Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Freza Einhell MBF 550 / BT-MR 550

Vizitator darkflames

Postări Recomandate

Rulmentii au fost SKF obisnuiti nu P ,cu capace laterale din plastic nu metal.Iar strungul meu asteapta inca timpul necesar pt a continua lucrul la el. Nu am apucat sa pun un comparator pe el sa vad ce "bataie "are acum dupa modificare. Lucrez inca la schimbarea tipului de curea de antrenare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 114
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 78ATI

24

• philiprobz

15

• fenobarbital

7

• almarghi

6

Buna ziua! Stie cineva ce tip de pensete sunt cele din setul Einhell pentru aceasta freza? Am setul, insa nu scrie nicaeri ce ER sunt, si vreau sa-mi mai achizitionez pensetele ce nu sunt in set .http://www.okazii.ro/scule-unelte-altel ... a123842192Multumesc!

Pensetele sunt pentru freze de: 2,4,6,8,10,12,14,16. Nu stiu ce ER au deoarece sunt "propietare" si nu de "uzanta" generala. Totusi s-ar putea sa "semene" cu ceva dar nu stiu cu ce. :pandaci
Link spre comentariu

ER25 au prinderea maxima 16mm (65$ pe ebay, cu transport); ER25 MT3 CHUCK (con morse 3 35$ cu transport)pentru drawbar de 12dar vorba lui Katran, mai bine iti iei MORSE TAPER 3 COLLETS - METRIC 2, 3 , 4, 5, 6, 8, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18mm 133$ pe ebay cu transport in ROAcuma vad ca vrei sa le completezi; ma gindeam la ale mele ca s-au mai uzat in timp; oricum poate informatia este utila cuiva daca tot am scris mai sus.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Buna seara.In plus fata de roata dintata de la pag 1 ,cea defecta, ce roti dintate de plastic mai are aceasta freza Einhell BT - MR - 550?Parca mai are una dubla ca CQ -ul meu pt schimbarea de turatie H-L nu ? Mai sunt si altele ?A venit timpul sa cumpar si eu o freza ca acest Einhell sau chiar Einhelul BT - MR - 550 si eram curios sa stiu ce plasticarie mai are prin ea.Oricum asa ceva am sa cumpar ,inca nu m-am hotarat daca sa iau de la Cehi sau Einhell. Practic exterior si caracteristici sunt la fel. Inauntru nu stiu daca unimaxul are metal sau tot plastic ca Einhelul.Multumesc pt. timpul Dvs.

Link spre comentariu

ER25 au prinderea maxima 16mm (65$ pe ebay, cu transport); ER25 MT3 CHUCK (con morse 3 35$ cu transport)pentru drawbar de 12dar vorba lui Katran, mai bine iti iei MORSE TAPER 3 COLLETS - METRIC 2, 3 , 4, 5, 6, 8, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18mm 133$ pe ebay cu transport in ROAcuma vad ca vrei sa le completezi; ma gindeam la ale mele ca s-au mai uzat in timp; oricum poate informatia este utila cuiva daca tot am scris mai sus.

Setul ala nu foloseste pensete standard ER ... au acelasi principiu de functionare , respectiv canalul antiblocare pe alezaj , dar nu respecta vreo cota standard ( ER10/20/25/32 etc ) , asa ca nu poti completa nimica ...sorry . Mai bune sunt ori un set complet MT3 ( tot chinezarie , dar macar prinzi orice coada intre 1 si 20mm ) , ori un adaptor MT3-ER ( preferabil 20-25 ) si setul de pensete aferent ... cheers.
Link spre comentariu

Motorul, la acest tip de freza se termina cu o roata dintata de plastic, prinsa cu o pana si surub, ea este modul 1 (cred, s-ar putea sa gresesc). Aceasta, antreneaza axul pe care se afla roata baladoare din angrenajul care este tipic si la strung si la freza (modul 2,5). In total sint deci 4 roti, toate din plastic. Nu mi-as face griji niciodata pentru cele doua roti modul 1, poate doar in cazul in care cele modul 2,5 au fost schimbate din plastic in metal (dar cine stie?). Actualmente sint la a treia roata dubla mica schimbata si la prima dubla mare, pe ambele pina la urma le-am gasit la service (metalica cea mare si plastic cea mica) si am preferat sa le cumpar ultima data.Am vazut ca exista solutia interesanta de a inlocuii tot acest ansamblu pe curea. se cauta pe google "mini mill belt conversion".

Link spre comentariu
Vizitator darkflames

Inte timp mi-am mai cumparat un cap de frezare , de data aceasta de la modelul BT-MR 550 , eu avand modelul MBF 550 . La capul MBF 550 , fostul proprietar imi spuse-se ca a schimbat toate rotile dintate din plastic cu unele de metal . In momentul cand mi s-a spat cea de e pagina nr 1 , descoperind ca era de plastic...nu l-am mai crezut ...restul le aveam de metal...da am zis ca asa sunt din fabrica . Am desfacut si capul nou de la BT-MR 550 , si acesta are de metal doar roata dintata din capatul motorului . Cum spuneam, nu stiu daca modelul MBF 550 , ce este mai vechi, era mai bine facut si avea mai multe pinioane din metal ...ia odata cu modelul mai nou, chinezii ca sa reduca pretul le-au facut din plastic . Nu conteaza de unde cumperi freza...toate sunt acelasi model...sunt produse de SIEG China si rebranduite in Europa si Usa sub diverse nume .

Setul ala nu foloseste pensete standard ER ... au acelasi principiu de functionare , respectiv canalul antiblocare pe alezaj , dar nu respecta vreo cota standard ( ER10/20/25/32 etc ) , asa ca nu poti completa nimica ...sorry . Mai bune sunt ori un set complet MT3 ( tot chinezarie , dar macar prinzi orice coada intre 1 si 20mm ) , ori un adaptor MT3-ER ( preferabil 20-25 ) si setul de pensete aferent ... cheers.
Am cumparat setul cumplet MT3 . Il recomand...chinazarie dar de o calitate buna. Merci !
Link spre comentariu

Nu conteaza de unde cumperi freza...toate sunt acelasi model...sunt produse de SIEG China si rebranduite in Europa si Usa sub diverse nume .

Si chinezii se copiaza intre ei, Sieg este pare-se copiat printre altele si de Real-Bull, zicea cineva ca Einhell sint de la Real-Bull... Cred ca nu veti avea ocazia sa intilniti roti dintate de metal in Einhell; si plasticul folosit este POM dar injectat in cantitate limitata (rotile mari sint nervurate, nu pline ca si cele de la CQ-am avut ocazia sa compar prin bunavointa userului @goguboeru) si posibul cu defecte de turnare de se duc asa de usor.
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Iata o lista cu rulmenti daca va mesteriti freza:pentru arbore:rulment principal: 7206 CCDiametru interior: 30 mmDiametru exterior: 62 mmLatime: 16 mm, Pret ~ 210 RON6206Diametru interior: 30 mmDiametru exterior: 68 mmLatime: 16 mmPret ~ 26RON...56 RONpentru roata baladoare (tija) 6001 2buc, aprox 5 RON/bucrotile (ingratele pinioane de plastic ce se tot sparg la aceasta freza) de schimb se gasesc la service Einhell in Bucuresti, costa in jur de 130RON ambele cu taxa de curierat cu tot. Aceste roti au modulul 2,5 (din calcule: D=ZxP/pi), dar nici cele metalice nu sint danturate STAS (nu "pusca" profilul frezelor modul romanesti), par a fi profilate prin mortezare. Roata mica are z=12 si z=20, cea mare z=21 si z=29. Datele sint valabile pentru frezele si strungurile generice "china", spindle-rul frezei este aproape identic cu spindle-ul strungurilor, acestea din urma avind in plus frezat canalul pentru ghidajul batiului si alte gauri de fixare.Am sa revin si cu datele rulmentilor din motor daca e cazul.

Stiu ca a tracut ceva vreme, insa poate va prinde bine:Motor electric:Rulment superior: - 608Rulment inferior: - 6000
Link spre comentariu

Buna seara! Sper, cu acordul admkinistratorului ca acest post sa nu fie unul deranjant.

Doresc sa scriu anuntul aici, deoarece poate va ajuta pe vre-un posesor de maisina de frezat BT-Mr 550.

Vad set roti dintate noi noute (albe), achizitionate de la reprezentanta Einhell Romania. Motivele: renuntarea la transmisia cu roti dintate. Pretul de achizitie a fost 130Ron. Odata cu acestea bonus, vor fi si rotile dintate ale masinii, in afara uneia - defecta (se vede in imagine) restul sunt in foarte buna stare. Pretul este unul negociabil.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Va multumesc pentru intelegere si scuze de eventualul deranj!

Link spre comentariu

Stie cineva daca exista varianta si cu roti metalice? Eu am o freza MBF 550 inca nedemontata din ambalajul original dar cand i-am dat drumul sa vad daca functioneaza avea un zgomot destul de mare asemanator unor angrenaje metalice si nici decum din plastic. Fiind inca in vaselina si avand alta freza in dotare am pastrat-o nedemontata, dar as fi curios sa stiu ce "hram" poarta. O am de cca 6 ani si ma gandeam sa o transform in CNC. :nas:

Link spre comentariu
Vizitator darkflames

Eu am MBF 550 . Are pinioanele metalice, exeptie unu .Nu stiu daca toate MBF 550-le sunt asa ...fostul proprietar spunea ca le-a schimbat el cu metalice...acum nu stiu cat este de adevarat , putea foarte bine sa minta ca sa obtina un pret mai bun pe ea .

Link spre comentariu

Nu stiu daca produsul are din fabrica roti metalice. Insa sse gasesc after market. De asemenea exista posibilitatea confectionarii lor. In cazul meu, rotile s-au rupt (asa am banuit) in timpul unei manevre gresite. Din inertie si un puc de disperare am comandat setul complet. Apoi am observat sa nu am posibilitatea sa desfac axul cu sculele din dotare...am folosit o perioada masina pe viteza mare (aceasta functiona). Intre timp am primit un cadou mai frumos - un baietel.Din lipsa de timp abia sapatamana trecuta am ajuns la un service si am desfacut axul, extras rotile defecte (am costata ca una singura era distrusa / doi dinti). Profitand de ocazie am pus si rulmenti noi radiali axiali cu role (cumparate cu ceva vreme in urma). Acelasi lucru si la motor. (aici a fost o poveste interesanta). Am crezut ca ambii rulmenti sunt tip 6000, cumparand 2buc. Ajungand sa desfac motorul...a trebuit sa trag o fuga la un magazin cu rulmenti...ca surpriza a fost: 1=6000, 2=608.Am trecut pe curea, asa ca trenul de roti imi prisoseste. Nu am ce face cu ele, eventual sa le ingrop intr-o cutie undeva si sa uit de ele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări