mecaboy Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Buna seara domnilor.As dori sa achizitionez intr-un viitor apropiat un transceiver Intek HR 5500 cu care sa lucrez in CB si banda de 10 m. Inainte de a face aceasta investitie as vrea sa va intreb daca se merta sa investesc pentru aceasta banda, ma refer la 10 m. Ma intereseaza atat local cat si DX. Ideea este ca inca nu-mi permit inca o investitie mare intr-un transceiver si ma gandeam ca din punct de vedere financiar asta ar fi o solutie rezonabila.Va multumesc frumos. Link spre comentariu
ywar2 Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Salut, am lucrat ani de zile cu RCI2950DX si am fost foarte multumit. La inceput am lucrat numai in 28.5MHz SSB si apoi 28.12MHz PSK31. Cind propagarile erau deosebite lucram inclusiv FM intre 29...29.6 si repetoare FM intre 29.6...29.7MHz. Local nu am lucrat niciodata cu nimeni dar dx pot spune ca am lucrat aproape toate continentele. 10m este o banda interesanta, cu surprize pe masura. Am facut si experimente cu down-convertere ptr banda de 3.5, 7 si 14MHz, acestea functionau excelent, pacat ca nu m-am tinut de ele, cu ajutorul lor puteam sa acopar destul de ieftin benzile inferioare. Te asigur ca merge. Dar eu am indragit si indragesc ultrascurtele. Dupa mai multe esecuri am reusit constructia unui transverter ptr banda de 2m si astfel mi-am implinit visele. Dupa ce m-am saturat de construit si experimentat - in dauna traficului radio - mi-am cumparat un FT897 pe care il deschid foarte rar, numai cu ocazia unor concursuri in hf si vara putin mai des in asteptarea eventualelor propagari E sporadic.Nu te sfatuiesc in nici un fel, nici sa cumperi - nici sa nu cumperi. Mai citeste inca o data si ia singur decizia. 73 !!! Link spre comentariu
mecaboy Postat Ianuarie 31, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 Multumesc frumos pentru raspuns, voi medita la cele spuse. Link spre comentariu
M1cutzu Postat Februarie 1, 2013 Partajează Postat Februarie 1, 2013 Salut,dezavantajul benzii de 10m e ca nu e deschisa tot timpul si trebuie sa "pandesti" predictiile de propagare, cluster-ul sau frecventele de balize pentru a iti da seama cand se deschide; ca idee, vara e de obicei deschisa frecvent pe tot parcursul zilei, uneori propagarea prelungindu-se pana tarziu in noapte. E insa banda unde poti construi mult mai usor antene performante datorita lungimii de unda mai mici, zgomotul e redus fata de alte benzi HF si permite legaturi la distante foarte mari cu puteri relativ mici; 100W si o verticala sunt suficienti sa lucrezi orice punct de pe glob in SSB, daca exista conditiile necesare. Cel mai mare avantaj insa e ca anul asta e maximul ciclului solar (odata la 11 ani), asa ca banda de 10m o sa ofere satisfactii foarte mari.Despre transcieverul respectiv, am avut si eu unul (KPO DX5000, Maas DX5000, Anytone AT-5555, Hannover BR-9000, Comtex SC-1000 DX, Superstar SS6900 etc, sunt toate aceeasi chestie); avantajele principale sunt dotarile raportate la pret si faptul ca le poti programa prin USB daca ai interfata necesara. Are SWR-metru incorporat si afisaj al tensiunii de alimentare, doua optiuni foarte utile cand lucrezi in portabil, pe acumulatori si cu antene improvizate. Ce m-a nemultumit:- puterea in SSB e slabuta si nu are nici un fel de compresie a vocii, daca tipi in microfon de la 1cm si o alimentezi la 14.4V abia se apropie de 20W; vorbind normal si cu alimentare la 13.8V puterea medie e pe la maxim 10W. Nici o sansa de cei 40W din manual indiferent cum o setezi (exista si niste potentiometri interni pentru diverse chestii), probabil se referau la PEP, dar si asa e o exagerare; in FM insa scotea 40W usor, daca umblam si la potentiometrul intern pentru putere FM s-a dus pe la 55W (!). Purtatoarea AM e doar de 2-3W (trebuiau sa fie 10) si la varfuri nu se duce mai sus de 30W (40 in specificatii).- S-metrul e inutil, incepe prea tarziu si se termina prea devreme, orice semnal cat de cat OK il duce in cap de scala. Sensibilitatea e buna, insa selectivitatea e asa-si-asa (comparativ cu SDR-ul pe care il folosesc in mod normal).- nu are butoane separate pentru acord fin si acord brut, ca sa comuti pasul de frecventa sunt necesare mai multe apasari de butoane; devine o problema cand vrei sa lucrezi SSB si corespondentul e pe frecvente ciudate gen 28.477250Cu alte cuvinte: daca vrei FM si lucru din mobil, e probabil imbatabila la pret/performanta. Daca vrei SSB si lucru de acasa, e un echipament entry cu care vei descoperi ce se intampla, dar o sa simti repede nevoia de ceva mai bun. Link spre comentariu
mecaboy Postat Februarie 1, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2013 Frumos review si bine punctate partile pozitive/negative ale benzii de 10m ,multumesc frumos.Deocamdata nu pot sa investesc mai mult de 1000 lei, asa ca voi ramane totusi la acest TRX...tiand cont ca sunt tanar nu ma grabesc cu cheltuitul banilor, aceasta fiind ultima investitie in acest an pentru HAM. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 1, 2013 Partajează Postat Februarie 1, 2013 SalutDe ce nu te orientezi catre ceva adevarat? Ma refer la un President Lincoln sau un Persident George. Se gasesc chiar si sub 1000 lei. Cred ca merita mai mult o statie foarte buna second hand (dar "neajustata") decat o statie al carei singur merit este faptul ca e noua. parerea mea...Stima,Marcel - YO6PMXPS - in ceea ce priveste antena, un delta loop facut din doua bete de pescuit de 5m din fibra de sticla fara carbon (pret pe la 20 lei/buc) bate la DX orice verticala la orice minut. La trafic local e mai slaba decat verticala, dar la DX ii da clasa lejer. Pe testate. (martor logbook-ul meu de pe qrz.com). Link spre comentariu
mecaboy Postat Februarie 1, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2013 Inteleg ce vreti sa spuneti. Ma gandeam la faptul ca voi avea garantie. Imi puteti spune exact ce model de statie de la producatorii indicati de dumneavoastra as putea cauta? edit==== Am gasit asa ceva: http://images9.okr.ro/serve/auctions.v7 ... 00_700.jpg Link spre comentariu
M1cutzu Postat Februarie 1, 2013 Partajează Postat Februarie 1, 2013 Marcel, President Lincoln a fost la vremea lui un transciever reusit, drept pentru care a aparut o legenda in jurul lui facand-ul cumva referinta cand e vorba de echipamente CB cu pretentii HAM. Nu era insa nici cand a aparut comparabil cu o scula HAM de HF, cu atat mai putin acum, 25 de ani (!) mai tarziu. La performante familia DX5000 e cel putin la fel de buna, e mai bogata in dotari si e mai ieftina, din punctul meu de vedere nu are nici un sens sa dai mai mult pe un echipament vechi de 20 de ani pe care aproape sigur cineva la un moment dat l-a "imbunatatit" cu selectivitate mai proasta si IMD generos, sa nu ma mai gandesc la electrolitici uscati si alte probleme ale echipamentelor prea vechi.In afara de asta, platforma DX5000 e imbunatatita permanent, deja au ajuns la revizia a 6-a, President/Uniden au carat problemele initiale dupa ei tot timpul, ba chiar si pe modelele mai noi (de ex gama dinamica proasta a receptorului din Lincoln datorata AGC-ului, s-a propagat pe inca vreo 3-4 modele ulterioare).PS: le-am avut si folosit pe ambele, desi nu simultan. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 2, 2013 Partajează Postat Februarie 2, 2013 Tot ce se poate. Nu am avut niciodata un DX 5000, dar am avut multe Lincoln-uri si George-uri. Imi place la Lincoln encoderul asemanator statiilor HAM. De asemenea, fiind o statie clasica, documentatia service (schema, realiniere, mods) abunda pe net. in plus, conform site-ului RigPix, la sensibilitate AM/FM, lincoln-ul il cam bate pe dx 5000... Apoi mai remarc ceva pe acelasi site... la Lincoln nu exista canale, statia avand acoperire continua, in timp ce la Maas DX 5000 se vorbeste despre canale. Nu are acoperire continua, (in fine, la pas de 1 HZ, cum are lincoln-ul) ? Am mai citit pe net o chestie legata de un defect de fabricatie, aparitia unui click la actionarea PTT-ului la DX-5000, dar banuiesc ca a fost remediat intre timp... Evident, faptul ca statia are garantie cantereste mult. Si sunt de acord ca multe Lincoln-uri au fost "manarite" nu intotdeauna de persoane care stiu ce fac cu surubenita... Dar daca gasesti una netencuita cu poxipol, ramane o statie foarte buna in opinia mea. Link spre comentariu
M1cutzu Postat Februarie 2, 2013 Partajează Postat Februarie 2, 2013 Da, uite la AM/FM nu m-a interesat prea tare nici una, vorbesc doar de experienta SSB; oricum, la ambele selectivitatea e slaba, dar nu se vede in CB asa de usor unde ai 10-20KHz intre canale, dar iti dai seama de ea in zona 27.555 unde se lucreaza cu spatiu de 5KHz; daca dai de deschideri serioase si ai statii care lucreaza la 3KHz in 10m probabil ca ambele te-ar frustra, sa nu mai zic de telegrafie unde niciuna nu ar face fata.DX5000 are acoperire continua cu pas de 10Hz (la Lincoln pasul e de 100Hz daca tin bine minte), plus are clarifier pe care il poti configura sa mearga doar pe Rx (functie RIT), TX (functie XIT) sau ambele (la Lincoln ai doar RIT). Ii poti programa in memorie 360 canale pentru a te plimba mai usor prin benzi, poti pune orice frecvente in aceste memorii cu ajutorul cablului de date, insa ele vin de obicei programate cu frecventele CB (doar 40 sau 240 folosite in functie de versiune).Intr-adevar, encoder-ul la Lincoln e mult mai bun decat ce are DX5000. Link spre comentariu
mecaboy Postat Februarie 2, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2013 V5 lucreaza in pasi de 10Hz, 100Hz, 1KHz si 10KHz. Din cate am citit pe alte forumuri din strainatate, statia are un raport bun calitate pret. Link spre comentariu
Vizitator titi_2011 Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 incearca CRT 3900-EFT are 2 benzi si toate modurile,are la ARTERO bacau...pret 950 lei...cauta pe google si vezi daca iti place....cind sint multe pareri ramai fara statie hi!!oricum banda de 10m merita...iti spune un ham batrin care a facut "veacul" in aceasta banda doar cu 100w si un GP....succes la DX!!!..............si la final o vorba!!!CEA MAI BUNA STATIE ESTE AIA PE CARE O AI !!!73 &GL... Link spre comentariu
mecaboy Postat Martie 14, 2013 Autor Partajează Postat Martie 14, 2013 "cind sint multe pareri ramai fara statie hi!" Mare adevar Momentan sunt intr-o mare dilema... sa astept si sa cumpar un multiband injur de 2500 lei (prin toamna) sau sa cumpar un CB dual band. Statia arata foarte bine, cand ajung acasa voi studia mai mult aceast model.Va multumesc frumos Link spre comentariu
yo9hrb Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 Cu 1000 de lei mi-am luat un FT250. Macar am mai multe benzi. Si 100W. Link spre comentariu
mecaboy Postat Martie 16, 2013 Autor Partajează Postat Martie 16, 2013 Frumoasa jucarie, sa o folosesti sanatos. Din pacate pare o raritate la noi pe piata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum