gica70 Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 (editat) Spunea cineva ca acel echivalent in kwh in factura de consum al gazului metan este o directiva europeana (cum altfel!) pentru ca in multe locuri din Europa se arde un mix de gaz si de aceea trebuie sa se faca o echivalenta necesara facturarii. Si tot acel cineva spunea ca "e o crima ca la noi se arde gazul metan". Cred ca se referea la faptul ca CH4 ar putea fi mult mai bine valorificat altfel. Si-acum e chestiune pur tehnica; daca se considera raportul dintre un consum de electricitate si un consum de gaz (echivalent, desigur) vom vedea ca e cam acelasi cu a unui COP, dar asta in zilele noastre; pretul gazului creste mai repede decat al energiei electrice si.. Editat Martie 3, 2016 de gica70 Link spre comentariu
florinellll Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 (editat) Ai o gandire extrem de limitata, si nu e o insulta, nicidecum, este o realitate destul de vizibila... Ce nu poti cuprinde dumneata in gandirea simplista, e ca nu esti doar matale pe planeta asta, ci mai sunt inca 7 miliarde. La scara umana, unele surse de energie sunt for granted, altele nu. Si mai sunt si comandate de guverne, si grupuri de interes. Sunteti exponentul categoriei aleia de sclavi (nu peiorativ), care, prin analogie, inca, INCA, mai arunca gunoiul unui oras intreg, intr-o, literalmente, groapa, in jurul careia, pe o raza de 15km, pute a hoit. Ai devenit totalmente obositor. Este irelevant ca ai sau n-ai o mufa cu gaz in fata portii. O persoana cu viziuni ample, judeca lucrurile altfel... multumita unora, nu ca dumneata, a existat o oarecare evolutie, altminteri inca mai stateam in trafic, un Bucuresti, cu un cur de cal la nas... Dumneata esti un end user, un client oarecare, fara studii. Nu stiu de ce ai avea pretentia ca cineva sa-ti asculte parerile... Am observat de mult timp ca noi suntem sclavii vostri Vad ca ai inceput cu atac la persoana,""nu e bine domnul chestor .............noi te-am facut chestor"" sa nu uiti asta Marea majoritate a membrilor forumului sunt persoane cu ""studii mici""dar de mare bun simt Aici se cer solutii pentru persoane cu venituri de 400euro/luna ............aia care au 4000 nu au nevoie de solutii de la tine Editat Martie 3, 2016 de florinellll Link spre comentariu
rasputin Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 (editat) Colegul Gică, n-am idee de directiva de care vorbiţi, n-am idee nici de mixtura de gaze pe care o ard alţii, cu toate astea îndemn la poveste. Nu-i secret faptul că taman la vreme de iarnă consumul de gaze creşte, nu-i un secret că presiunea unui gaz e dependentă de temperatură, în sensul că la temperaturi scăzute presiunea scade şi ea. Nu-i secret că la vreme de iarnă, dat fiind consumul crescut, producţia de gaz nu poate ţine pasul cu consumul, chestia asta, reformulată, ne spune că n-ar fi gaz pentru toată lumea. Lucrul ăsta îi lesne de înţeles, necazul e că furnizorul de gaz nu are puterea de a decide cu-i dă gaz cu prioritate. Are contract cu toţi şi toţi au plătit la zi, nu le poate închide robinetul da’nu le poate asigura nici debitul de gaz la presiunea contractată. Ce poate face în aşa situaţie? Păi simplu, să dea cîte puţin la toţi ca să ajungă la toată lumea. Necazul cel mare e că acest puţin ar fi distribuit sub presiune scăzută iar dispozitivele de ardere nu ştiu a lucra cu astfel de presiuni, adică e necesar a creşte presiunea de distribuţie, asta înseamnă că e necesar a amesteca gazul cu un alt gaz, cu proprietăţi inerte, tocmai pentru a atinge presiunea de distribuţie necesară. Mixtura asta gaz-gaz inert, nu are nici pe departe puterea calorică a gazului pur, contoarele de gaz înregistrează debitul de gaz, ele nu ştiu să spună dacă gazul ce a trecut prin ele a fost pur sau a fost în amestec, asta vrea să însemne că dacă s-ar plătii debitul, cconsumatorul ar fi în pierdere. Ăsta ar fi motivul pentru care nu se plăteşte debitul de gaz ci echivalentul lui energetic. Cele de mai sus îs legate de situaţia de iarnă, pe lîngă asta nu trebuie să uităm că nu toate zăcămintele au aceeaşi concentraţie, aceeaşi presiune, a le aduce la parametrii egali (presiune) se cam poartă “botezul” cu un alt gaz, adică ajungem la povestea de început. Necazul în povestea asta e legat de cine, cum, unde şi cînd face determinările de echivalenţă energetică. Eu aşa ştiu povestea, posibil să nu o ştiu bine, motiv pentru care îs dornic a cunoaşte şi poveştile altora. Editat Martie 3, 2016 de rasputin Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 Am observat de mult timp ca noi suntem sclavii vostriVad ca ai inceput cu atac la persoana,""nu e bine domnul chestor .............noi te-am facut chestor"" sa nu uiti astaMarea majoritate a membrilor forumului sunt persoane cu ""studii mici""dar de mare bun simtAici se cer solutii pentru persoane cu venituri de 400euro/luna ............aia care au 4000 nu au nevoie de solutii de la tine N-ai înțeles absolut nimic, din sensul intenționat... Nevermind! Link spre comentariu
cheluakame Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 (editat) Spunea cineva ca acel echivalent in kwh in factura de consum al gazului metan este o directiva europeana (cum altfel!) pentru ca in multe locuri din Europa se arde un mix de gaz si de aceea trebuie sa se faca o echivalenta necesara facturarii. Si tot acel cineva spunea ca "e o crima ca la noi se arde gazul metan". Cred ca se referea la faptul ca CH4 ar putea fi mult mai bine valorificat altfel. Si-acum e chestiune pur tehnica; daca se considera raportul dintre un consum de electricitate si un consum de gaz (echivalent, desigur) vom vedea ca e cam acelasi cu a unui COP, dar asta in zilele noastre; pretul gazului creste mai repede decat al energiei electrice si.. @Gica, eu unul, recunosc, nu am mai realizat proiecte cu centrale clasice, si asta pentru ca una este sa am o centrala ce odata cu modulatia creste si eficienta, si alta este sa am una pentru care platesc mc de gaz la +10 kwh, din care eu in realitate obtin numai ~8.5 kwh cu una clasica. Si da, tehnica a evoluat foarte mult in ultima vreme. La ora actuala, la raport de kwh, pompa de caldura Aer-Apa castiga fata de centrala in condensatie, insa asa cum nu am ascuns niciodata, pretul de investitie difera. Acum, depinde, sunt persoane care au trecut de la teracota si 25*C seara si 18*C dimineata la centrala pe gaz cu 22*C constant si au vazut raiul pe pamant. Si, sunt persoane care au avut intotdeauna 22*C constant, dar factura avea o oarecare valoare, si pentru care xxxx suma de bani investita nu a reprezentat decat o economie si nicidecum un cost, la fel cum sunt unele persoane care prefera sa scada 10% mp din constructia casei pentru a investi intr-un sistem de incalzire performant. Aici se cer solutii pentru persoane cu venituri de 400euro/luna ............aia care au 4000 nu au nevoie de solutii de la tine Investitie mica, exploatare redusa si confort ridicat nu se prea pupa. Acum depinde ce alege fiecare ... Editat Martie 3, 2016 de cheluakame Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 4, 2016 Partajează Postat Martie 4, 2016 (editat) "Necazul cel mare e că acest puţin ar fi distribuit sub presiune scăzută iar dispozitivele de ardere nu ştiu a lucra cu astfel de presiuni, adică e necesar a creşte presiunea de distribuţie, asta înseamnă că e necesar a amesteca gazul cu un alt gaz, cu proprietăţi inerte, tocmai pentru a atinge presiunea de distribuţie necesară." Ideea era ca la noi, nefiind mix de gaze (teoretic!), ar trebui ca acele calcule in factura sa se faca numai pentru CH4, valori pe care le gasim in orice manual tehnic. Deci a 2-a furaciune este ca ni se pun in carca cca 2kwh la fiecare metru cub de gaze (mix!). Editat Martie 4, 2016 de gica70 Link spre comentariu
florinellll Postat Martie 4, 2016 Partajează Postat Martie 4, 2016 (editat) @Gica, eu unul, recunosc, nu am mai realizat proiecte cu centrale clasice, si asta pentru ca una este sa am o centrala ce odata cu modulatia creste si eficienta, si alta este sa am una pentru care platesc mc de gaz la +10 kwh, din care eu in realitate obtin numai ~8.5 kwh cu una clasica. Si da, tehnica a evoluat foarte mult in ultima vreme. La ora actuala, la raport de kwh, pompa de caldura Aer-Apa castiga fata de centrala in condensatie, insa asa cum nu am ascuns niciodata, pretul de investitie difera. Acum, depinde, sunt persoane care au trecut de la teracota si 25*C seara si 18*C dimineata la centrala pe gaz cu 22*C constant si au vazut raiul pe pamant. Si, sunt persoane care au avut intotdeauna 22*C constant, dar factura avea o oarecare valoare, si pentru care xxxx suma de bani investita nu a reprezentat decat o economie si nicidecum un cost, la fel cum sunt unele persoane care prefera sa scada 10% mp din constructia casei pentru a investi intr-un sistem de incalzire performant. Investitie mica, exploatare redusa si confort ridicat nu se prea pupa. Acum depinde ce alege fiecare ... Englezu spune ""sunt prea sarac sa imi cumper lucruri ieftine"" Intrebare :de ce cumpara englezul Logan? Pentru ca este scump ......pardon............. ieftin Editat Martie 4, 2016 de florinellll Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 4, 2016 Partajează Postat Martie 4, 2016 Nu stiu daca si de ce cumpara englezu' Logan, dar am aflat ca germanu' avea 2000 euro de la stat pentru "rabla" si mai punea el 3000 si gata, avea masina buna la banii astia! Link spre comentariu
rasputin Postat Martie 4, 2016 Partajează Postat Martie 4, 2016 Colegul Gică, acu‘ să nu mă-nţelegi greşit, nu-mi trece prin minte a susţine că nu-i vorba de furt, se fură, şi nu puţin. În ce priveşte amestecul, ăsta chiar există, atît la noi dar şi pe la alţii. Pe lîngă “botezul” de ordin tehnologic, ce se extrage la sondă nu e numai metan, e un amestec de gaze (metan, propan, etan, bioxid de carbon, olecuţă de apă, olecuţă de hidrogen sulfurat şi olecuţă de alte minuni), pe de altă parte, băieţii ăştia deştepţi nu vînd metan, ei vînd gaz natural, adică amestecul de care vorbeam. Nu-i un secret că nu toate zăcămintele sînt la fel de bogate, iar bogăţia asta nu trebuie înţeleasă doar ca volum de gaz, ea se mai referă şi la concentraţia de metan din acel amestec. Dintre componentele gazului natural metanul are cea mai mare putere calorică, ălelalte o au mai mică şi chiar nu au. Faptul că se plăteşte echivalentul energetic nu-i de rău, într-o lume normală e un lucru firesc, în ţara lucrului bine făcut, în ţara lui să trăiţi bine şi a democraţiei originale, modalitatea asta de plată devine cale de furt, furt cu acte-n regulă. Link spre comentariu
bcristian Postat Martie 4, 2016 Partajează Postat Martie 4, 2016 In ultima luna, pompa de caldura a consumat ~70 kWh, cu temperatura in casa la 22 grade ziua si 18 noaptea (intre 22.00 si 6.30). Fata de boilerul pe care il foloseam inainte e o reducere enorma, ala consuma peste 500 la temperaturi similar (nu aveam termostatele programabile). Link spre comentariu
mișa Postat Martie 4, 2016 Partajează Postat Martie 4, 2016 In ultima luna, pompa de caldura a consumat ~70 kWh, cu temperatura in casa la 22 grade ziua si 18 noaptea (intre 22.00 si 6.30). Fata de boilerul pe care il foloseam inainte e o reducere enorma, ala consuma peste 500 la temperaturi similar (nu aveam termostatele programabile). Eu cred ca undeva e o gresala. Casa nu avea acelasi necesar energetic? Daca da, diferenta e mult prea mare, pentru ca apare doar din diferenta de randament a sistemelor. Cu termostate sau nu, de la 70KWh la 500KWh e prea mare diferenta ca sa nu banuiesc o eroare de masurare sau calcul. Link spre comentariu
cheluakame Postat Martie 4, 2016 Partajează Postat Martie 4, 2016 @bcristian, ce temperatura de tur medie ai folosit? In concordanta cu cea exterioara (se gasesc date pentru intreaga Romanie), se poate stabili necesarul termic si COP-ul pompei. Insa nu m-ar mira sa fie si de 4. Oricum, @Misa are oarecum dreptate, COP atat de mare, mai rar, totusi, anul trecut in Ianuarie, temp maxima a fost in jur de 0*C, anul acesta a ajuns si la +10*C de aici poate fi amplificata diferenta. Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 5, 2016 Partajează Postat Martie 5, 2016 Pai, mai sus, florinelll se intreba daca exista un COP de 7,52, asa cum se prezenta in cartea tehnica. Dupa cum se pare au dreptate dar asemenea temperaturi exterioare la sfarsitul iernii nu stiu sa fi vazut pana acum. Link spre comentariu
florinellll Postat Martie 5, 2016 Partajează Postat Martie 5, 2016 Ce suprafata utila are constructia lui Cristian? Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 5, 2016 Partajează Postat Martie 5, 2016 "Faptul că se plăteşte echivalentul energetic nu-i de rău, într-o lume normală e un lucru firesc, în ţara lucrului bine făcut, în ţara lui să trăiţi bine şi a democraţiei originale, modalitatea asta de plată devine cale de furt, furt cu acte-n regulă." Eu am vrut sa scot in evidenta rapacitatea lor; te inseala atat la volum (adaugand gaze fara valoare energetica) cat si la echivalenta kwh, de la 8,7 (daca ar fi numai CH4) la 10,9 (asa am eu pe factura). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum