Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cu ce sa ne incalzim?

Vizitator serban sorin

Postări Recomandate

Mai un "englezism" ca da bine la fraieri,daca nu sti sa te exprimi in romana ,vezi ca se fac niste cursuri la FF, mai un COP de 5-6 ,da nu zici si la ce temperatura si .si ....

sa manance Rahat pe un forum...

va urez pofta buna .

Link spre comentariu

Urat...tare urat, mai ales ca nu sunteti oarecare niciunul.

Cand o sa intelegem ca forumul are menirea de informare, schimb de idei...sau cel putin un loc unde sa mai scapam de presa zilei..., problemele alea de dupa monitor..

Fiti ma` si voi mai permisivi unul cu altul, ca este loc suficient pe-aici..

Link spre comentariu

Da, astea-s in loc de urari pentru sarbatorile de iarna!! De, ce sa-i faci, mosu' are desagii cam goi.

O pompa de caldura de tip industrial (la Fortus Iasi) recupera energia termica dintr-o cantitate de apa uriasa care era folosita la racirea cuptoarelor. Aceasta energie recuperata preincalzea apa ce alimenta CAF-urile (cazan de apa fierbinte) si cazanele de produs abur tehnologic. Acum nu mai stiu ce caracteristici tehnice avea, nu am exploatat asemenea instalatii dar mi-amintesc ca, la acea vreme (anii 85), era o noutate pentru mine.

Link spre comentariu

mai un COP de 5-6 ,da nu zici si la ce temperatura si .si ....

Vă spun eu.La o temperatură de 0*C în vaporizator şi +35*C în condensor, ambele cu ecart 5k, COP-ul este în jur de 4.5La o casa termoizolata conform C107, şi cu sonde dimensionate corespunzător, avem în medie +4/5*C în vaporizator şi +30*C în condensor (cu ip). Iar COP-ul urca peste 5.La apă-apă unde avem +8/+10*C în vaporizator, COP-ul pompei sare de 6..
Link spre comentariu

OK ,la aceste temperaturi la o casa cu etaj ,cam cite ore de functionare pe zi sint necesare pentru a obtine o temperatura interioara de 22 grade , asa o medie pentru o iarna normala ,suprafata utila circa 100mp.

Pentru apa calda menajera ,am inteles ca trebuie o pompa de caldura separata.

Link spre comentariu

Precizeaza necesar energetic, si ai deja raspunsul. Este irelevant cate etaje si ce suprafata utila are.

Raspunsul exista deja de cateva pagini, si inca detaliat, DAR...................................................................

Link spre comentariu

Eu am intrebat pe cineva care realizeaza astfel de instalatii si intelege foarte bine ce am intrebat ,e vorba de un calcul aproximativ ce se inscrie intr-o anumita marja. 

Link spre comentariu

OK ,la aceste temperaturi la o casa cu etaj ,cam cite ore de functionare pe zi sint necesare pentru a obtine o temperatura interioara de 22 grade , asa o medie pentru o iarna normala ,suprafata utila circa 100mp.Pentru apa calda menajera ,am inteles ca trebuie o pompa de caldura separata.

O casa P+E de 100 mp cu necesar de 5 kw? Cu un necesar de 10 kw? Sau unul de 25?Cu o pompă de caldura de 3 kw, de 7 kw sau de 17 kw?Cu compresor clasic sau inverter? Cu vas de acumulare sau fără?Dacă se caută date exacte, aveam un log de la o pompă salvat. Montată intr-o casa de 150 mp utili cu un necesar undeva la 8 kw.
Link spre comentariu

Cred ca topicul la acest lucru ar trebui "sa lucreze" putin, la necesarul de caldura specific constructiei. Se pare ca fiecare discuta despre un exemplu pe care il cunoaste si aplica datele primite la acel exemplu. Solutia ar fi sa se specifice volumul incalzit, temperatura setata, temperatura exterioara si puterea necesara la incalzire cu specificarea energiei consumate si a randamentului. Restul informatiilor se pot deduce (rezistente termice, grosime izolatie, etc) si sunt detalii aici. Simplist, cata energie se consuma pentru a mentine temperatura reglata.

De abia apoi se pot discuta pe variante care se pot adapta acelei constructii.

Sa presupunem o vila, casa,etc care este deja construita si la care vrem sa aflam necesarul de caldura. Varianta cea mai simpla ar fi montarea in fiecare camera a unor convectoare electrice si masurarea puterii absorbite de acestea la atingerea temperaturii setate. Acela este consumul necesar. Daca necesarul de energie este mai mare decat cel al bransamentului electric se poate folosi un convector pe gaz imprumutat care sa aiba evacuarea gazelor si cateva ventilatoare electrice pentru evitarea stratificarii temperaturii. Puterea minima consumata reprezinta necesarul de caldura al locuintei la acea temperatura exterioara.

Link spre comentariu

Din ce am mai citit ,nu am pretentia sa fie exact , o casa de 100mp ar avea nevoie de 50w/mp adica de 5kw dar am inteles ca asta la 20 grade ,la 22 grade undeva la 6kw , daca luam in calcul un COP de 3-3,5 (am inteles ca 5 nu e chiar usor de atins in cazuri concrete) ar insemna o putere electrica consumata de 2kw/h.

Subliniez nu stiu cit de corecte sint consideratiile.

Link spre comentariu

Din ce am mai citit ,nu am pretentia sa fie exact , o casa de 100mp ar avea nevoie de 50w/mp adica de 5kw dar am inteles ca asta la 20 grade ,la 22 grade undeva la 6kw ,

.....ar insemna o putere electrica consumata de 2kw/h.

Scuzati-ma ca nu am urmarit cu maxima atentie discutia dar...

cum adica o casa de 100mp sa aiba nevoie de 5kw ? Pentru ce, ca sa mentina temperatura sau sa o creasca cu un numit gradient ? 

Cred ca daca aceasta casa nu este bine izolata cu 5kw nu se face mare lucru.

kw/h nu exista.

Link spre comentariu

Din ce am mai citit ,nu am pretentia sa fie exact , o casa de 100mp ar avea nevoie de 50w/mp adica de 5kw dar am inteles ca asta20 grade ,la 22 grade undeva la 6kw , daca luam in calcul un COP de 3-3,5 (am inteles ca 5 nu e chiar usor de atins in cazuri concrete) ar insemna o putere electrica consumata de 2kw/h.

Pot sa spun ca si eu am facut experimentul asta. 5kw/h electric pentru 100mp parter. temperatura 21grade ,asta insemna cca100kw consumati  pe zi---- adica enorm.

Din nou ne ia "valul"si  gandim--- centrala gaz 24kw /100mp 

Cum dracu incalzeste asta 100mp cu 5kw ???

Raspuns;Centrala gaz are maxim 15kw real ,""functioneaza cu pauze ""

Aviz celor ca ""viseaza"" ca electric vs gaze este acelas lucru ca si costuri

Ba exista kw/h mister "one"

DE VREO ---70ANI--- IN ROMENIA SE FOLOSESTE ACEASTA UNITATE DE MASURA 

Iti voi pune cu dedicatie o poza cu contor electric

Un bec de 100w consuma cat credeti --------------0,1kw/h ----wow  :56

MAI SIMPLU un radiator electric de 2000w consuma????

Nu cunosc raspunsul-------cumva 2kw/h :rade:

Daca nu vrei sa iti ia foc reteaua electrica casnica te orientezi sa nu depasesti 4kw/h

Daca instalatia electrica este din 1970 sa zicem, poti sa iei foc linistit si la 2kw/h

Cam asta ar fi cu kw/h

Edit: mai ușor cu ,,făcutul de râs,, că nu-i frumos, tocmai acum de Sărbători

Editat de validae
Link spre comentariu
kw/h nu exista.

Zau asa...ce incercati sa spuneti cu asta... :scarpin 

La o camera de 16 mp(construita in 1933, cu geamuri de 2mm grosime(12 geamuri!), tamplarie de lemn la ferestre, usi "glasswand", zid "american" cu goluri[zero barat], inalta de 2,7m, nu faceam fata nici cu 30-35Kwh KW/h/ zi , temperatura fluctua demential intre +3gr.C(!!!) si +22 gr. C, acum intr-o camera de 17,5 mp consum fix zero Kwh. Presupun ca, si in cazul care camera asta ar avea 100 mp, consumul ar fi la fel (!), dar cu aceeasi izolatie, vecinatati, orientare. Incredibil, romanii dau banii pe ...incalzire!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări