Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cu ce sa ne incalzim?

Vizitator serban sorin

Postări Recomandate

Nu conteaza, cu rezistenta sau fara este necesar un aport de energie pentru a nu se produce daune instalatiei. Aici trebuie judecat per total, adica cata energie captezi (necesara amortizarii si economiei la factura) si cat pierzi (daca instalatia este performanta si corespunde intentiei initiale). Aici fiecare judeca, alege in cunostinta de cauza (asa ar trebui, de aceea aici discutam situatii si situatii) in functie de posibilitati, de zona unde locuieste, posibilitatile de montaj, prognoze meteo..

Link spre comentariu

Eu tot ramin impresionat de 25lei luna cost incalzire,apa calda si plita 2 persoane,adica 300lei/an ,asa probabil cu o super izolare care probabil se duce la 80.000 euro ,caci deh 1000 euro e doar benzina , acum cu o izolare asa obisnuita este vo 30.000 euro  si zic ca factura la gaz vo 900lei an.

Diferenta de 50.000 euro fac cam 225000 lei acestia impartiti la 900 lei/an = 250 ani , sint ceva ani.

Link spre comentariu

Eu tot ramin impresionat de 25lei luna cost incalzire,apa calda si plita 2 persoane,adica 300lei/an ,asa probabil cu o super izolare care probabil se duce la 80.000 euro ,caci deh 1000 euro e doar benzina , acum cu o izolare asa obisnuita este vo 30.000 euro  si zic ca factura la gaz vo 900lei an.

Diferenta de 50.000 euro fac cam 225000 lei acestia impartiti la 900 lei/an = 250 ani , sint ceva ani.

Asta voiam sa zic si eu

Investesti zeci de mii de euro pentru reduce factura la jumatate si amortizezi costurile in 30ani dupa intri pe profit,desigur daca mai esti aici ca oricum in IAD este gratis caldura :rade:

Link spre comentariu

Ai idee câti mc de vată bazaltică cumperi cu 80.000? Sau literalmente ești chitit să-ți bați joc, și să mă înfurii...? Te avertizez că aici nu e bodegă.@Florinellllllllll;Încerci să te convingi că decât să dai 3000 euro pe EPS 200, mai bine dai 750 euro pe 100, și ai făcut un biznis? Și te și amuză asta? Și voiai să-mi cumperi serviciile?

Link spre comentariu

Nu conteaza, cu rezistenta sau fara este necesar un aport de energie pentru a nu se produce daune instalatiei. 

Nu zau!!! 

Meandrele concretului” şi “sinergia faptelor” care au condus la un aport de energie pentru a nu se produce daune instalatiei. 

Vorbiti precum unii politicieni, multe vorbe, nimic concret!

gica70, on 24 Noi 2015 - 12:14 PM, said:

Aici trebuie judecat per total, adica cata energie captezi (necesara amortizarii si economiei la factura) si cat pierzi (daca instalatia este performanta si corespunde intentiei initiale). Aici fiecare judeca, alege in cunostinta de cauza (asa ar trebui, de aceea aici discutam situatii si situatii) in functie de posibilitati, de zona unde locuieste, posibilitatile de montaj, prognoze meteo..

Da si... care-i morala??? Instalam sau nu???

Editat de danpin
Link spre comentariu

Pai circalete sau publicitate de 2 lei? vad ca nu urmaresti decit sa-ti vinzi serviciile cu exemple di germania cu fatade ventilate,una in romania etc. etc.

Mai vi cu 25lei/luna media,sa-ti zic eu concret am CT si stau la bloc si platesc gaz pentru preparare ACM si aragaz cam 12 lei/luna  din apr -oct , o singura persoana , pe lunile de iarna se duce spre 18-19 lei /luna si aici nu mai e vorba de izolatie ,pentru 2 persoane cit o fi ?

Da asa ne place noua romanilor sa ne dam pe piept cu par sa ne credem urangutani.

Link spre comentariu

@Manolo; Deci, și la mine pe secțiune, și aici, tot ce scriu, tot ajutorul oferit, toate sfaturile pe care le ofer cu drag, au ca scop să vând ce anume? Tu chiar nu îți dai seama că deraiezi și te faci de râs? Mi-a oferit omul ala bani, și eu i-am dat ocazia să-l ajut gratis. La mine pe secțiune am scris tratate întregi, ca să vii tu acum să mă convingi să nu mai fac asta în veci? Norocul e că pot să ignor...Spor la monolog! Tocmai ai ftt topicul!@Victor. Deschide la amenajări, și dezvoltăm acolo... Ms!

Link spre comentariu

Ai idee câti mc de vată bazaltică cumperi cu 80.000?Sau literalmente ești chitit să-ți bați joc, și să mă înfurii...?Te avertizez că aici nu e bodegă.@Florinellllllllll;Încerci să te convingi că decât să dai 3000 euro pe EPS 200, mai bine dai 750 euro pe 100, și ai făcut un biznis? Și te și amuză asta? Și voiai să-mi cumperi serviciile?

Paiiiiiiiiiiiii daca tu ne iei la misto adica nici 3000 euro nu sunt suficienti pentru un proiect partial

La tine se impletesc profesionalismul cu teribilismul pobabil din cauza varstei

Link spre comentariu

Ți-am spus că te ajut gratuit, dar, în contextul discuției din momentul ăla, casă pasivă, nu fac fără 30-40 euro/mp. Dacă dumneata îți permiți să te joci de-a profesia, eu nu.Un proiect tipic, simplu, are 10cm grosime când ajunge în primărie. Și costă 10 eur/mp. În accepțiunea unei locuințe eficiente, nu mai discutam la nivelul ăla, pentru ca fac zeci de vizite în șantier, pt. detalii. Trăiți într-o lume în care vă permiteți experimente. Eu nu îmi asum așa ceva. Dacă te interesau răspunsuri, îmi cereai frumos și punctual ajutorul prin PM, și îți confirmam ce spun de 7 ani pe forum. Aici AJUT GRATIS!Spor!P.S. Am scris KILOMETRI de text pe subiect, în amenajări, și asta-i mulțumirea primită.Gratis omule, îți trimit și bani în cont dacă vrei.Ai pus planurile și secțiunile pe mp sau în topic, și n-am răspuns?Vă luați singuri la mișto...

Link spre comentariu

De ce nu stai la matale pe sectiune? sau vrei si matale "guvernul meu" aici este topic cu ce ne incalzim ,doar n-om baga pe foc tripane si alte alea.

Nu vinzi da vad ca afisezi tarife,benzina etc.

Link spre comentariu

SUPRIZA, mai exista si noapte pe lumea asta... 

Va promit solemn ca atunci cand pun mana pe un tub vidat, cu heatpipe, fac toate testele posibile (in primul rand pentru mine) si vi le prezint.

Pana atunci..........................................................................

Chestiunea ar fi că pentru mine nu constituie o surpriză noaptea. Cred că surpriza i-ar încerca pe alţii să audă că tubul captatorului solar se comportă ca o diodă.

Dacă pe timpul zilei, sub acţiunea razelor de soare, încărcătura din tub vaporizează în zona expusă la soare şi condensează în bulbul ce intră în contact cu boilerul, pe timpul nopţii încărcătura tubului nu mai vaporizează din motive lesne de înţeles (pînă la urmă-i noapte şi lor le spune captatoare solare nu lunare)

Lipsa vaporizării împedică o circulaţie inversă de căldură, o circulaţie prin termosifon, la captatoarele plane, cu circulaţie prin termosifon (nu prin pompă de circulaţie, la astea cu pompă montarea unui clapet de sens rezolvă inconvenientul), pe timpul nopţii are loc o circulaţie inversă.

Acu' nu gîndiţi că peste noapte se răceşte apa din boiler, am adus în discuţie fenomenul pentru a se pricepe mai uşor ce am vrut să spun prin comportament de "diodă"

La acest tip de captator căldura va merge mereu spre boiler, invers nu, indiferent că-i noapte sau zi cu nori ori ploaie. Rolul rezistenţei e ăla de protecţie la îngheţ, nu altă năstruşnicie cu scop compensativ.

Eu am adus în discuţie această rezistenţă tocmai pentru a nu fi uşor păcăliţi de comercianţi.

Cît despre teste, zic eu că-i prea mult spus, satisfacerea curiozităţii îi mai nimerit spus.

Eu chiar am pus mîna pe astfel de minuni, am pus mîna şi pe captatoare plane, ştiu cum se comportă şi pe timp de iarnă în zile însorite dar şi în zile de vară cu nori, ştiu şi cum se comportă în zilele de toamnă si primăvară.

Dacă nu dă soarele supertuburile nu au de unde da, nu tubul termic e ghiduşia, el singur nu face minuni. Scoateţi un astfel de tub din tubul de sticlă şi o să vedeţi surpriză.

Pentru captatoare, plane sau cu tub termic ar fi fain subiect dedicat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări