Vizitator Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 ca oricum eu nu iau bani, fiindca fac decat la cunostinte asemenea operatiuni.De aici se vede ca esti mai "slab de ingeri", scuza-ma ca-ti zic dar sunt intr-un totul de acord cu George. Daca iti e prieten sau ruda care-i problema pana la urma ?!?!?! Investesti in piese, pierzi timp etc tu cu ce te alegi ?!?!?!. Nu mai fiti asa de delasatori, nimeni nu va "creste" fiti cu garda ridicata ca in ziua de azi rar mai gasesti un job nu mai zic sa-ti deschizi o afacere din care sa traiesti cat de cat. E un vechi proverb romanesc si e foarte adevarat: Frate, frate dar branza-i pe bani. Link spre comentariu
lavynyu Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Din pacate in "romanica" lucrurile vor merge mult timp asa cu tot felul de '' meseriasi'' care au 100 de meserii dar nici pe una nu o face calumea . Oricum toate acestea au aparut si datorita nevoiei de bani si de aceea multi clienti apeleaza la ''meseriasi'' care lucra mai ieftin dar mai rar de calitate ! Interesant este ca toti au de lucru deoarece "balta are peste mult" , ai vezi pe toti cu fitze de cumparat laptopuri , tablete , etc. si nu stiu sa instaleze o aplicatie simpla cum ar fi "" avg. free"" dar chiar si pt. o instalare de avg free se poate face ceva banuti deoarece nimic nu este pe gratis ! Link spre comentariu
Vizitator Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Eu zic sa nu exageram, nu-l bagati pe colegu Marius84 in aceeiasi oala cu bubusmecheru sau gheorghe ionut care zice ca plasma are lampi si invertoare iar trafurile linii se devalorizeaza.Va e frica ca va "fura" clienti ?!?! Cum ati spus si dumneavoastra, are balta peste si inca mult.PS: Si eu am "100 de meserii", lucrez de Luni pana Vineri la o firma de leasing unde ma ocup pe partea de inmatriculari iar in timpul liber, seara, Sambata si Duminica reparatii electro si chiar mi-am deschis un PFA si cat de curand, cu ajutorul lui Dumnezeu, imi voi da demisia de la leasing si voi merge mai departe doar pe partea de reparati electro iar daca voi avea timp voi face si inmatriculari pe cont propiu.Nu cred ca e nicio rusine in ziua de azi sa ai 2 locuri de munca atata timp cat iti faci treaba cu simtul raspunderii. Link spre comentariu
riderinblack Postat August 7, 2013 Partajează Postat August 7, 2013 Dar ce te faci cu omul de care efectiv nu scapi? Dar ce face respectivul client? Te sechestreaza de nu poti scapa de el? Sau ti-e rusine sa-i zici "vere, reparatia asta te costa atat"....Si mai este o problema> in orasele mai mici e greu sa gasesti meseriasi adevarati, pentru ca toate se leaga: ai clienti, ai bani, iar daca ai bani, iti permiti sa investesti in studiu si in scule. In lipsa clientilor, gata lantul slabiciunilor. Nici in Ramnic nu prea am auzit de meseriasi, ori nu sunt, ori nu se promoveaza bine.Sunt meseriasi si-n orasele mici. Eu, de exemplu, la anumite tipuri de reparatii sunt considerat scump comparativ cu altii. Dar la mine rata de succes e de 99,9%. De aceea nu las din pret. Link spre comentariu
medor Postat August 8, 2013 Partajează Postat August 8, 2013 Mda...e o problema cu acesti clienti care au pretentii de cacao. Vine clientul si are tupeul sa-ti zica ca vrea sa-i repari "gunoiul'' in cateva zile. Dupa cateva ore te suna sa vada daca te-ai apucat de el...îi zici ca il ai pe masa...a doua zi te suna iar: ''E gata???''; îi zici ca o anumita componenta e defecta si ca mai dureaza, ca trebuie sa faci comanda si piesa e cam scumpa si nu prea se gaseste. ''Cam cat?'',te intreaba omu'. ''Păi cam 30 de lei costa piesa plus manopera vre-o 40, dar mai dureaza...''(e doar un exemplu). ''Cum adica, e mai scumpa manopera decat piesa'' , zice el mirat din cale-afara. ''Pai îl duc in alta parte atunci''. Iaca ca dupa ce ai muncit poate cateva ore sau chiar zile, îi dai omului ''gunoiul'' inapoi sa-l duca el unde stie (ca are el prieteni care i-au mult mai ieftin). Si uite-asa ai mai muncit o zi de fraier (in cazul asta de acord cu George sb). Explica-i omului ca ti-ai pierdul timpul ca asa si pe din colo, ca nu te crede. Nu mai zic atunci cand schimbi omului un condensator de 3lei...îi ceri omului 4lei pe o reparatie? În spatele celor 40lei de manopera stau ani de experienta, multe carti citite in domeniu si un stres enorm din partea clientilor de acest gen...Pune-l pe om sa-ti praseasca in gradina si apoi îi dai 5lei dupa o zi de munca ...ca doar nu ti-a plantat si porumbul si ai mai cheltuit si pe mancare cu el. O sa fie multumit? Nu... Diferenta e ca tu poti sa faci ce face el, pe cand el...nu. Exemplele pot continua... Link spre comentariu
VIFCOR Postat August 8, 2013 Partajează Postat August 8, 2013 Hai cu OFFtopic si eu.Subscriu la cele definite mai susde colegii, care stiu ce volum de consum energetic este sa faci, o reparatie de leptop.Ai o singura compensare, ca ai un client satisfacut de aparatul lui redevenit functional.In rest trebuie apreciat si evaluat din start costul, comunicat ca, daca se razgandeste,se percepe o taxa de verificare, nu e cazul de facut lucrari pe "2lei", in caz contrar sa se duca la un "cioban" care sa-l "rezolve bine de tot". Link spre comentariu
George(sb) Postat August 8, 2013 Partajează Postat August 8, 2013 40 de lei un schimbat de condensator? sory my friend in conditiile astea prefer sa nu mai lucrezi nimic si sa ti le pun in brate si eu sa imi iau doar comisiionul de intermediere; astazi mi-a venit un hp dv7 varianta intel care nu aprindea ledurile de la display, a mai fost in cateva locuri si nu i-a dat nimeni de cap, intamplator in timp ce masuram tranzistorii din jurul conectorului lvds vad un punct unde fusese atinsa placa cu un surub, am dat putina lita si cositor si i-am cerut clientului 170 de lei, pare mult dar curentul si pierderile pentru rateuri cine le plateste? nu ma plang daca nu imi convenea ma reprofilam vreau doar sa atrag atentia ca daca se munceste cu cap se pot face bani frumosi din reball; nu ma deranjeaza sa mai am 100 de concurenti in oras, in schimb ma deranjeaza sa mai am un singur concurent care sa strice piata Link spre comentariu
morocanosul Postat August 9, 2013 Partajează Postat August 9, 2013 Atunci, cum este considerat un alt coleg(de breasla) care face aceeasi lucrare ca tine(calitativ),dar cu 20% mai ieftin,ca este meserias "de doi bani"? Link spre comentariu
George(sb) Postat August 9, 2013 Partajează Postat August 9, 2013 NU, ca e un meserias bun, daca si tu esti bun, dar un vanzator prost.Capacitatea de munci e una, si capacitatea de monetizare a talentului tau e cu totul si cu totul altceva Link spre comentariu
VIFCOR Postat August 10, 2013 Partajează Postat August 10, 2013 Atunci, cum este considerat un alt coleg(de breasla) care face aceeasi lucrare ca tine(calitativ),dar cu 20% mai ieftin,ca este meserias "de doi bani"? Mergeti la respectivul si aratati-i situl de la "Clubul REPARACIOSILOR", de unde sa se ghideze pentru pretul corect, care include, costuri piese, materiale consumabile, manopera, garantie si alte cheltuieli (curent, investitii, documentare, timp afectat, etc... ), accent pe materiale (manopera sa para nesemnificativa).Cred ca asa am adus edificari si clarificari, in privinta pretului, comunicat la client. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum