Vizitator tamasan Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Am un trasformator de la un laptop(care nu a mai fost folosit cateva luni,dar mergea)si nu mai merge.L-am desfacut ,l-am masurat pe placa la contactele de la iesire si era doar 0,44V din 14,5V.Imi spuneti si mie va rog ce piesa trebuie inlocuita sa-l fac sa mearga ? Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Acela se numeste alimentator, nu transformator de leptop, si cu o descriere atat de abstracta e greu sa fii ajutat, si nu in ultimul rand avand in vedere tensiunile letale din sectiunea HV si lipsa ta aparenta de experienta as zice ca cel mai bun lucru pe care il poti face este sa mergi cu el la un electronist. Link spre comentariu
mircea888 Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Acel alimentator este mult mai complex decat un transformator de retea, nu recomand sa te apuci sa-l repari daca nu te pricepi, risti sa te electrocutezi sau sa-ti strici laptopul.In principiu ar trebui sa incepi cu verificarea existentei tensiunii redresate de la retea (+320V) pe condensatorul de dupa puntea redresoare, apoi condensatori de filtraj de la iesire, diode secundar traf, apoi mosfet din primar traf, sunt mai multe dar astea sunt esentiale.Daca nu intelegi ce am zis mai sus atunci sa nu te apuci de mesterit la el. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Subiect: "incarcator laptop"Regulamentul e inca in vigoare Link spre comentariu
Postări Recomandate