale si nu recomand folosirea lor decat atunci cand apar probleme legate zgomote parazite captate de ecranajul firelor de semnal.
Link spre comentariu

Nu,nu am probleme cu brum sau alte interferente...doar ca am auzit pe-aici pe colo despre asa ceva iar ce am zis despre rezistenta in serie am vazut asta in fisa tehnica de la un mixer preamplificator corector de ton...

Link spre comentariu

Ceea ce am scris eu mai sus se referea la zgomote parazite ce pot fi captate de ecranajul firului de semnal, mai ales in cazul cand unul din capetele ecranajului e deconectat pentru a evita o bucla de masa. In acea fisa tehnica se refera la altceva, la incarcarea cu sarcina capacitiva mare datorita unui fir de semnal foarte lung. Daca si tu folosesti un cablu de semnal lung poti folosi fara probleme acea rezistenta mentionata in fisa tehnica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări