Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

difuzor dubla bobina

Vizitator ge[]rge18

Postări Recomandate

Depinde cat de groasa este sarma, caci daca este subtire, s-ar putea sa te chinui sa nu o rasucesti.

Nu prea am vazut sarma subtire de sectiune patrata. Apoi, pretul sarmei este minim pentru rotund, de ce sa o faci patrata? In transformatoarele de inalta frecventa se foloseste banda, doar in aplicatiile de mare putere se foloseste bara de cupru...

In legatura cu bobina dubla... Yamaha patentase un sistem de feedback de la difuzor cu o infasurare secundara, practic corecta semnalul aplicat in functie de miscarea reala a difuzorului. Nu stiu cat de valabila e metoda...

Un profesor se ocupa cu rebobinarea difuzoarelor si el utilizeaza sarma cu sectiune patrata , despre modul in care bobineaza nu vrea sa spuna...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stefanev

3

• MaesTTro

3

• Mircea Bartic

2

• one

2

Top autori în acest subiect

• 6 ani mai târziu...

Salutare! Am cumparat o boxa portabila,dar nu se aude foarte clar,distorsoneaza la volum mai mare si nu are gram de bass,asi putea sa inlocuiesc difuzorul cu ceva mai puternic? Ar avea vreun efect sau!? Difuzorul este cu 2 bobine,mi-a spus cineva ca il inlocuiesc degeaba pe motiv ca nu difuzorul ii da puterea si ca ar fi vorba si de acumulator care nu este mare!? O parere de la cunoscatori va rog,nu sper la ceva woow dar macar ceva bass sa obtin! Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări