Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

instalatie de sablare

dragnea crinu

Postări Recomandate

Ma indoiesc ca gheata carbonica este in stare sa inlature nisipul de pe piesele turnate,sau stratul de zgura rezultat in urma laminarii tablelor din otel.La firma la care lucrez se foloseste gheata carbonica pentru a inlatura spuma care se prinde de matritele in care se se formeaza volanele de automobile, spuma care nu poate fi desprinsa cu mina sau peria din plastic.Se foloseste gheata carbonica pentru a nu zgiria matritele.In plus, gheata carbonica este friabila.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GEO 53 BN

5

• radu cnc

4

• dragnea crinu

2

• goguboeru

2

Top autori în acest subiect

Aici am gasit cele mai ieftine cabine de sablare: http://www.lincos.ro/dizpozitive-de-sab ... -rank-desc

Problema este ca-ti trebuie un compresor mare care sa asigure debit de aer suficient la o presiune de 4-6 bari si sa nu trebuiasca sa functioneze permanent pentru ca se incinge puternic. Sablarea dureaza destul de mult in functie de gradul de ruginire, marimea piesei, etc.

A doua problema de care m-am lovit este faptul ca iti trebuie filtre bune impotriva apei/condensului pe care-l baga compresorul care uda nisipul si infunda in timp duza pistolului de sablat. Si niste filtre bune nu sunt deloc ieftine.

Corindonul pentru sablat nu este ieftin. Eu am cumparat vreo 50 de Kg ( 2 saci ) cu 100 euro de la o firma de pe langa Metro Berceni. (Minex- parca)

Se face mult praf ( eu am cea mai mica cabina - la cele mai scumpe nu stiu ) Trebuie neaparat sa porti masca, ochelari si o imbracaminte care sa te acopere cat mai mult. Praful intra peste tot.

Geamul cabinei de sablare ( desi exista niste folii ce se inlocuiesc ) se matuieste foarte repede si vezi cu dificultate.

Daca consideri toate cele de mai sus acceptabile poti sa te apuci de sablare. Personal te sfatuiesc sa apelezi la serviciile unui atelier.

Foarte important. La piesele de fier (otel ) nu atingi piesa cu mana dupa sablare. Obligatoriu suflat cu aer si apoi pasivizare. Eu folosesc Feruginol, dar probabil sunt si variante mai bune.

Piesele sablate sunt extrem de sensibile la umezeala.

Link spre comentariu
Vizitator Painkiller

treci pe la mine si iti arat, daca nu sunt prea ocupat iti explic si unele chestii. Am si "vibratorul" cu corpuri abrazive despre care vorbeau colegii mai sus

M-ar interesa si pe mine sa vad o asemenea instalatie...
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

2258,30 ron cabina de sablare - Cabina de sablare SBC 220A cauta cu google ca sa nu zic io magazinul (la cehi) .Au o gramada de accesorii si scule pt sablaresI pe mine ma tenteaza asa ceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări