steffy89 Postat Februarie 1, 2013 Partajează Postat Februarie 1, 2013 Salut! Este posibil sa folosesti cablu coaxial pentru antena TV pe post de cablu de semnal audio?Pana la urma e tot cablu ecranat...rezultatele folosirii acestui cablu o sa fie cat de cat acceptabile? Link spre comentariu
atupi Postat Februarie 1, 2013 Partajează Postat Februarie 1, 2013 Rezultate vor fi foarte bune daca nu depasesti lungimi rezonabile de 2,5-3 m. Din pacate nu este f comod in audio fiind gros si mai putin flexibil. Link spre comentariu
strombi Postat Februarie 1, 2013 Partajează Postat Februarie 1, 2013 Nu stiu parerea expertilor in audio dar eu am folosit am pus cate un jack la fiecare capat si merge super ok. Link spre comentariu
steffy89 Postat Februarie 1, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2013 Am si mai flexibil,nu stiu de la ce l-am luat dar am si flexibil Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 1, 2013 Partajează Postat Februarie 1, 2013 Daca e suficient de flexibil, foloseste-l. Sper ca nu-i din ala cu staniol la ecranaj... Link spre comentariu
corneillus Postat Februarie 1, 2013 Partajează Postat Februarie 1, 2013 daca poate functiona la frecvente foarte inalte, cu siguranta ar merge fara probleme si la audiofrecventa, invers probabil ca apareau probleme. parerea mea. Link spre comentariu
steffy89 Postat Februarie 1, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2013 Nu,are camasa tesuta de cupru Link spre comentariu
George Postat Februarie 1, 2013 Partajează Postat Februarie 1, 2013 Nu,are camasa tesuta de cupruAi grija sa fie tesuta des camasa de cupru. Link spre comentariu
steffy89 Postat Februarie 1, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2013 Stiu,am vazut unele care au doar cateva fire,mai ales astea noi de pe toate drumurile...este destul de des,daca nu tragi de camasa nu poti sa vezi miezul... Link spre comentariu
steffy89 Postat Februarie 16, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2013 Am inteles ca daca e cablul de semnal prea lung unele preamplificatoare sau amplificatoare pot intra in oscilatie si ca ar trebui sa inseriez o rezistenta in serie,pe intrare.Ce valoare ar trebui sa aibe rezistenta aceea? Am mai vazut prin alte parti si niste condensatori ceramici pe intrare...ce rol au? Link spre comentariu
George Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 Am inteles ca daca e cablul de semnal prea lung unele preamplificatoare sau amplificatoare pot intra in oscilatie si ca ar trebui sa inseriez o rezistenta in serie,pe intrare.Ce valoare ar trebui sa aibe rezistenta aceea? Am mai vazut prin alte parti si niste condensatori ceramici pe intrare...ce rol au?Acei condensatori ceramici care de obicei au valori intre 10 si 100 nf se monteaza intre ecranajului firului de semnal si carcasa amplificatorului si au rolul de a filtra eventualele zgomote parazite ce pot fi capate de ecranaj. Se folosesc mai ales daca unul din capetele ecranajului e deconectat (adica e lasat in aer), montandu-se la acest capat. Mai rar se foloseste in locul acelui condensator o rezistenta de 10 ohmi montata la fel ca si condensatorul de mai sus. Rezistenta nu se monteaza in serie cum ai spus tu mai sus. Eu recomand folosirea condensatorului, nu a rezistentei. Oricum aceste lucruri sunt optionale si nu recomand folosirea lor decat atunci cand apar probleme legate zgomote parazite captate de ecranajul firelor de semnal. Link spre comentariu
steffy89 Postat Februarie 16, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2013 Nu,nu am probleme cu brum sau alte interferente...doar ca am auzit pe-aici pe colo despre asa ceva iar ce am zis despre rezistenta in serie am vazut asta in fisa tehnica de la un mixer preamplificator corector de ton... Link spre comentariu
George Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 Poti sa-mi trimiti si mie un link catre acea fisa tehnica? As vrea sa o studiez si eu. Link spre comentariu
steffy89 Postat Februarie 16, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2013 Nu e pe net,dar ii fac o poza si o postez aici.Mixerul\preamplificatorul\corectorul era de la cel mai chinezesc magazin online din Romania;)) Link spre comentariu
George Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 Ceea ce am scris eu mai sus se referea la zgomote parazite ce pot fi captate de ecranajul firului de semnal, mai ales in cazul cand unul din capetele ecranajului e deconectat pentru a evita o bucla de masa. In acea fisa tehnica se refera la altceva, la incarcarea cu sarcina capacitiva mare datorita unui fir de semnal foarte lung. Daca si tu folosesti un cablu de semnal lung poti folosi fara probleme acea rezistenta mentionata in fisa tehnica. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum