Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cu ce sa ne incalzim?

Vizitator serban sorin

Postări Recomandate

Calorifere electrice

Sufragerie 1kw pe ora consum mediu

Dormitoare 2 calorifere consum mediu 0,5kw fiecare pe ora

Bucatarie 0,5kw

Baie 0,4kw

Hol 1,2kw ,holul este de 30m2

Consum TOTAL 4,1 kw mediu pe ora

Consum pe zi mediu 99 kw

Conteaza dupa cum stiti,, foarte mult si temperatura interioara obtinuta ,,la mine 24grade

Daca discutam de 20 grade consumul poate fi cu 20---25% mai redus

Editat de florinellll
Link spre comentariu

Calorifere electrice

Sufragerie 1kw pe ora consum mediu

Dormitoare 2 calorifere consum mediu 0,5kw fiecare pe ora

Bucatarie 0,5kw

Baie 0,4kw

Hol 1,2kw ,holul este de 30m2

Consum TOTAL 4,1 kw mediu pe ora

Consum pe zi mediu 99 kw

Conteaza dupa cum stiti,, foarte mult si temperatura interioara obtinuta ,,la mine 24grade

Daca discutam de 20 grade consumul poate fi cu 20---25% mai redus

Nu stiu cit e acum Kw/h dar daca luam aproximativ 0,55Kw/h, se ajunge la aproape 1700 lei lunar,ceeea ce mie, mi se pare extrem de mult.

Link spre comentariu

Adica se incalzeste teava si, la randu-i, incalzeste apa? Da, m-am uitat si propun ceva (daca deja nu s-a implementat), preincalzirea apei prin recuperarea caldurii din electronica! Ce inseamna marketing-ul asta!

Editat de gica70
Link spre comentariu

Si este mai economic decit la incalzirea cu gaz? Stiu cum functioneaza astfel de instalatii. La firma, unde am lucrat in urma cu vreo 20 de ani ,o instalatie de calire a unor piese,cu curenti de inalta frecventa. Stiu ca instalatia avea in componenta un generator de curenti de IF, inalt de cel putin 1,4m(generatorul era fixat in pozitie verticala). Diametrul generatorului era de aproximativ 700-800mm. Frecventa generata era de (daca-mi aduc eu bine aminte) 3500Hz. In rest mai era un traf cu miez din tole de FeSi bobinat in primar iar secundarul avea citeva spire din teava de Cu, prin care circula apa. Apa avea rolul de a raci piesa care trebuia calita. Instalatia era destul de veche, dar functiona foarte bine. O bucata de otel cu diametrul de aproximativ 35mm se incalzea la temperatura de 1000*C, in cca 2s. Temperatura era verificata cu un pirometru cu cadran.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Ca randament nu cred ca egaleaza pe cel clasic, cu rezistenta, pentru ca aici mai avem o conversie. Ca eficienta nu ma pot pronunta pentru ca s-ar putea ca toate cheltuielile pentru mentinerea in functionare sa fie mai mici decat la sistemele clasice.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...
Vizitator Costin Țugui

Am un rezervor de 2 .000 litri Butan Gas pe care il folosesc la o centrala Motan de 32 KW.

Am si 2 sobe  (acum pe lemne ) una din caramizi normakle de  samota si una de teracota samotata si doresc sa montez arzatoare in acestea.

Problema este ca nu sunt multumit de centrala si incalzirea cu caloriferele este nesatisfacatoare.

Se poate avand in vedere ca BUTANUL este de joasa nu ca gazul care este mai usor .

Va multumes.

Am telefonul 0726198619 email [email protected]

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Si sperati ca solutia mai "primitiva" a arzatoarelor in sobe va fi mai eficienta?

Imi amintiti de "deziluzia" lui socru-miu la functionarea instalatiei de incalzire centrala:

"Pai nepotu' Dan (nepotul lui, n.t.) imi spunea ca el incalzeste toata casa cu o galeata

de motorina" (probabil arsa intr-o....soba!!) Dar nimic despre suprafete, volume, durate...

Unele persoane, cu o pregatire tehnica ceva mai sumara nu inteleg o serie de notiuni,

printre care si faptul ca "complicatul" sistem de incalzire cu cazan, tevi si calorifere

are o inertie termica destul de mare....

Celebrele sobe "pe gaz" utilizate larg in zona Ardealului pana in anii '70 ai secolului trecut

se "bazau" pe un pret infim si pausal al gazului, nu pe vreun randament nemaipomenit....

Va doresc succes (sau cel putin o dezamagire nu prea amara).

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Phai, am citit topicul asta. Nu am mai intrat de mult pe aici. Daca va intereseaza, va pot spune despre incalzirea mea din pardoseala pe care o folosesc din 2011. In toata casa. N-am nici un calorifer. Total 200 m2.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări