Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cu ce sa ne incalzim?

Vizitator serban sorin

Postări Recomandate

Nu va asculta nimeni, stai linistit.

Sunt fix principiile pe care nu le aplica nimeni in Romania, pentru ca, "nu poti umple un pahar care e deja plin"...

Superinsulation, vitraje performante, reducerea puntilor termice, etanseizarea, orientarea si controlul energiei solare, recuperarea de energie...

Link spre comentariu

Acest topic este cu ce ne incalzim nu cu ce ne izolam,nu cum sa facem o casa "spatiala" ,cei mai multi traim in blocurile"comuniste" sau prin casele de pe la tara.

De ce nu deschideti un topic cum sa ne construim o casa cu super izolare etc.etc. acolo daca puteti as dori sa prezentati si o casa din chirpici izolata cu baloti de paie si tencuita cu lut.

Link spre comentariu

In aceasta noua perspectiva o pompa de caldura de mica putere isi are rostul. In aceeasi idee pare din ce in ce mai economic constructii cu instalatii de acest gen comune. Nu putem aduce reprosuri unui om care ne deschide ochii. Cel putin sa-i multumim. Ramane aceeasi problema, aceea a amortizarii investitiilor initiale.

Editat de gica70
Link spre comentariu

In aceasta noua perspectiva o pompa de caldura de mica putere isi are rostul. In aceeasi idee pare din ce in ce mai economic constructii cu instalatii de acest gen comune. Nu putem aduce reprosuri unui om care ne deschide ochii. Cel putin sa-i multumim. Ramane aceeasi problema, aceea a amortizarii investitiilor initiale.

Crede-ma, merita... !

@manolo;

Eu stiu ce vrei tu sa faci. Si nu-ti iese...

Am avut lucrare chiar anul asta, la bloc. Izolatie exterioara 100mm si Knauf Intherm la interior, 50mm, cu sape de 100mm. Tripan cu 6 camere, si sticla speciala. CT in condensatie, etc.

Si era un bloc nenorocit, dintr-un cartier nenorocit. Si clientul era un domn care lucra pe salariu, ca noi toti. Si l-a facut cu banca, cu eforturi mari. 

Dar, a tacut si a castigat... !

Degeaba te agiti cu blocul. NU te impiedica nimeni sa transformi un bloc in cladire pasiva. Se face asta in Germania de decenii.

Ca sunteti voi chititi sa distrugeti din fasa orice tentativa intru evolutie, asta e altceva. O fi saracia, nu acuz...

Gratis nu se poate.

Am si eu apartament la bloc, si stiu cum se face politica pe banca din parcul de langa... astia opresc calorifelele si se inchid in bucatarie. Repet, oamenii n-au posibilitati. Dar, a fi sarac e una, a fi ignorant si indolent, e cu totul si cu totul altceva.

Sa recunosti ca esti sarac, e ceva absolut normal. Dar, poti sa-ti asumi asta, si sa studiezi, sa intelegi, si sa gasesti solutii. Exista solutii pentru orice, oricine. Si nu neaparat costisitoare... dar stiu, e mai simplu sa spui NU!

Link spre comentariu

Nu ma intereseaza sa tratez punctual toroapa omului, 4 pereti de beton prin care vajaie vantul, si nevoia lui de 26 grade, in conditiile in care il trage din toate cotloanele.

Pe mine ma intereseaza ce trebuie facut cand, fie ai un teren liber de constructii si vrei sa construiesti cu creierul, sau, la nivel de asociatie, vrei sa ridici eficienta energetica a unei cladiri. Eventual la nivel de comunitate.

Exista orase care produc energie, guverne care sustin prin credite speciale investitiile in energie verde, exista demersuri la nivel personal, la nivel de comunitate, intru progres, numai noi ne plangem de mila...

Inteleg ce vrei tu. Vrei ca in cavoul ala de beton, sa platesti 2 lei la gaz, fara sa faci nimic in sensul asta.

NU SE POATE! E ok raspunsul?

Link spre comentariu

E un inceput spre intelegere.

Cu prima parte este ok ,cind iti faci o casa noua ,in cunostinta de cauza adopti o solutie si aici intervin problemele financiare cred, adica faci un calcul care se poate intinde pe mai multi ani de eficenta a investitiei , o izolatie buna costa.

Si acum revenim la cavoul de beton , este exclus sa platesti 2 lei la gaz fara sa faci nimic ,dar avind in vedere ca aici locuiesc in general oameni cu venituri mici ,mai putini cu venituri medii, ar fi interesant daca s-ar da 2-3 solutii in care sa se specifice costul pe mp si in functie de acestea care ar fi eficenta ,si in functie de posibilitati sa adopte o hotarire.

Daca aducem in discutie exemple din ..... si din ... ne vom adresa unei mici,foarte mici parti din participantii la acest forum.Asta e parerea mea.

Credeti ca si in Germania toate casele si blocurile sint super izolate? nu cred ,dar exista cred o politica de stat spre asa ceva ,dar cu reguli clare in privinta deducerilor din cheltuieli.

Link spre comentariu

Singurele sfaturi la CT gaz. Utilizati centrala la temperatura de retur corespunzatoare randamentului maxim. Achizitionati radiatoare corect alese si dimensionate.

Folositi termostat interligent de ambient, si setati cu grafic de temperatura, 18.5 interval cand nu sunteti acasa, 21.5 max 22 interval cand sunteti acasa.

Controlati nivelul umiditatii (max 55%).

Nu setati temperaturi mai mari de 21.5-22grd, in ambient, ca va luptati cu morile de vant. Consumurile cresc exponential cu fiecare grad peste 21.

Folositi expunerea solara, daca beneficiati. Lasati soarele sa intre iarna, cat mai mult. Aerisiti zdravan, cu toate geamurile deschise larg, de doua ori pe zi, odata dimineata si odata seara, dar scurt, max 5 minute, in rest tineti totul inchis. In felul asta evacuati aerul viciat, dar nu raciti peretii, etc.

NU folositi CT fara termostat de ambient, cat mai performant, ca va rupe in doua... va tripleaza costurile lejer.

Cine nu crede in prostiile de mai sus... casa locuita de doua persoane, permanent, din octombrie 2014 pana astazi, 253mc consumati. Adica vreo 300 lei intr-un an.

Caldura, apa calda, plita. 25 lei pe luna...

Link spre comentariu

Un calcul precis implică o analiză amănunțită la locație, releveu complet, analiza construcției și a elementelor. În momentul ăsta nu e nimic de zis, decât teoretic. Și vorbim vorbe. Pot să-ți dau valori corespunzătoare unui ansamblu 280 beton, 100 EPS. Și ce faci cu ele?

Link spre comentariu

Cine nu crede in prostiile de mai sus... casa locuita de doua persoane, permanent, din octombrie 2014 pana astazi, 253mc consumati. Adica vreo 300 lei intr-un an.

Caldura, apa calda, plita. 25 lei pe luna...

A dracu' casa, consuma mai putin decat calculatorul meu. (25lei/luna= cca 200kw caldura/luna=6.66kW/zi=270w/h). Inmulteste cu 10 si incep sa te cred.

Ca fapt divers, pt. a incalzi intr-o ora 10 l de apa cu 40 grade avem nevoie de 465w. Faceti voi calculele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări