Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SURSA DE MARE PUTERE

Vizitator razvy_yonut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 84
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator razvy_yonut

Sunt exact k in imagine. In ultima poza:Pe placa in partea stanga avem plus iar in dreapta avem minus..toti pinii care nu sunt lipiti pe placa se conecteaza la transformator

Link spre comentariu
Vizitator razvy_yonut

Realizarea puntii este gresita.Cred ca ar fi mers cu doua tipuri de diode: unele cu catodul la surub si altele cu anodul la surub.

Exact asa sunt. Asta inseamna ca ar trebui sa mearga
Link spre comentariu

@razvy_yonut confirma te rog corespondenta desenului meu de mai jos, atat vizual pe diodele tale cat si cu multimetrul, daca este corect asa cum am desenat eu atunci ceva nu se pupa... traful singur merge ok, puntea redresoare este ok... si totusi combinate nu merg...PS: Sper ca traful l-ai legat la cablurile alea litate... ( stiu pare o intrebare idioada dar vreau sa fiu sigur ) :nas:

Link spre comentariu
Vizitator razvy_yonut

Desenul postat de tine este perfect si identic cu ce am eu.Alimentarea sa facut prin cablurile litate. Cum spui si u, ceva nu se pupa. Poti arunca un oki te rog pe datasheet-ul diodelor. Poate gasesti ceva in neregula.

Link spre comentariu

Nimic din pdf-ul postat de tine in prima pagina nu poate justifica problema ta, diodele sunt pur si simplu, diode redresoare la 85A si 100V, asadar ar trebui sa functioneze perfect pentru ceea ce ai tu nevoie, si totusi spui ca la conectarea lor pe iesirile trafului siguranta face bau...Fa o chestie, pune in primar din nou bec cu filament de 100W in loc de siguranta, apoi alimenteaza traful in gol si vezi ce spune becul, daca se aprinde si cat sta aprins, opreste alimentarea si pune in secundar puntea aia, apoi alimenteaza iarasi si vezi acum cum se comporta becul, daca se aprinde si cat sta aprins acum...

Link spre comentariu
Vizitator razvy_yonut

Fa o chestie, pune in primar din nou bec cu filament de 100W in loc de siguranta, apoi alimenteaza traful in gol si vezi ce spune becul, daca se aprinde si cat sta aprins, opreste alimentarea si pune in secundar puntea aia, apoi alimenteaza iarasi si vezi acum cum se comporta becul, daca se aprinde si cat sta aprins acum...

Multumesc pentru indrumare.
Link spre comentariu

Multumesc pentru indrumare.

:rade: Ia uite ce scrie in una din PRIMELE postari din acest topic... se pare ca citesti raspunsurile "pe sarite"...

Pentru a verifica si testa montajul puteti sa puneti in serie cu primarul trafului un bec de 100W. In momentul alimentari acesta se va aprinde dar apoi se va stinge incet, aceasta insemnand ca condensatori s-au incarcat.

viewtopic.php?p=1211761#p1211761
Link spre comentariu
Vizitator razvy_yonut

Am citit tot numai ca am asteptat sa ascult mai multe indrumari apoi sa trec la treaba. Nu vreau sa risc cu prima indrumare pentru ca piesele,dupa cum stiti, sunt in deajuns de costisitoare. Acum dupa atatea sfaturi incep cu testele.Multumesc tuturor pentru sfaturi, sugestii. Revin dupa teste.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator razvy_yonut

Salutare tuturor.Revin , in sfarsit, dupa seria de teste.Totul a decurs bine, fara bubuieli, fum si altele..Testul a fost asigurat cu un bec de 100w in retea si cu o siguranta de 5a, acestea fiind montate in serie cu transformatorul.1 test: transormatorul pe liber. becul nu sa aprins si avand voltaj de 24v pe toate secundarele.2 test: transformatorul cu puntea redresoare cuplata. becul sa aprins doar o fractiune de secunda apoi sa stins, avand in continuare un voltaj de + - 34.25v dupa puntea redresoare.3 test: transformatorul cu puntea redresoare si condensatorii cuplati. becul sa aprins in jur de 2, 3 secunde pana sau incarcat condensatori iar apoi sa stins avand incontinuae un voltaj filtrat de + - 34.25v dupa puntea redresoare.4 test: transformatorul cu puntea redresoare si condensatorii cuplati + o placa audio de aplificare (2 tda in punte x2, insemnand 2 canale audio de cca 150-170w). becul sa aprins in jur de 2, 3 secunde pana sau incarcat condensatori iar apoi sa stins, placa de aplificare comportanduse normal.5 test: la fel ca testul 4 plus un difuzor de 250w pe unul din canalele placii de amplificare. belul a inceput sa pulseze inca de la alimnetare, difuzolul facand acelasi lucru.6 test: la fel ca testul 4 (adica fara difuzor) dar cu rezultatul de la testul 5. Am facut si un test fara bec: cu siguranta de 5a in serie cu transformatorul; cu puntea redreoare cuplata. rezultatul testului a fost negativ, siguranta de 5a sa ars iar ce din tablou sa decluplat ( tin sa mentionez ca cea din tablou nu stiu ce Amperaj are)SOOO.... montajul functioneaza cu bec dara fara deloc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări