Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum verific protectia la siguranta bipolara automata?

catax4u

Postări Recomandate

Salut!Se poate verifica daca functioneaza protectia la siguranta bipolara? Adica daca "da afara" cum se spune popular in caz de scurtcircuit, depasirea curentului maxim calibrat la siguranta?...Dca se poate sa aflu fara sa recurg la situatiile practice mentionate... Sigurantele sunt unele de productie romaneasca cred, oricum d-alea la 10 sau 15 lei bucata si le-am instalat deja la o instalatie electrica a unei case(una de 10 A pt. iluminat si una de 30 A pt. prize). Si sunt tare curios daca isi fac treaba in caz de avarie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catax4u

7

• remus68

5

• H Robert

5

• cristi_ozana

1

Top autori în acest subiect

Siguranta de 30A automata nu cred ca exista! Poate fi in cel mai bun caz de 32A. Si pe circuitul de prize ce conductor ai pus pentru o valoare de 30A. Pentru ca nu cred ca ai prize monofazice de aceasta putere. Ce mai protejezi tu la 30A?

Link spre comentariu

Cam periculoasa metoda desi e cea mai simpla.Daca n-a sarit la scurt , la suprasarcina nici o sansa.O metoda mai "potolita" ar fi sa conectati pe circuitul sigurantei un consumator care sa ia cu 1 - 2 amperi mai mult decat scrie pe siguranta dar de obicei astfel de consumatori sunt voluminosi.Poate niste nichelina infasurata pe suport ceramic si calculata sa ia curent mai mult decat scrie pe siguranta.

Link spre comentariu

Scurtcircuitul este cel mai grav defect ce poate sa apara in instalatiile electrice, deci acesta metoda este cea mai buna, dar este si periculoasa, astfel se testeaza daca acea siguranta este buna sau nu.

Link spre comentariu

Stiu ca nu este deloc sigur ceea ce am propus, dar gandestete ca poate sa ii apara un scurtcircuit in instalatiie si sa nu declanseze si sa duca la incendii etc.... deci la un scurtcircuit ar trebui sa declanseze imediat, in cazul lui nu declansaza asta inseamna ca e defecta si e ca si cum ar avea o balta de benzina si asteapta sa vina cineva cu scanteia.

Link spre comentariu

poate sa ii apara un scurtcircuit in instalatiie si sa nu declanseze

Sper ca nu lucrezi la Electrica in instalatiile de medie tensiune in halul asta! Ti-as imprumuta o cheie de 46-52 sa verifici sigurantele pe barele de 20KV...
Link spre comentariu

Stiu ca nu se fac verificarile asa, cum am scris, iar la inalta tensiune este cu totul alta poveste,Testarile de la suprasarcina nu sunt tot una cu cele de la scurtcircuit.Cum verifici siguranta la scurtcircuit?

Link spre comentariu

ar fi bine sa precizati ce marca suntnu cred ca mai putem vorbi de unele cu adevarat romanesticonsiderand ca sunt noila scurt direct ar fi trebuit sa deconecteze imediatdoar daca pe circuitul pe care s-a facut testul nu mai sunt si alte probleme

Link spre comentariu

Siguranta e de 32 A, aveti dreptate, am gresit eu. Acum, cu scurtul provocat, eu am folosit un strap cu care am atins capetele conductorilor de nul si de faza, deocamdata nefiind instalate prizele la ele. Poate conteaza si timpul cat a fost tinut scurtul(va dati seama ca e vb de mai mult sau mai putin de o secunda, doua) sau faptul ca totusi a fost un contact acolo nu foarte bine facut cu strapul dar oricum a facut flama si cred ca ar fi trebuit sa fie suficient sa intervina protectia. Conductorul folosit este de 2.5 si este monofilar.

Link spre comentariu

Instalatia e noua, facuta recent, nu sunt probleme, deja in anumite incaperi functioneaza, in celelalte am izolat capetele conductorilor cu morsete,deci sigurantele (prize si iluminat) sunt ridicate. Si fiind curios sa vad daca protectia functioneaza am facut testul cu scurtul, insa ma pune pe ganduri ca n-a sarit siguranta de pe prize. Nu stiu exact ce marca sunt, o sa ma uit, dar tocmai ca pretul lor fiind mai mic am vrut sa verific daca functioneaza protectia macar in situatia unui scurtcircuit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări