carageae Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 As vrea sa fac ceva simplu pentru o sala relativ mare - o sala de clasa, la care am un ecou prea lung...nu pot trata peretii cu nimic si nu-mi permit solutii scumpe....nu tin sa fac sonorizare de studio, vreau ca doar la auditiile de istoria muzicii sa sune un pic mai bine muzica...am un amplificator Marantz PM4400 si boxe Technics pe 3 cai, deci vreau ceva un pic mai mult decat solutii "a la G.D. Oprescu" - dar mai putin de controllere scumpe si procesoare de sunet...o solutie pasiva, prin dublarea difuzoarelor si adaugarea de circuite R-L-C ar conveni de minune...sala are in jur de 40m2 (10X4) si boxele sunt puse pe latime, la inaltime de aprox. 1,8 m, dar sala are mai bine de 3,5 - poate 4 inaltime...cladire veche, de caramida.***Are cineva vreo idee concreta? Nu linkuri de pe google, aia pot sa fac si eu...dar tot ce am gasit sunt integrate speciale, scumpe, care nici nu se pot comanda de la magazinele mai ieftine de la noi, gen TME sau cele din capitala.Caut ceva gen ecou pe banda magnetica...dar la care sunetul se aude primul din spate si intarzierea reglabila sa se prinda "ciocnirea" sunetelor in mijlocul salii...nu m-am exprimat prea profesional, dar cred ca e clara ideea... Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 Nu se poate cu doar doua boxe... Intarzierea ( defazajul ) nu trebuie sa fie constant pentru tot spectrul audio...Trebuie incercata , totusi , varianta cu absorbtie pasiva : draperii in dreptul geamurilor , un cearceaf ( !!! ) la 10 cm distanta de peretele opus boxelor si desigur boxele inclinate fata de verticala cu 15 grade ( +/- cat este nevoie ) si amplasate asimetric pentru a nu permite formarea undelor stationare...Eventual trebuie incercata si varianta lautareasca , adica trebuie defazata una dintre boxe , montandu-i + si - invers fata de cealalta boxa ...Spor la treaba ! Link spre comentariu
carageae Postat Ianuarie 31, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 Pai nu doar doua boxe, m-am exprimat eu insuficient de clar...mai pun doua in spate, evident de putere, volum si calitate mai mica, sa le pot prinde pe perete, ceva gen boxe de pickup. Un amplificator de putere mica, probabil ceva TDA-uri.Se exclud orice materiale neconventionale, am spus ca e vorba de o sala de clasa...Mersi de intentie, dar sistemul de baza nu va fi modificat in nici un fel - si in nici un caz nu pun boxele bune sa bata inauntru...Deci, revin cu intrebarea actualizata:Ce sa mai pun pe langa doua boxe principale, in afara de doua boxe de surround...)Daca pun un delay creste ecoul....deci de aia m-am gandit la ceva sa faca sa sune mai intai boxele din spate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum