gica70 Postat Aprilie 14, 2016 Partajează Postat Aprilie 14, 2016 ..si daca ne spui si ce suprafata de incalzire ai, am sa-ti spun "saru-mana"! Link spre comentariu
cheluakame Postat Aprilie 14, 2016 Partajează Postat Aprilie 14, 2016 La ce fel de pompe de caldura va referiti? Adica ce intelegeti Dvs. cand spuneti "pompa de caldura"? Evident ca la aerul conditionat de acum 15 ani cu R22 si presiune de comprimare de pana in 10 bar ... Cladirile imense care sunt Super market (exemplu)ce sistem de incalzire folosesc? Raspuns:GAZ NATURAL Mai verifica odata, marile supermarket-uri sunt pline de Zubadan-uri Aer-Aer sau Aer-Apa, reversibile pe acoperis. http://www.kaufland.ro/Home/05_Compania/002_Responsabilitate/001_masuri_mediu/02_climatizare/02_Functionare_iarna_vara/index.jsp Si uite si un portofoliu de la niste colegi din Bucuresti, http://www.mileniumclima.ro/cgi-bin/mc.cgi?ref=portofoliu Edit SMod: Încercați să nu mai provocați colegii, am editat textul. Link spre comentariu
danpin Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 (editat) ..si daca ne spui si ce suprafata de incalzire ai, am sa-ti spun "saru-mana"! Suprafata de pardoseala incalzita este de 82m patrati, adica prin aceasta suprafata circula apa calda de la pompa de caldura. La acesti 82mp se mai adauga alti circa 35mp compusi din holuri parter/etaj plus casa scarii dar in aceste spatii nu am deschis circuitul pt. incalzire, ele incalzindu-se de la caldura produsa de cei 82mp de pardoseala incalzita. Fata de camerele inchise (dormitor de ex.) unde temperatura este de circa 21-22 grade pe holuri am avut cam 19-20 de grade. Cum e pe la altii in legatura cu pompele de caldura... NORWAY – Heat Pump Market Report – 2016 Interesant este urmatorul aspect: "The Norwegian government has, through the revised building code TEK10 (as of January 1, 2016), banned the application of oil- and gas-fired boilers in new buildings." HPC Newsletter_No1_2016.pdf Editat Aprilie 17, 2016 de danpin Link spre comentariu
T.Sorin Postat Iunie 3, 2016 Partajează Postat Iunie 3, 2016 Buna seara ! Gasind acest topic ce s-a pliat perfect pe studiul meu , doresc sa va rapesc daca imi permiteti cateva minute . Doresc sa realizez un studiu cu privire la sisteme de preparare de apa calda menajera si incalzire utilizate de catre dumneavoastra . Acest sondaj , imi ofera o perspectiva asupra sistemelor utilizate frecvent la noi in tara , si imi va folosi cel mai probabil si la un proiect la matematica - statistica .http://www.isondaje.ro/sondaj/451533790/Multumesc frumos celor ce raspund ! Link spre comentariu
gica70 Postat Iunie 4, 2016 Partajează Postat Iunie 4, 2016 Centrala murala pe gaz, 28kW cu boiler incorporat. Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 6, 2017 Partajează Postat Februarie 6, 2017 (editat) Am incercat sa aflu mai multe info despre randamentul schimbatoarelor de caldura la pompele de caldura apa-apa si sol-apa. Desigur ca se pomeneste de acel COP care este raportul dintre energia calorica extrasa (daca are de unde!) si energia electrica folosita necesara transportului energiei calorice in imobil. Dar nu am gasit info referitoare la randamentul efectiv adica care este raportul dintre energia calorica extrasa si energia calorica folosita efectiv.Tot asa, nu am aflat daca acel COP se calculeaza in functie de energia termica extrasa sau fata de energia calorica folosita. Editat Februarie 6, 2017 de gica70 Link spre comentariu
danpin Postat Februarie 6, 2017 Partajează Postat Februarie 6, 2017 (editat) @gica70 Ce spun unii: "The performance data should provide the coefficient of performance (COP). This is measured as the heat output (kWth) divided by the electrical input (kWel), at standard test conditions for brine/water heat pumps of B0W50, B0W35 and B5W35 (i.e. brine input temperature of 0°C and water output temperature of 50°C, etc). ‘Brine’ is used in the standard to denote any water/antifreeze solution. The higher the COP the more efficient the heat pump is." Un material de unde te poti documenta, poate gasesti exact ceea ce te intereseaza. http://www.dimplex.de/fileadmin/dimplex/downloads/planungshandbuecher/en/phb_dimplex-wp_012012_gb.pdf Iti spun eu "babeste"(desi stii mai bine ca mine)consuma 1kw si da caldura 2kw in cele mai propice conditii Pentru uz casnic nu este rentabil,am discutat cu un prieten care se ocupa de vanzari ,mi-a zis ca au avut multe reclamatii in legatura cu eficienta reala in comparatie cu ce-a declarata. Iti dai seama ca asa ceva pentru uz casnic nu cumpara oricine iar astia cu coaie pardon bani sunt ciufuti daca ii minti,constatand ca au facturi mai mari decat ar fi fost la incalzirea cu gaze Pentru comparatie si curiozitate am facut mai multe "experiente". In conditii aproximativ identice am folosit centrala electrica "din dotare", 7,5Kw (electrici) pe o durata de 24 ore apoi tot 24 ore am folosit pentru incalzire pompa de caldura "din dotare" 7,98Kw termici, cat scrie pe eticheta. Consumul PDC este de aprox 1,7-1,8Kw; am observat ca variaza putin atunci cand fac media consumului orar. Concluzia mea a fost si este ca, pompa de caldura "se descurca mai bine" decat centrala electrica, in celeasi conditii de test. Posibil sa "dea" (produca) putin mai multa caldura decat este scris pe eticheta. La postare #494 este poza cu consumul total al PDC de la instalare pana in 14 aprilie 2016, adica o iarna. Si pentru iarna asta voi posta consumul, sa se termine iarna.... numai ca acum in instalatia de incalzire s-au adaugat si niste panouri solare asa ca PDC va functiona mai putin timp. Editat Februarie 6, 2017 de danpin Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 6, 2017 Partajează Postat Februarie 6, 2017 (editat) "Concluzia mea a fost si este ca, pompa de caldura "se descurca mai bine" decat centrala electrica, in celeasi conditii de test." Se justifica o asemenea investitie cu motivatia "se descurca mai bine"? Este o intrebare mai mult retorica. P.S. Multumesc pentru informatii Dane. Editat Februarie 6, 2017 de gica70 Link spre comentariu
danpin Postat Februarie 6, 2017 Partajează Postat Februarie 6, 2017 Cand am spus "se descurca mai bine" PDC ma refeream la caldura produsa, adica incalzirea aceleasi suprafete de pardoseala in casa. Numai ca centrala electrica consuma 7,5Kw intr-o ora in timp ce PDC consuma cam 1,7-1,8Kw intr-o ora.... asta face diferenta... Investitia este alta poveste, depinde de fiecare in parte cum isi face calculele sau cum isi cheltuie banii. Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 6, 2017 Partajează Postat Februarie 6, 2017 Da, este o solutie cand nu ai gaz la poarta. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 Da, este o solutie cand nu ai gaz la poarta. Da. Este una din solutiile curate(care nu face mizerie). Incalzitul cu lemne,carbuni, stiti foarte bine ce inconvenient au. Nu stiu cit de rentabil ar fi incalzirea cu butan,propan,etc. Din cite stiu eu puterea calorifica a celor enumerate mai sus,este inferioara incalzirii cu gaz. Nu mai vorbesc de cheltuielile cu adusul si umplerea rezervorului. Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 Pe de alta parte sunt si acei "puristi" (fara nici-o legatura cu un user de pe aici) care doresc cu orice ce chip sa lamureasca oamenii ca acesti combustibili fosili polueaza mult si "amaneteaza" viitorul urmasilor. Sunt de-acord cu ei dar o mare poluare va produce si fabricarea acestor aparaturi, mai ales acum, cand au inceput sa se produca in masa; chiar daca s-ar folosi energia solara, poluare tot va exista! Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 10 lei pe zi/electric imi pare mult, chiar si la 82mp suprafata utila....eu la apartament cu 65mp S.U. cu 24 gr. C peste tot+apa calda+gatit la cuptor -in decembrie, cu -17 gr. afara, 33 mc gaz cu centrala Ferroli clasica(fara condensatie), adica 42,67 lei. Ajutat si de faptul ca apartamentul nu e pe coltul blocului, si de orientarea spre S-E. Incalzirea electrica ar fi probabil de trei ori mai scumpa, dar ma rog...electricul e viitorul, plus siguranta sporita, etc. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 .................................................................................................... . ........................Incalzirea electrica ar fi probabil de trei ori mai scumpa, dar ma rog...electricul e viitorul, plus siguranta sporita, etc. Incalzirea cu curent va fi posibila, daca va fi produsa de centrale nucleare. Acum, la cit de repede creste pretul energiei electrice,s-ar putea sa nu ne permitem un astfel de lux. Link spre comentariu
florinellll Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 (editat) 10 lei pe zi/electric imi pare mult, chiar si la 82mp suprafata utila....eu la apartament cu 65mp S.U. cu 24 gr. C peste tot+apa calda+gatit la cuptor -in decembrie, cu -17 gr. afara, 33 mc gaz cu centrala Ferroli clasica(fara condensatie), adica 42,67 lei. Ajutat si de faptul ca apartamentul nu e pe coltul blocului, si de orientarea spre S-E. Incalzirea electrica ar fi probabil de trei ori mai scumpa, dar ma rog...electricul e viitorul, plus siguranta sporita, etc. Este un avantaj pentru tine fiind inconjurat de alte incinte incalzite Eu ca si Dan locuim la curte Ca si consum electric as fi foarte multumit chiar si cu 25 de lei pe zi. Am facut un test la 120m2 (atat are parterul meu)si mi-au iesit 45lei pe zi Editat Februarie 9, 2017 de florinellll Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum