danpin Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 "Am facut un test la 120m2 (atat are parterul meu)si mi-au iesit 45lei pe zi" Puteti detalia cum ati facut testul, vreau sa inteleg ce ati facut si cum. Link spre comentariu
florinellll Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 (editat) Calorifere electrice Sufragerie 1kw pe ora consum mediu Dormitoare 2 calorifere consum mediu 0,5kw fiecare pe ora Bucatarie 0,5kw Baie 0,4kw Hol 1,2kw ,holul este de 30m2 Consum TOTAL 4,1 kw mediu pe ora Consum pe zi mediu 99 kw Conteaza dupa cum stiti,, foarte mult si temperatura interioara obtinuta ,,la mine 24grade Daca discutam de 20 grade consumul poate fi cu 20---25% mai redus Editat Februarie 9, 2017 de florinellll Link spre comentariu
danpin Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Ok, am inteles, multumesc! Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Calorifere electrice Sufragerie 1kw pe ora consum mediu Dormitoare 2 calorifere consum mediu 0,5kw fiecare pe ora Bucatarie 0,5kw Baie 0,4kw Hol 1,2kw ,holul este de 30m2 Consum TOTAL 4,1 kw mediu pe ora Consum pe zi mediu 99 kw Conteaza dupa cum stiti,, foarte mult si temperatura interioara obtinuta ,,la mine 24grade Daca discutam de 20 grade consumul poate fi cu 20---25% mai redus Nu stiu cit e acum Kw/h dar daca luam aproximativ 0,55Kw/h, se ajunge la aproape 1700 lei lunar,ceeea ce mie, mi se pare extrem de mult. Link spre comentariu
Vizitator soare33 Postat Februarie 13, 2017 Partajează Postat Februarie 13, 2017 a folosit cineva centrala electrica pe inductie/ sau sa construiasca Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 14, 2017 Partajează Postat Februarie 14, 2017 Pai si cum sa incalzeasca apa o "centrala pe inductie"? Link spre comentariu
danpin Postat Februarie 14, 2017 Partajează Postat Februarie 14, 2017 Pai si cum sa incalzeasca apa o "centrala pe inductie"? Cautati pe net, sunt cateva discutii despre acest subiect. In principiu este cam acelasi lucru ca la plitele cu inductie. Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 14, 2017 Partajează Postat Februarie 14, 2017 (editat) Adica se incalzeste teava si, la randu-i, incalzeste apa? Da, m-am uitat si propun ceva (daca deja nu s-a implementat), preincalzirea apei prin recuperarea caldurii din electronica! Ce inseamna marketing-ul asta! Editat Februarie 14, 2017 de gica70 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 14, 2017 Partajează Postat Februarie 14, 2017 (editat) Si este mai economic decit la incalzirea cu gaz? Stiu cum functioneaza astfel de instalatii. La firma, unde am lucrat in urma cu vreo 20 de ani ,o instalatie de calire a unor piese,cu curenti de inalta frecventa. Stiu ca instalatia avea in componenta un generator de curenti de IF, inalt de cel putin 1,4m(generatorul era fixat in pozitie verticala). Diametrul generatorului era de aproximativ 700-800mm. Frecventa generata era de (daca-mi aduc eu bine aminte) 3500Hz. In rest mai era un traf cu miez din tole de FeSi bobinat in primar iar secundarul avea citeva spire din teava de Cu, prin care circula apa. Apa avea rolul de a raci piesa care trebuia calita. Instalatia era destul de veche, dar functiona foarte bine. O bucata de otel cu diametrul de aproximativ 35mm se incalzea la temperatura de 1000*C, in cca 2s. Temperatura era verificata cu un pirometru cu cadran. Editat Februarie 14, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 14, 2017 Partajează Postat Februarie 14, 2017 Ca randament nu cred ca egaleaza pe cel clasic, cu rezistenta, pentru ca aici mai avem o conversie. Ca eficienta nu ma pot pronunta pentru ca s-ar putea ca toate cheltuielile pentru mentinerea in functionare sa fie mai mici decat la sistemele clasice. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 24, 2017 Partajează Postat Februarie 24, 2017 Apa calda menajera : Link spre comentariu
Vizitator Costin Țugui Postat Mai 16, 2018 Partajează Postat Mai 16, 2018 Am un rezervor de 2 .000 litri Butan Gas pe care il folosesc la o centrala Motan de 32 KW. Am si 2 sobe (acum pe lemne ) una din caramizi normakle de samota si una de teracota samotata si doresc sa montez arzatoare in acestea. Problema este ca nu sunt multumit de centrala si incalzirea cu caloriferele este nesatisfacatoare. Se poate avand in vedere ca BUTANUL este de joasa nu ca gazul care este mai usor . Va multumes. Am telefonul 0726198619 email [email protected] Link spre comentariu
blazeu Postat August 27, 2018 Partajează Postat August 27, 2018 Si sperati ca solutia mai "primitiva" a arzatoarelor in sobe va fi mai eficienta? Imi amintiti de "deziluzia" lui socru-miu la functionarea instalatiei de incalzire centrala: "Pai nepotu' Dan (nepotul lui, n.t.) imi spunea ca el incalzeste toata casa cu o galeata de motorina" (probabil arsa intr-o....soba!!) Dar nimic despre suprafete, volume, durate... Unele persoane, cu o pregatire tehnica ceva mai sumara nu inteleg o serie de notiuni, printre care si faptul ca "complicatul" sistem de incalzire cu cazan, tevi si calorifere are o inertie termica destul de mare.... Celebrele sobe "pe gaz" utilizate larg in zona Ardealului pana in anii '70 ai secolului trecut se "bazau" pe un pret infim si pausal al gazului, nu pe vreun randament nemaipomenit.... Va doresc succes (sau cel putin o dezamagire nu prea amara). Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 15, 2022 Partajează Postat Noiembrie 15, 2022 Phai, am citit topicul asta. Nu am mai intrat de mult pe aici. Daca va intereseaza, va pot spune despre incalzirea mea din pardoseala pe care o folosesc din 2011. In toata casa. N-am nici un calorifer. Total 200 m2. Link spre comentariu
manolo Postat Noiembrie 17, 2022 Partajează Postat Noiembrie 17, 2022 De interes ar fi ,temperatura ambianta,consum gaze in mc,model centrala ,izolatie casa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum