Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

montarea unei camere de mers inapoi pe o masina

Vizitator NexusOne

Postări Recomandate

Vizitator NexusOne

Salut! As vrea sa stiu si eu cum se monteaza camera de mers inapoi. Am montat camera la nr de inmatriculare, am alimentat-o la becul de mers inapoi, iar cablul video RCA l-am montat la portul 7 A/V pinul 10 si nu-mi da rezultate. Cumva pinul 12 din portul 2 Power Supply port are vre-o legatura cu camera de mers inapoi? Daca da, ala unde treb sa il leg. Poza cu schema gps-ului se afla pe site. http://s7.postimage.org/s18cncabf/DSC0051.jpg. Va multumesc si va rog sa ma ajutati si pe mine.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• The Stressmaker

2

• Big

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Dau doar o parere. Pinul 12 de la portul 2 pare sa fie intrare care sa "spuna" aparatului ca este actionat "marsarierre"-ul. Pe scurt se alimenteaza cu tensiune doar in aceasta situatie (nu stiu nivelul de tensiune dar daca are tensiune constanta pe acel pin probabil ca se pune la masa, daca nu are probabil ca se alimenteaza cu 3,3V sau 12V pentru semnalizarea functiunii). Pinul 10 de la portul 7 pare sa fie iesire video (scoate semnal din aparat) si nu intrare video. Eu as merge pe pinul 19 de la portul 7 pentru aceasta functiune a camerei de mers inapoi (legarea iesirii video a camerei). Asta am dedus din acea poza.

Link spre comentariu
Vizitator NexusOne

Mersi pentru sfat. Scuze, momentul de fata este bagat pe pinul 19 din portul 7 dar nu are nici un efect. La pinul 12 nu stiu cum sa ii fac legatura la masina. Nu exista decat 2 posibilitati: ori pe alimentarea cu 12V al masalierului, ori pe masa a masalierului. Daca s-ar alimenta cu 3,3V asta ar insemna de unde sa ii iau? Multumesc

Link spre comentariu

Probabil portul se activeaza cand se da corect comanda de mers inapoi. Masurati cu un aparat de masura tensiunea pe pinul 12 si daca exista atunci cel mai probabil se leaga la masa pentru a activa optiunea (daca contactul din cutia de viteze face contact la masa este posibil ca sa fie legat direct la el si astfel circuitul de la acest pin 12 se inchide la masa) si de a activa intrarea video de la portul 19 (si masa video la pinul 20). Cei 3,3V apar la portul 1 la pinul 1 dar nu cred ca este folosit fiind alt port. Faceti o verificare a circuitului de la pinii 3 si 4 din portul 2 care par asemanatori ca si functiune cu pinul 12.Repet, nu cunosc sistemul doar discut la ce am inteles din acea poza.

Link spre comentariu

salut, la majoritatea aparatelor de genul comanda se da cu + direct din lampa de marsalier, deci 12 v. semnalul video sa da pe pin 19/mufa 7, iar confirmarea sau comanda pe pinul 12 mufa 2 cum au spus si colegii mai sus.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări