Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cu ce sa ne incalzim?

Vizitator serban sorin

Postări Recomandate

Apropo de energia solara. Eu mi-as tapeta tot acoperisul cu fotovoltaice. Am gasit niste chinezarii la 150 euro/panou. Au 230w maxim si cam 1.5mp. Daca pun 100 de buc tot produc macar 40-50 kwh pe zi iarna si 80-100 kwh pe zi vara. Fara acumulare, dau in retea surplusul ca bateriile sunt scumpe.

Link spre comentariu

Deocamdata au randamente proaste (undeva la 15 procente). Pentru incalzirea pe timp de iarna tot captatoarele solare sunt mai eficiente (nu ma refer strict la cele cu apa, sunt si cu aer folosind si efectul "corp negru" montate in interior. Vezi in acele almanahuri din colectia Tehnium ce poate fi descarcata gratuit.

Link spre comentariu

Tuburile vidate. Am pus mâna pe nucleul ala din capăt, la un tub, nor afară, iarnă, și m-am fript zdravăn.Funcționează pe principiul heatpipe, cu un agent în interior, care vaporizează, și în capăt cedează energia. Funcționează non-stop, și în China sunt ieftine ca braga.

Link spre comentariu

@gica70, eu doar te intreb, inca nu stiu starea ta de sanatate...dar..ca tot spuneai ca o casa pentru refugiu spre "batranete", eu cam asa am inteles din fraza aia...si e foarte bine gandit doar ca...peletii facuti, presa...toate astea...nu implica o munca fizica pe care...trebuie sa pui si-asta in calcul; va veni o zi, cand nu o sa-ti fie prea usor sa faci astea. dar...revin la fraza mea de inceput. poate nu e cazul tau, poate esti foarte sanatos, si nu vei avea nici o problema in a muncii pana in ultima zi...care va fi cam peste cat timp vrei tu, eu doar zic asa in abstract.

despre Tuburile vidate... da, am si eu un vecin care are, si spune ca are si iarna apa, calduta, dar tot e ceva sa o incalzeasca cu gaz de pe la 24 de grade in loc de 6-7... dar mai trebuie o pompa...un puffer... pompa consuma curent.. mno..

si desi am vazut video...tot el a zis ca a fost nevoie sa schimbe vreo doua tuburi pentru ca s-au spart, dar de ce nu stiu sa zic..

o fi meteo sau vandalism...nu stiu.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

[...], dau in retea surplusul ca bateriile sunt scumpe.

intreb pentru ca nu stiu. statul percepe asta ca pe un profit, si daca da, cat e impozitul pentru ca comercializezi energie electrica ?

Link spre comentariu

"statul percepe asta ca pe un profit, si daca da, cat e impozitul pentru ca comercializezi energie electrica ?" Statul, asa cum il stim noi, a privatizat aproape tot iar noi toti tragem ponoasele acum. Cat priveste impozitul nu cred ca se percepe pentru ca nu are loc o vanzare ci un schimb in natura!; adica acel contor e cu dublu sens si se face automat diferenta dintre ce consumi si ce produci; de regula abonatul are de dat si se stie ca tva-ul inca mai este la 24 la suta.Deci numai pe diferenta se aplica acele taxe, comisioane, impozite si ce-o mai fi.

N-ai sa vezi nici-un furnizor de astfel de servicii care sa-ti mai de-a banii inapoi (daca a incasat nejustificat); suma ti se va scadea din factura viitoare.

Link spre comentariu

Legat de captatoare. Nu ţin morţişi a trece “Gigi contra” dar e bine de ştiut, ele încălzesc apa pe timp de iarnă, atunci cînd sînt nori şi ger, cu o rezistenţă electrică comandată de un termostat. Menirea acestei rezistenţe nu e de a asigura apă caldă, ea are menirea de protecţie la îngheţ. Adică dincolo de ce zic comercianţii, chiar şi utilizatorii de bună credinţă, explicaţia acelei ape calde nu stă în minunea tehnică numită captator cu tuburi vidate ci într-o arhaică rezistenţă de boiler.

Link spre comentariu

"statul percepe asta ca pe un profit, si daca da, cat e impozitul pentru ca comercializezi energie electrica ?" Statul, asa cum il stim noi, a privatizat aproape tot iar noi toti tragem ponoasele acum. Cat priveste impozitul nu cred ca se percepe pentru ca nu are loc o vanzare ci un schimb in natura!; adica acel contor e cu dublu sens si se face automat diferenta dintre ce consumi si ce produci; de regula abonatul are de dat si se stie ca tva-ul inca mai este la 24 la suta.Deci numai pe diferenta se aplica acele taxe, comisioane, impozite si ce-o mai fi.

N-ai sa vezi nici-un furnizor de astfel de servicii care sa-ti mai de-a banii inapoi (daca a incasat nejustificat); suma ti se va scadea din factura viitoare.

Cunoasteti un caz real de persoana fizica care injecteaza energie electrica in sistem?

Dati-mi si mie adresa 

Link spre comentariu

Legat de captatoare. Nu ţin morţişi a trece “Gigi contra” dar e bine de ştiut, ele încălzesc apa pe timp de iarnă, atunci cînd sînt nori şi ger, cu o rezistenţă electrică comandată de un termostat. Menirea acestei rezistenţe nu e de a asigura apă caldă, ea are menirea de protecţie la îngheţ. Adică dincolo de ce zic comercianţii, chiar şi utilizatorii de bună credinţă, explicaţia acelei ape calde nu stă în minunea tehnică numită captator cu tuburi vidate ci într-o arhaică rezistenţă de boiler.

Nu tin mortis sa-l contrazic pe dl. rasputin dar nu toate captatoarele au rezistenta electrica antiinghet. Exista sisteme cu circuit inchis, presurizate, in care agentul care circula prin sistem este o solutie de antigel, schimbul de caldura se face prin intermediul unei serpentine montate in boiler sau in tancul de acumulare ACM. La sistemele dechise unde ACM este incalzita direct in colector posibil sa fie vreo rezistenta antiinghet, de obicei aceste sisteme se recomanda a fi golite iarna.

Editat de danpin
Link spre comentariu

SUPRIZA, mai exista si noapte pe lumea asta... 

Va promit solemn ca atunci cand pun mana pe un tub vidat, cu heatpipe, fac toate testele posibile (in primul rand pentru mine) si vi le prezint.

Pana atunci..........................................................................

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări