validae Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Exact asta voiam și eu să remarc, colegul flomar mi-a luat-o înainte...nu cred că one voia să spună că nu există kilowattul-oră (kWh) ci kiloWattul pe oră (kW/h). E o mică diferență.... Link spre comentariu
manolo Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Asa este corect kwh , putere x unitate de timp ,nu asta era esential ,interesant este cit timp trebuie sa functioneze pompa de caldura pentru a asigura cele 22 de grade pe un interval de 24 ore ,o medie pe interval de iarna 4-5 luni. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Am curăţat topicul fiindcă o luase pe arătură. Vă rog să postaţi la obiect, nu începeţi circul iar.... Link spre comentariu
cheluakame Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Din ce am mai citit ,nu am pretentia sa fie exact , o casa de 100mp ar avea nevoie de 50w/mp adica de 5kw dar am inteles ca asta la 20 grade ,la 22 grade undeva la 6kw , daca luam in calcul un COP de 3-3,5 (am inteles ca 5 nu e chiar usor de atins in cazuri concrete) ar insemna o putere electrica consumata de 2kw/h. Subliniez nu stiu cit de corecte sint consideratiile. Manolo, necesarul termic se calculeaza in functie de temperatura interioara dorita. Adica, daca eu am un client mai pretentios, si vrea 24 de grade in casa, calculez necesarul pentru aceasta temperatura. Daca vrea 20, calculez pentru aceasta, si tot asa. COP de 5, intr-adevar nu este usor de atins cu abordarile pe care le au majoritatea instalatorilor de pe la noi. Insa cu ceva atentie la detalii se poate obtine fara probleme. Eu cu un COP de 3 - 3.5 m-as multumi la o pompa Aer-Apa, la una Sol-Apa este inacceptabil. Ofer aici un site de monitorizare a unor pompe de caldura din Germania. Acolo sunt trecute COP-uri, puteri, ore de functionare ale compresorului, putere electrica consumata, putere termica oferita, etc. Ceea ce nu se ofera din pacate, lucru care ar ajuta foarte mult, sunt temperaturile de lucru (aer/sol si agent termic interior) Insa cei interesati pot cauta manualul pompelor si pot gasit temperaturile aferente COP-ului respectiv. In cea ce priveste casa cu necesarul de circa 5 kw, de 100 mp, ar avea un consum de energie termica anuala de ~10.000 kwh, in functie de COP si de puterea pompei se poate deduce numarul de ore de functionare. http://www.waermepumpen-verbrauchsdatenbank.de/index.php?button=verbrauch&lang=en Acesta ar fi site-ul. Link spre comentariu
florinellll Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 (editat) Pentru o casa de 100m2 sunt necesari 20.000kwh anual din punct de vedere practic Teoretic se poate rezolva si cu 5000kwh daca ,,,,,,,,,,stii sa tremuri Perioada care necesita incalzire este de 5 luni pe an pentru oamenii sanatosi ,,pentru aia bolnavi la,,,,,,,,cap nu este necesara energie termica Consumul de energie electrica la un aparat de aer conditionat Directivele europene in domeniul energiei impun etichetarea energetica la orice aparat electrocasnic comercializat. Consumul de energie electrica la un aparat de aer conditionat depinde de clasa de eficienta energetica in care acesta se incadreaza: Eticheta energetica contine 7 culori, de la verde (mai eficient) pana la rosu (mai putin eficient). Incadrarea unui aparat de aer conditionat intr-o clasa energetica se face si in functie de valorile COP si EER. COP (coefficient of performance) sau coeficientul de performanta reprezinta raportul dintre puterea electrica absorbita si puterea termica de incalzire generata si e un parametru e folosit in sistemele de incalzire. Spre exemplu, daca COP=3 pentru o pompa de caldura, aceasta inseamna ca la 1 kW de energie electrica consumata ea va genera 3 kW de energie termica. Este un randament foarte bun, ceea ce inseamna ca consumul de energie electrica la un aparat de aer conditionat este mai mic comparativ cu alte aparate electrice de incalzit. De aceea, un aparat de aer conditionat reprezinta solutia optima de incalzire primavara si toamna, cand tremperaturile externe nu scad sub 7° C. Pentru racire se foloseste EER (energy efficiency ratio) sau rata de eficienta energetica, care reprezinta raportul dintre puterea electrica consumata si puterea de racire generata. Tabelul de mai jos ilustreaza legatura dintre COP, EER si clasa energetica: In SUA se foloseste un alt indicator al eficientei energetice SEER (seasonal energy efficiency ratio) numit rata de eficienta energetica sezoniera. SEER = COP X 3,792, ceea ce inseamna ca 13 SEER echivaleaza cu un COP de 3,43 ceea ce ar corespunde clasei energetice B. Si in SUA legislatia impune folosirea unor aparate de aer conditionat cat mai eficiente. Acestea trebuie sa aiba un SEER de cel putin 13, exceptie facand aparatele montate la ferestre, cu putere de racire mai mica si un SEER in jur de 10. Daikin a conceput un sistem propriu VRV (variable refrigerant volume ) pentru care detine marca inregistrata, de aceea termenul folosit de alti producatori este VRF (variable refrigerant flow). Acest sistem inovator economiseste energie prin reglarea si adaptarea precisa a debitului de refrigerant in functie de nevoile de incalzire sau racire a spatiului din interiorul unui imobil. Consumul de energie electrica la un aparat de aer conditionat trebuie luat in considerare, deoarece un aparat cu eficienta energetica redusa va creste semnificativ costurile de utilizare. [*] Element Service © 2013 [*] [*] [*] Editat Februarie 10, 2016 de florinellll Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 Florinellllllllllllle, lasă-ne... Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 (editat) Adica, de ce sa ne lase, ai avea tu mai putin de lucru? Intri sub incidenta conflictului de interese si parca vad ca ANI.. . Editat Februarie 11, 2016 de gica70 Link spre comentariu
florinellll Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 (editat) Florinellllllllllllle, lasă-ne... Iaaaaaaaa ziii cum e cu ,,,casa pasiva ne ajung 500kw pe an? Editat Februarie 11, 2016 de florinellll Link spre comentariu
bcristian Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 Duminica trecuta am reusit in sfarsit sa dau drumul la pompa de caldura aer-apa, o Midea de 8 kW (termici) incalzire si 7 racire. Intrucat automatizarea nu e gata inca (acum merge pe o improvizatie ineficienta, ca nu are comanda de oprire a pompei de circulatie), si capac la oala contorul pe care l-am pus special pentru ea e defect si indica balarii, nu pot sa dau valori de consum. Dar din cateva masurari instantanee, COP-ul de 3.78 din carte la 2 grade afara pare sa fie corect. Link spre comentariu
rasputin Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 Colegu' bcristian, intraţi în detalii, povestiţi cele legate de modul în care aţi făcut măsurătorile. Link spre comentariu
bcristian Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 Inainte aveam un boiler electric de 2.5 kW care facea apa calda pt incalzirea in pardoseala. Boilerul a ramas in circuit, dar ca acumulator si rezerva pentru cazul in care scade temperatura sub -15 grade (limita inferioara la pompa mea). M-am uitat pur si simplu cat de repede incalzeste apa din boiler, respectiv ce curent absoarbe. La 7-8A, incalzea cam de 2.5 ori mai repede decat boilerul. Elementul esential la pompele de caldura e sa te poti incalzi cu apa la temperatura mica. Cu incalzire in pardoseala si apa la 40 de grade, e numai bine. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 As monta un contor propriu de energie electrica, eventual un termohigrometru exterior/interior, care sa-mi prezinte si grafice cu temperaturile... in felul asta, s-ar putea face o medie a temperaturilor la locatie, temperaturile rezultate la interior, si de coroborat cu consumul in energie electrica in perioada respectiva. Sistemul l-as cupla cu termostat de ambient, si robineti termostatati electronici, care sa separe anumite spatii, in ideea in care, intr-un anume spatiu, intr-un interval orar, sau poate si datorita unei expuneri solare bune, as bloca accesul agentului termic pe zona aia. Astea sunt la viteza niste idei generale, mai mult sau mai putin clar expuse... Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 Poate in iarna viitoare vom avea ceva informatii relevante..acum mai toate AC-urile si pompele de caldura merg! Link spre comentariu
florinellll Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 (editat) DATE TEHNICE POMPA DE CALDURA TMC zr28 hyper-jet 1,8KW / 12KW PUTERE NOMINALA INTRARE (W) 1800WPUTERE DE INCALZIRE (W) 12000WTEMPERATURA ( grd C) -10/+60COEFICIENT PERFORMANTA COP max 7,52DECIBELI (Db) <60COMPRESOR/TIP COPELAND/SCROLLSURSA ALIMENTARE(V/Hz) 220/50REFRIGERANT(tip) R422 , R407cDEBIT APA (l/H) 1500-2000SCHIMBATOR DE CALDURA IN PLACI / SERPENTINA TUB IN TUBPROTECTIE PRESIUNE HP si LP Este posibil cop 7,52?!!!!!!!!!!!! Editat Februarie 11, 2016 de florinellll Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 Posibil dar in anumite conditii. Sti si tu ca fiecare tigan isi lauda ciocanu'! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum