Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cu ce sa ne incalzim?

Vizitator serban sorin

Postări Recomandate

@florinellll: daca ati stii cate pesticide si cate dejectii animale sau umane plimba apa aia ati face infarct pe loc. Faptul ca acea apa este reinjectata nu modifica cu nimic parametrii acelei ape in afara temperaturii.

Daca tot spuneti ca este ilegal atunci mentionati articolul de lege unde se refera strict la sistemele acestea fara folosire a apei. Sustineti cu argumente, altfel voi considera ca este doar o exprimare fara relevanta.

Exista zone unde colectarea apei in stratul acvifer se face "la deal" iar "la vale" exista izvor sau arteziana naturala. Exista zone, din ce cunosc, unde apa este "la buza" fantanii si in conditii de seceta este explicabil ca acest nivel sa scada. Si ca sa dau un exemplu argumentat http://www.banaterra.eu/romana/fantani-arteziene .

Link spre comentariu

La mine fitilul arde incet si nu percutez la orice provocare.

Acum ca discutie despre ilegalitate ii intreb pe cei care au fosa septica (ca tot s-a adus vorba) de ce in loc de "podea" betonata in fosa septica se lasa numai pietrisul??? aia este crima pentru stratul acvifer de suprafata si totusi nimeni nu ii ia la intrebari. Asa sunt romanii, vad paiul din ochiul altuia si nu vad barna din ochiul lor.

Am mentionat primul strat acvifer pentru ca stiu ca este foarte poluat cu pesticide si dejectii si astfel utilitatea acestuia este foarte mica. In Constanta oras, Coiciu, primul strat acvifer este la 5-6m si este inca destul de poluat. Poate cu timpul si scaderea numarului de haznale se va remedia situatia.

PS: exista intr-adevar o reglementare referitoare la apa freatica dar se refera la extragerea ei din strat (si daca nu ma insel in cantitati industriale) astfel modificand parametrii dinamici ai stratului. Pe scurt, daca vine nush ce fabrica de bauturi si face foraje extractive din acelasi strat cu puturile din care se alimenteaza un oras cu apa atunci nu se accepta punand in pericol sanatatea si siguranta populatiei, d-aia sunt regulile astea.

Link spre comentariu

Sper ca stii ca este ilegal ce ai facut,conform legilor in vigoare

Deci iei apa din putul ;;x;; si o transferi in fantana;; y;; trecand o prin instalatia ;;q;; ok

Eu ca vecin cu fantana ;;y;; poate nu sunt interesat sa beau din apa trecuta prin instalatia;;q;;

Dupa parerea ta crezi ca ar fi benefic sa bei apa din calorifere sa zicem 

Serios? Nu ma innebuni.

Dar dupa parerea ta este ok sa bei apa trecuta prin gunoi de grajd, sau alte ingraseminte?

@florinellll

Sunt curios de unde ai obtinut aprobare

Intrebarea vine ca urmare a afirmatiilor facute de matale cum ca te ocupi de intretinerea mai multor sisteme de acest fel

Aprobarea pentru sisteme atat deschise cat si inchise se obtine de la RNAR dupa ce se ofera detalii aferente proiectului (adancime de forare, debite, temperaturi, izolari ale panzelor freatice, etc).

@florinellll

Am mai gasit o;; inadvertenta;; 

;;;;;;;;;VARA ,SECETA PANZA FREATICA  LA 1M;;;;;;pe ce planeta in plina seceta este panza freatica la 1m?

Pe Terra aceasta posibilitate nu exista,deci asteptam precizari, Planeta eventual si Galaxia

Esti invitat in vara sa iti arat submersibila ce scoate ~2mc/h cum functioneaza incontinuu 24 de ore si nivelul ramane aproximativ constant la ~1m de suprafata. Si iti mai arat fantana la 6 metri de aceasta care are luciul apei la ~2.5 metri adancime

Editat de cheluakame
Link spre comentariu

O cam dam in offtopic cu contrazicerile acestea. Pentru cei care nu stiu, exista acvifere alimentate direct de un rau sau izvor si care au debit suficient.Io zic sa lasam trolareala pentru alta data si sa ne intoarcem la topic.Solutia cu stratul acvifer pare pana acum specifica locurilor in care panza freatica este la maximum 8m adancime si debitul de extractie sa asigure cam 2mc/h. Existenta unei pompe care sa asigure depasirea acestei adancimi poate fi si benefica in modul incalzire prin caldura cedata de motorul acesteia apei. Ce ziceti, randamentul total este mai mare in acest caz?

Link spre comentariu

Pai oftopic cu afirmatii ca exista asa undeva cindva,ca daca nu ar fi nu s-ar povestii,da nu precizeaza nimeni cite cazuri sint din 50 de lucrari se intimpla? oare de ce? cumva din cauza costurilor? 

Link spre comentariu

Si unde este locul asta minune ? si cind ploua da pe dinafara? daca ai fi pescar ai vedea vara pe seceta cum scade nivelul baltii intre 30 -100cm.

Sigur nu acolo unde matematica de gimnaziu este o necunoscuta.

O cam dam in offtopic cu contrazicerile acestea.Pentru cei care nu stiu, exista acvifere alimentate direct de un rau sau izvor si care au debit suficient.Io zic sa lasam trolareala pentru alta data si sa ne intoarcem la topic.Solutia cu stratul acvifer pare pana acum specifica locurilor in care panza freatica este la maximum 8m adancime si debitul de extractie sa asigure cam 2mc/h. Existenta unei pompe care sa asigure depasirea acestei adancimi poate fi si benefica in modul incalzire prin caldura cedata de motorul acesteia apei. Ce ziceti, randamentul total este mai mare in acest caz?

Stress, pana acum nu am intalnit pompa apa-apa pentru locuinte individuale, asta pentru ca autorizatia proiectului de catre RNAR costa, pentru ca extractia acelei ape costa, si pentru ca in comparatie cu un Sol-apa, COP-ul general este mai scazut (in principal datorita extractiei/pomparii). In plus, asigurarea unui debit necesar este greu de obtinut la adancimi mici in multe zone.

Am vazut insa aplicatie langa bucuresti cu racire pasiva, adica apa din panza freatica trecea printr-un schimbator in placi racind astfel agentul termic din ventiloconvectoare.

Deasemenea, am vazut o asa zisa aplicatie apa-apa la nemti, si pare mult mai rentabila, mai ales pentru casele bine izolate, adica intr-un recipient de cativa mc (evident se calculeaza) se imerseaza sondele pompei de caldura si se poate obtine caldura odata prin racirea acelei apei (evident este ceva mai scazuta) insa si prin schimbarea starii de agregare (aici fiind marele castig). In plsu, cateva panouri solare legate la acel recipient vor aduce un aport important, tinand cont ca temperatura apei din el are undeva in jur de 0*C.

Link spre comentariu

Si daca cunosti matematica cuantica de ce nu pui un pret investitie -eficenta? da asa cu toate daravelele ? de galgara pseudo-tehnica sint satul,si tu si altii sinteti cu ce am vazut la unii si la altii.

Link spre comentariu

Pentru ca acele calcule sunt cu mult peste capacitatea ta de a înţelege. Găseşte tu o soluţie rentabilă si confortabila într-un zona fără acces la gaze, sau vezi cât costă un sistem de încălzire cu gaze plus chiller pentru aclimatizare la o casa de 3-400 mp vrs pompă de căldură şi apoi poate se merită sa discutăm de rentabilitate.Până atunci nu are rost sa-mi pierd vremea cu tine.

Link spre comentariu

Daca faci aclimatizare la neuronul ala (singurul dealtfel) inteleg ,dar neaparat intr-un mediu climatizat ,la nivel macar de camera galbena caci pentru una alba nu te duce mintea.

Nu -ti spun variante la zone fara gaze ca s-ar putea sa nu ai puterea de intelegere.

Link spre comentariu

Manolo, am inaintat 4 rapoarte pentru ultimele tale 4 postari. Iti garantez ca dac-o tii tot asa, unul din noi pleaca din ELFORUM, GARANTAT... !

Ai terfelit cum a vrut p.......a ta, toata buna-vointa de care am dat dovada, si eu, si mai ales colegii. Au venit informatii, si exista un flux de informatii pe care si eu il vreau aici, pentru ca vreau sa invat. Daca nu ai capacitatea mentala sa intelegi si sa asimilezi printr-un proces de invatare, te rog eu frumos, in fata tuturor, PLEACA!

Am pus-o cat am putut de elegant, e datoria mea sa fac asta, inainte de orice.

Link spre comentariu

Din păcate moderatorul RoGeorge nu mai este prezent pe forum de peste un an de zile, doar dl. Vasile poate lua măsuri pe această secţiune.

Dar pentru încălcarea flagrantă a Regulamentului, orice moderator poate aplica sancţiuni direct în profilul userului. Aici ar fi cazul....

Link spre comentariu

ACLIMATIZÁRE, aclimatizări, s. f. Acțiunea de a (se) aclimatiza. 1. Activitate practicată în mod organizat de om și constînd în adaptarea unei plante sau a unui animal la noi condiții de viață, cu scopul de a îmbogăți o regiune cu plante sau animale originare din alte locuri. Aclimatizarea orezului. 2. Adaptare, deprindere (a plantelor sau a animalelor) la noi condiții de climă și sol.

Sper ca se intelege.

Link spre comentariu

Pentru ca acele calcule sunt cu mult peste capacitatea ta de a înţelege.Găseşte tu o soluţie rentabilă si confortabila într-un zona fără acces la gaze, sau vezi cât costă un sistem de încălzire cu gaze plus chiller pentru aclimatizare la o casa de 3-400 mp vrs pompă de căldură şi apoi poate se merită sa discutăm de rentabilitate.Până atunci nu are rost sa-mi pierd vremea cu tine.

Intrebare de 100 puncte

Cine investeste intr+o cladire de 400mp(aproximativ 500.000euro) acolo unde nu este acces la gaze

Raspuns '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''un nebun

Cand cumperi un teren pentru constructii prima intrebare este 

Acces la gaze si curent electric?

Editat de florinellll
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări