Vizitator GodsOtherHand Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Am un telefon care se incarca prin microUSB. Problema e ca sa dezlipit de pe placa, si din cate vad are 5 fire care fac legatura intre mufa si placa. Sunt foarte mici si apropiate, asa ca lipirea cu pistolul iese din discutie. Din cate am inteles, superglue (Picatura de exemplu) nu conduce curentul, insa la cat de apropiate sunt, ma gandesc sa intreb aici. Fiind foarte apropiate, daca nu are o rezistenta destul de mare, ceva curent tot ar trece, facand un scurt..Telefonul oricum a fost inlocuit, insa eram curios daca as putea sal mai folosesc la ceva (mp3 player poate?).Multumesc, si o zi buna in continuare! Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Exclus cu superglue... lipiturile se fac de un profesionist cu scule... Du-te pe Gh.Lazar si acolo dai de o dugheana care repara telefoane; pina mosu' din spate iti repara telefonul poti schimba doua vorbe cu blonda de la tejghea. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 ...... pina mosu' din spate iti repara telefonul poti schimba doua vorbe cu blonda de la tejghea. asta daca are norocul sa nu se fi exfoliat cablajul ......oricum este singura solutie si daca nu are noroc ramane cu vorbele cu "blonda" ....si cine stie Link spre comentariu
Vizitator GodsOtherHand Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 mufa nu are exact fire, e mai degraba 5 bucati drepte de tabla (acelasi material ca si mufa) care fac contact cu placa.. insa se misca in toate partile. deci nush ce putea sa se duca in timp.. Multumesc! Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Dugheana e intre intrarile pe Amforei si Timis. Blonda cred ca sta in zona Dacia (... daca o mai lucra acolo) Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Merge si cu pistolul de lipit daca ai un pic de experienta.Lipesti toti pinii impreuna si apoi cu tresa absorbanta dai jos surplusul.Ideea cu super glue sau altceva de felul asta este cea mai mare porcarie.Am lipit mufe dupa astfel de interventii si e chinul lumii. Link spre comentariu
worker Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 daca ai un pic de experientaDar, «GodsOtherHand» nu are si atunci mai bine aplica metoda expusa mai sus de «remus68»Am folosit si eu metoda cu tresa la SMD-uri pe teren si este super OK. Link spre comentariu
Vizitator GodsOtherHand Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 tresa absorbanta? Stai, voi nu folositi cositor? adica deasta: http://www.renovat.ro/images/cum_se_lip ... ositor.jpg App, vorbind de pistoale de lipit, la facultate (sunt la calculatoare da am avut si un laborator de circuite) cand lipeam, aveam pistolu + cositorul, dar mai aveam ceva.. Nu stiu cum ii zice, semana cu ceara (galbui inchis spre portocaliu), care cand se intarea la loc (se topea greu) devenea sfaramicioasa.. La ce se foloseste? Am lipit usor si repede fara sa o folosesc, iar profesoara nu sa obosit sa ne zica ce e aia.. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 tresa absorbanta? Stai, voi nu folositi cositor? adica deasta: http://www.renovat.ro/images/cum_se_lip ... ositor.jpg App, vorbind de pistoale de lipit, la facultate (sunt la calculatoare da am avut si un laborator de circuite) cand lipeam, aveam pistolu + cositorul, dar mai aveam ceva.. Nu stiu cum ii zice, semana cu ceara (galbui inchis spre portocaliu), care cand se intarea la loc (se topea greu) devenea sfaramicioasa.. La ce se foloseste? Am lipit usor si repede fara sa o folosesc, iar profesoara nu sa obosit sa ne zica ce e aia.. ...pai nu-i prea bun exemplul tau ca in electronica se foloseste fludor (cu/ fara Pb) care are compozitia ....diferita de cositorul folosit la asamblarea tevilor de cupru din instalatii ( cazul lipirii "moi" ...)!!!Pasta galbui inchisa poate fi sacaz (bulgare sau pasta decapanta .....iarasi nu este bun pentru tine ....adica pentru telefon ....acolo se foloseste flux si pasta de lipit SMD-uri. Solutia specificata de colegi mai sus se aplica in cazul in care "ai mana formata" cu ajutorul fluxului ..... si eliminarea surplusului de cositor cu ajutorul tresei absorbante PS: apeleaza la mosul cu blonda....nu cred ca te costa prea mult la mosu' care a fost recomandat de colegi....insa nu cred ca acelasi lucru se intampla si cu "blonda" --> asteptam feed-back cu privire la calitatea serviciilor prestate ---> poate mai pica o recomandare Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Am lipit usor si repede fara sa o folosesc, iar profesoara nu sa obosit sa ne zica ce e aia..M-ai facut curios...a intrebat careva si nu i-a spus profa,sau profa a dedus ca nu are rost sa va explice abecedarul cand voi erati la lectia de analiza literara... Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Nu stiu cum ii zice, semana cu ceara (galbui inchis spre portocaliu)... sacîz, colofoniu. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Nu stiu cum ii zice, semana cu ceara (galbui inchis spre portocaliu)... sacîz, colofoniu.Sau tamaie Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 Tamaia este cu totul altceva doar daca nu cumva termenul este folosit sa caracterizeze stiinta.... Link spre comentariu
Vizitator GodsOtherHand Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 Am lipit usor si repede fara sa o folosesc, iar profesoara nu sa obosit sa ne zica ce e aia..M-ai facut curios...a intrebat careva si nu i-a spus profa,sau profa a dedus ca nu are rost sa va explice abecedarul cand voi erati la lectia de analiza literara...Pai profa a intrebat daca e careva care nu stie sa foloseasca pistolul, si nimeni nu sa simtit.. Vazand ce aveam pe masa (niste rezistente , diode, condensatori.. toate mari, cu fire lungi) nici nu sa ivit problema sa nu ne descurcam.. Intrebarea era mai degraba din curiozitatea mea (nam apucat sa o intreb pe profa, statea in sala maxim 5 minute si at intrebam chestii legate de ce trebuie sa facem, ca altfel nu terminam in cele 2 ore).App, nu intentionez sal lipesc singur cu pistolul, intrebarea era din curiozitate (cineva a interpretat asa intrebarea mea de mai sus). Ce sai faci, sunt un curios de felu meu :P Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum