Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum leg in punte un amplificator?

Vizitator ge[]rge18

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costy

3

• niq_ro

1

• yogi72cj

1

• Paollo

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator ge[]rge18

eunu am doua amplificatoare. am unul 2x100w rms si vreau sa il leg in punte sa scoata 1x200w rms. trebuie sa cumpar un defazor???

Link spre comentariu

cel mai simplu e cu defazor:practic legi iesirea de la calc(sau ce sursa de semnal ai) la defazor,iar iesirea defazorului o legi la intrarea amplificatorului.ezi ca linkul ala e f util;ai acolo tot ce trebuie sa construiesti un defazor.

Link spre comentariu
Vizitator ge[]rge18

am fost la un magazin de specialiate si mi-a zis omul de acolo sa leg - cu plusul de la celalat canal. asa am facut dar se aude la fel. am obs ca am in spate o mufa GND la ce foloseste?? pana la urma trebuie sa cumpar o diafaza?

Link spre comentariu

inainte sa te grabesti sa le legi in punte,calculeaza daca finalul rezista la jumatatea impedantei difuzoruluideci daca tu vrei sa puiun dif de 8 ohm la 2 amplifuri legate in punte,ele trebuie sa suporte o impedanta de 4 ohm si o putere disipata de 4 ori mai mare decat pe 8 ohmeu personal te sfatuiesc sa renunti din timp daca nu stii i9n ce te bagi

Link spre comentariu

:finga: asa este daca legi difuzorul intre cele doua iesiri acesta va fi supus unei excursii duble de tensiune si deci curentul prin finali se va dubla.pentru a nu afecta finalii trebuie folosit un difuzor cu o impedanta dubla fata de impedanta pentru care au fost calculate amplificatoarele, in acest caz puterea audio de iesire nu mai creste de 4 ori ci doar de 2 ori fata de puterea unui singur canal si va fi deci aceeasi cu puterea sumata a ambelor canale in utilizare normala, prin urmare nu prea castigi nimic.configuratia in punte este utila pentru obtinerea unei puteri duble la aceeasi tensiune daca etajele finale sunt dimensionate in acest scop. :rock:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări