Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

GRUNDIG V23

Postări Recomandate

Salutare tuturor! Incerc sa repar un amplif. Grundig V23(prajit in noaptea anului nou de catre un amic).Toti 8 finalii sunt "dusi"-4XTIP 142 si 4XTIP147,plus alte componente.Am gasit piese noi dar fara schema n-am curaj sa le montez-sunt rezistente arse a caror valoare nu se mai poate citi.Va rog ajutati-ma cu o schema. Multam!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu a turnat bere in el! Il cred pe cuvant deoarece un lichid ajuns inauntru si combinat cu praful de pe cablaj s-ar fi observat.Mi-a spus ca la un moment dat s-a auzit un brum puternic si dupa cateva secunde a "tacut".Condensatorii de filtraj(10.000uf/50V) sunt "umflati".Nu am ESR si nici capacimetru pt. valori asa mari.O apreciere aproximativa am facut cu OHM-metru analogic comparativ cu un cond. nou.Cei originali indica o valoare mai mica.Poate fi o cauza,oricum ii schimb.

Link spre comentariu

Salutare! Situatia e asa: am montat finalii(doar pe un canal),am verificat tranzistorii "mici"-OK,diodele-OK,rezistentele le-am masurat cu multimetrul digital fara sa le dezlipesc-OK.Tensiunile de polarizare B-E pe finali apar doar daca leg iesirea la un dif. si au valori diferite-0,77V pe ramura NPN si 0,12V pe ramura PNP.In gol nu am CC pe iesire,sunetul e distorsionat.Revin cu detalii.Multam pt. sfaturi!

Link spre comentariu

Buna seara! Am dovedit-o!V-am spus ca incerc sa repar pentru inceput doar un canal si m-am gandit ca e bine sa-l separ de celalalt unde nu verificasem nimic.Fara sa urmaresc atent traseele cablajului am desfacut strapul B595 care duce -40,8V spre canalul drept dar face si legatura(prin alte strapuri) intre bazele T509 si T500 din canalul stanga.Asta e! Multam tuturor pt. ajutor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări