Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SURSA DE MARE PUTERE

Vizitator razvy_yonut

Postări Recomandate

Vizitator razvy_yonut

Buna ziua. dupa nenumarate masuratori si teste cu rezultat negativ, va srcriu in a va cere ajutorul. ma chinui de ceva timp sa construiesc aceasta sursa dar nu-i dau de cap.

AM acizitionat prin comanda urmatorul transformator:

Input vac: 230V

Input current amps: 8.70 A

Output vac: 24+24+24+24

Output current amps: 20.80 A

VA: 2000

Posted Image

Posted Image

Si 8 diode redresoare de la vishay : 85A 200V . CODE: 85HFR20

As dori sa ma ajutati cu diodele redresoare. AM construit cel 2 punti redresoare, sunt testate pe alte treanformatoare de puteri mai mici si functioneaza perfect, dar pe cel prezentat mai sus nu merge. mai exact imi arde sigurante de 3A si 5A de pe primarul transformatorului. NU MAM INCUMETAT SA INCERC CU 13A.

As dori sa stiu daca diodele redresoare sunt pe masura transformatorului!?

Voi ce sfat imi dati?

Vishay 85HF(R)20.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 84
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Va trebuie un montaj soft-start. Rolul acestuia este sa limiteze curentul prin traf si diode pana cand condensatori se incarca.Pentru a verifica si testa montajul puteti sa puneti in serie cu primarul trafului un bec de 100W. In momentul alimentari acesta se va aprinde dar apoi se va stinge incet, aceasta insemnand ca condensatori s-au incarcat.

Link spre comentariu
Vizitator razvy_yonut

Multumesc pentru raspuns.Sincer nu am folosit niciodata asa ceva. Nu stiu cu ce sse mananca asa ceva. :)))Crezi ca ma poti ajuta cu niste detalii, eventual schite...!?Niste recomandari sunt bine venite

Link spre comentariu
Vizitator razvy_yonut

indy666 . puntile sunt construite corect, au fost testate pe alte transformatoare (de mai mica putere) cu sigurante de 3A si fara condensatori;si functioneaza perfect. numai pe traful din cazul de fata nu functioneaza. multumesc petru sfatul cu becul!remus68. este foarte bun sistemul de care mi lai prezentat (ideea in sine) dar eu nu il inteleg foarte bine si nu stiu sa-l calculez. nu stiu unde sa atasez montajul prezentat de tine si ce valori trebuie sa aiba rezisentele in cazul sursei mele.

Link spre comentariu
Vizitator razvy_yonut

as dori sa stiu de ce marime trebuie sa fie releul si ce voltaj sa aiba in schita prezentata, si w rezistentelor R1, R2, SI R3. As dori sa stiu daca diodele redresoare achizitionate sunt indeajuns de puternice pentru puterea debitata de transformator si daca la borna K1 mai pot adauga inca doua trafuri? (pe langa cel prezentat)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări