Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect buck converter cu uc3843

Postări Recomandate

• Răspunsuri 260
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cumva problema este cauzata de mos N in loc de P? Stiu ca in mod normal ar trebui mos canal P ( sau cel putin asa am vazut ca se foloseste ) insa mi-ai zis tu ca ar merge si canal N numai ca e cu schepsis sa inteleg...in fine asta crek e graficul, acuma ori nu-mi merge mintea deloc azi ori nu stiu sa il interpretez, oricare ar fi deja e grav... :nas:

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Sa zicem 4V.Daca ai nevoie de 4Vgs si ai 18V in poarta ca si alimentarea, care este tensiunea in sursa in perioada de conductie? Dar caderea de tensiune pe tranzistor?

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Bingo. Solutia nu este un traf driver ci gasirea unei configuratii care sa poata aplica o tensiune mai mare in poarta fata de sursa, la deschiderea MOS care poate 60mV/7A in conductie.post-1-139829571683_thumb.gif

Link spre comentariu

La naiba cu mintea mea lenesa, trebuia sa imi dau seama de asta... chiar asta este unul din dezavantajele amplificatoarelor audio cu mos fata de bipilari, putere mai mica pentru aceeasi tensiune datorita ugs mare... si trebuia sa-mi dau seama si de la semipunte unde mosul de sus... in fine, rusinica mie... :jytuiyu post-15007-139829571698_thumb.pngE mai bine asa?PS: Controller-ul este evident TL3842, nush de ce eagle nu ma lasa sa redenumesc pe asta...

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Cresterea pozitiva de pe rezistor trebuie amplificata ca atare, nu inversata.Sugestie:post-1-139829571701_thumb.gifConditie: AO sa citeasca de la masa si sa fie capabil de tensiuni mici la iesire.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Cu un semireglabil se poate regla amplificarea astfel incat sa ajungi la 1V (7A), care este maximul citit de 3842.Vad ca ai pin 2 la masa. Trebuie lamurita comanda pentru curent si cea pentru tensiune.Spun ceva despre functionarea 3842. Stiu ca e inutil dar ma dau mare.Este cu comanda in curent. De pe rezistorul din sursa MOS (se poate si traf curent, etc), cu pin3 se citeste o tensiune care creste liniar odata cu cresterea liniara a curentului prin inductanta. La atingerea unei anumite tensiuni in pin3, dar nu mai mare de 1V, apare comanda off, care ramane off pana la urmatorul impuls. Acea anumita tensiune o numesc de referinta Uref pe schema de mai jos din PDF si care nu are nici o legatura cu referinta de 5V din pin8. Tot pe schema (dreapta) apare si sarcina AO din 3842 care este un generator de curent constant de 0,5mA (important!). Un al doilea operational face comparatia intre Uref livrat de AO si pin3.post-1-139829571705_thumb.gif

Link spre comentariu

Pai tocmai la asta ma gandeam eu. Acuma ca sa fiu sigur ca nu fac gafe, legat de conditia de care ai mentionat in legatura cu AO care tre sa citeasca de la masa si sa fie capabil de tensiuni mici la iesire, poti te rog sa detaliezi putin? Am facut de ieri o lista de AO ceva mai rapide si merg cu ea la magazinu ala si vad ce gasesc, sa inteleg ca tre sa revizuiesc pdf-urile lor pentru info suplimentare?PS: Acuma am vazut si eu chestia cu pin 2 la masa, e o eroare cu un motiv aparent simplu, am importat schema de la un alt proiect ca sa nu o pun de la cap din nou si nu am observat detaliul ala, comanda pentru tensiune evident in pin 2, scz pentru confuzia creeata..

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Am modificat anterior si n-am terminat.Tensiunea maxima la iesire a AO eroare este de 5V. Daca scadem 1,2V de pe diode si impartim la 3 dat de divizor, obtinem cca. 1,3V care insa va fi suntat de zener la 1V. Astfel, la iesirea AO eroare (pin1) tensiunea maxima care are efect ca variatie este de 4,2V (presupunand 1,2V pe diode). Iar minima de 1,2V. Daca AO eroare se anuleaza punand pin2 la masa, atunci tensiunea din pin1 trebuie variata intre 1V si 4,5V pentru a obtine umplerea minima (zero) si maxima (fara DT) posibila. Daca se doreste 7A maxim, atunci ansamblul shunt+AO trebuie sa livreze la iesire 1V/7A reglabil din semireglabilul pomenit.In pinul 1 tensiunea trage spre +5V datorita generatorului (0,5mA).

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Nu e ok, alegerea pin2 la masa se poate face. Reactia ta nu citeste variatia tensiunii de la iesire.

Mergand pe pin2 la masa, un simplu reglaj de curent care atent dimensionat iti ofera la pin 1 o variatie 1-5V, suficient pentru reglajul manual al curentului de iesire.post-1-139829571753_thumb.gifRamane ca in pin1 sa scazi tensiunea fata de masa la cresterea diferentei de la iesire.

Cu schottky la iesire se poate folosi a doua jumatate a AO si asta iti permite montarea potentiometrului pe panou si decuplarea lui, pentru a transforma sursa si intr-un eventual generator de curent in alte scopuri. post-1-139829571753_thumb.gifSe poate inseria spre masa cu potentiometrul, un rezistor pentru a creste tensiunea minima reglata la 1V in pin1. Astfel, poti beneficia de intreaga cursa a potentiometrului.

post-1-139829571821_thumb.gif

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări