andreigradu Postat Iulie 8, 2014 Partajează Postat Iulie 8, 2014 Felicitari, super ideea, imi place ca merge incet, in ritmul avansului de mana de om, ceea ce inseamna ca nu o sa uzezi surubul. E ideala pentru planat diverse piese. Si eu am vazut ca e diferenta intre finisajul cu avans manual si cel cu avans automat la strung. La freza nu am avut ocazia, dar cred ca e la fel. Link spre comentariu
philiprobz Postat Iulie 8, 2014 Partajează Postat Iulie 8, 2014 Da, sunt doua castiguri. Pe de o parte calitatea suprafetei e mult mai buna iar pe de alta parte te scuteste de efortul enervant uneori de a da la manivela. La fel ca si in cazul strungului asa cum corect ai presupus. La inceput nu am avut asteptari prea mari pt ca cele mai multe din incercarile mele de a face din rahat bici s-au incheiat lamentabil. Si totusi in 1% din cazuri se intampa sa iasa biciul si sa mai si pocneasca. Link spre comentariu
alin 105 Postat Iulie 8, 2014 Partajează Postat Iulie 8, 2014 E un mare castig intradevar sa ai avans automat la o freza de banc, chiar daca nu e "sincronizata'' cu motorul de frezare.Intrebarea de 10 puncte e daca poti decupla usor servomotorul si actiona manual avansul. Link spre comentariu
philiprobz Postat Iulie 9, 2014 Partajează Postat Iulie 9, 2014 (editat) Raspunsul este da. Constructia surubului conducator m-a ajutat foarte mult asa cum am precizat mai inainte. Momentan cu mana decuplez surubul conducator de axul motorului miscand de la stanga la drepta teava care intra pe hexagonul axului motorasului. Desigur ca si teava are profil hexagonal la interior in capul respectiv. As putea merge mai departe cu constructia unui mic levier sau parghie dar pt moment e suficient . In 2 - 3 secunde decuplez cu mana foarte usor. Spatiul imi permite. Cat priveste sincronizarea nu pot sa fac o evaluare corecta a "pierderilor" . Cuplul mare al motorasului cred ca ajuta totusi. Editat Iulie 9, 2014 de philiprobz Link spre comentariu
mihaighe Postat Iulie 9, 2014 Partajează Postat Iulie 9, 2014 Mai mult decat minunat ai rezolvat o treaba foarte importanta la freza.Daca reusesti sa o decuplezi si in functiune fara probleme atunci este de 2 ori minunat. Link spre comentariu
almarghi Postat Iulie 9, 2014 Partajează Postat Iulie 9, 2014 (editat) e foarte bine!!! de ce trebuie sincronizat avansul su scula? de mai multe ori bravo!!! :aplauze :aplauze Editat Iulie 9, 2014 de almarghi Link spre comentariu
philiprobz Postat Iulie 9, 2014 Partajează Postat Iulie 9, 2014 O eplicatie a necesitatiia sincronizarii a fost facuta tot in cadrul acestui subiect . Nefiind vorba totusi de executat filete sau canale elicoidale pe o freza de banc asa cum este aceasta, consider ca lipsa sincronizarii nu afecteaza munca. Link spre comentariu
AFCtin Postat Iulie 18, 2014 Partajează Postat Iulie 18, 2014 (editat) Buna seara, Pentru dl PhilipRobz: Foarte buna ideea de a folosi motoare ieftine de parbriz pentru a face un avans automat pentru freza. Am sa incerc sa folosesc ideea prezentata de dvs pentru freza mea. Cu permisiunea dvs va recomand sa securizati comutatorul de avans astfel incat sa nu poata fi actionat acidental, in rest ideea este ok. Cu stima, Editat Iulie 18, 2014 de AFCtin Link spre comentariu
philiprobz Postat Iulie 19, 2014 Partajează Postat Iulie 19, 2014 Multumesc pt sfat insa comutatorul chiar nu am cum sa-l actionez din greseala. Butonul de schimbare a sensului ce-i drept poate fi atins accidental si e destul de sensibil insa chiar si asa nu se intampla nimic decat schimbarea sensului care nu poate afecta lucrul. Link spre comentariu
philiprobz Postat August 1, 2014 Partajează Postat August 1, 2014 La solicitarea colegului afctin atasez aceasta poza cu mazgalituri 1 Link spre comentariu
AFCtin Postat August 3, 2014 Partajează Postat August 3, 2014 (editat) Buna seara, Multumesc pentru poze si dimensiunile menghinei. Si freza mea are cam aceeasi masa de frezare. O menghina mai grea dar care incape pe masa este un avantaj caci freza mea nu prea este rigida si o menghina mai grea compenseaza un pic prin inertie lipsa de rigiditate. Cu stima Editat August 3, 2014 de AFCtin Link spre comentariu
Vizitator xgabe Postat Septembrie 5, 2016 Partajează Postat Septembrie 5, 2016 (editat) Buna seara, As dori o recomandare pentru o menghina pentru freza Einhell BT-MR550. Am de ales intre urmatoarele doua menghine: de 88 mm http://www.paulimot.de/schraubstoecke/niederzug-schraubstoecke/645/niederzug-schraubstock-88-mm-backenbreite sau de 63mm http://www.paulimot.de/schraubstoecke/niederzug-schraubstoecke/644/niederzug-schraubstock-63-mm-backenbreite De asemenea vreau sa cumpar si un set de cale paralele de 120mm: http://www.paulimot.de/parallelunterlagen/605/parallelunterlagen-set-18-teilig-laenge-120-mm Multumesc, cu stima... Editat Septembrie 5, 2016 de xgabe Link spre comentariu
chas3 Postat Septembrie 5, 2016 Partajează Postat Septembrie 5, 2016 Cea de 88 e ok de la BF20 in sus, Einhell-ul fiind echivalentul unui BF16 doar. Asta nu inseamna ca nu o poti monta, doar ca poate sa ti se pare incomoda. Altii o monteaza dea lungul X-ului.Paralelele e convenabil sa le alegi cat mai aproape de latimea bacurilor. Link spre comentariu
area51 Postat Septembrie 5, 2016 Partajează Postat Septembrie 5, 2016 (editat) Eu am luat pentru freza F207-V (Paulimot) menghina de 88 mm si paralele http://www.paulimot.de/parallelunterlagen/601/parallelunterlagen-set-18-teilig-laenge-100-mm?c=34 Am facut alegerea paralelelor pentru ca menghina are inaltimea falcilor de 40 mm si in setul de paralele este si dimensiunea 4 x 38 x 100 mm. Asta imi permite sa fixez in menghina si piese relativ subtiri, de exemplu o placa cu grosimea de 5 mm si s-o prelucrez pe intreaga suprafata. Eu sunt foarte multumit si de menghina si de setul de paralele. (Este adevarat ca mi-ar fi buna si o menghina de 63 mm.) Pana la urma, specificul pieselor pe care le vei prelucra, vor dicta dimensiunea menghinei in concordanta cu deplasarile disponibile ale mesei frezei. O alta posibilitate pe care este bine sa o ai in vedere ar fi si o menghina cu baza rotativa. Trebuie vazut daca este convenabil pentru freza ta inaltimea de 105 mm intre masa frezei si partea superioara a falcilor. Adica din cursa pe axa Z, 105 mm sunt ocupati de inaltimea menghinei. Editat Septembrie 5, 2016 de area51 Link spre comentariu
Vizitator xgabe Postat Septembrie 6, 2016 Partajează Postat Septembrie 6, 2016 (editat) Buna dimineata, Multumesc pentru raspunsuri. @chas3, pentru o menghina montata dea lungul axei x, as opta pentru alternativa similara ca in videoclipul din link'ul de mai jos.... @area51, superba freza (F207-V Paulimot)... Calele paralele le-am ales in functie de inaltimea bacurilor menghinei, si sunt pentru menghina de 63mm. Bacurile acestei menghine au inaltimea de 30mm. 2 Bucati 4 x 8 x 120 mm2 Bucati 4 x 10 x 120 mm2 Bucati 4 x 12 x 120 mm2 Bucati 4 x 14 x 120 mm2 Bucati 4 x 16 x 120 mm2 Bucati 4 x 18 x 120 mm2 Bucati 4 x 20 x 120 mm2 Bucati 4 x 25 x 120 mm2 Bucati 4 x 30 x 120 mm Intrebare... Pot suprapune doua cale pentru a obtine o inaltime dorita? de exempul pentru inaltime de 28mm sa suprapun calele de 20 si 8 mm? Cred ca voi alege menghina cu latimea bacurilor de 63mm, deoarece are deschiderea maxima de 85mm, iar masa de frezare are o latime de 92mm. Cursa pe axa Y permite frezare in afara mesei, dar nu am dimensiunile complete a menghinei in ceea de priveste partea frontala; posibil sa nu pot fixa menghina perpendicular pa axa X pentru a obtine o suprapunere centrata a celor 85mm oferiti ca deschidere de menghina peste cei 92 mm ai mesei de frezare. Oricum va trebui sa renunt la opritorul care blocheaza axa Z perpendicular pe masa de frezare. Am gasit o adaptare superba pentru prinderea pieselor mici in menghina... http://www.chaski.org/homemachinist/viewtopic.php?f=43&t=87012 Multumesc, cu stima... Editat Septembrie 6, 2016 de xgabe Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum