Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema ceas SLAVA

virgil_19

Postări Recomandate

On 2/3/2013 at 9:40 PM, franzm said:

Oricum valoarea nu e critica. Frecventa de oscilatie e data de balansoar si se ajusteaza ca la orice ceas mecanic. Schema a fost publicata atât în Tehnium cât si în Radio (URSS). În ultima s-au publicat si niste îmbunatatiri si posibilitati de reparatie pt cazul ca se întrerupe una din sectiunile bobinei.

Scriu aici pentru a nu mai deschide un topic. Am un ceas Slava, ca cel descris mai sus, care are o bobina intrerupta. Stiti cumva despe ce posibilitati de reparatie este vorba? Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• draku

3

• virgil_19

3

• SOLDAN CONSTANTIN

2

• franzm

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Va pot da un ceas incomplet, dar care pe placa in afara de electrolitic are tot ce-i trebuie.Ii lipseste de la partea mecanica o piesa si nu mai poate fi folosit decat tot asa daca se gaseste un donator.De mai bine de 30 ani nu s-a gasit...consider ca am fost destul de rabdator. Daca va intereseaza, vi-l trimit. A scapat de cateva ori de aruncat, si presimt ca nu mai rezista mult.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 5 ani mai târziu...
La 27.02.2019 la 14:40, doru3160 a spus:

Va pot da un ceas incomplet, dar care pe placa in afara de electrolitic are tot ce-i trebuie.Ii lipseste de la partea mecanica o piesa si nu mai poate fi folosit decat tot asa daca se gaseste un donator.De mai bine de 30 ani nu s-a gasit...consider ca am fost destul de rabdator. Daca va intereseaza, vi-l trimit. A scapat de cateva ori de aruncat, si presimt ca nu mai rezista mult.

Buna seara, Ma numesc Botezatu, sant din Slobozia, Ialomita, Mi-a adus, cineva un ceas Slava elctromecanic, ca acela de care se vorbeste,  cu un tranzistor MP41A,condensator electrolitic, si unul ceramic, si o rezistenta, si  care are si un buzer, pentru desteptare,  Ceasul nu functioneaza si trebuie reparat. In circuitul de punere in miscare a balansierului , este o bobina, nu un transformator. Nu stiu care este cauza nefunctionarii. Care banuiti sa fie cauza probab si de unde sa incep cu verificarile! 

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

În primul rând schimbă condensatorul electrolitic, cu unul nou.Cred că cele câteva zeci de ani de când a fost fabricat îi ajung. Atenție la polaritate și la riscul de a rupe fire de la bobină.

Verifică și  continuitatea bobinei, poate ceasul a căzut de pe masă și are fire dezlipite.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări