Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MicroUSB dezlipit de pe placa.

Vizitator GodsOtherHand

Postări Recomandate

Vizitator GodsOtherHand

Am un telefon care se incarca prin microUSB. Problema e ca sa dezlipit de pe placa, si din cate vad are 5 fire care fac legatura intre mufa si placa. Sunt foarte mici si apropiate, asa ca lipirea cu pistolul iese din discutie. Din cate am inteles, superglue (Picatura de exemplu) nu conduce curentul, insa la cat de apropiate sunt, ma gandesc sa intreb aici. Fiind foarte apropiate, daca nu are o rezistenta destul de mare, ceva curent tot ar trece, facand un scurt..Telefonul oricum a fost inlocuit, insa eram curios daca as putea sal mai folosesc la ceva (mp3 player poate?).Multumesc, si o zi buna in continuare!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

3

• doru3160

2

• Eusebiu Angelescu

2

• dan cod

2

Top autori în acest subiect

Exclus cu superglue... lipiturile se fac de un profesionist cu scule... Du-te pe Gh.Lazar si acolo dai de o dugheana care repara telefoane; pina mosu' din spate iti repara telefonul poti schimba doua vorbe cu blonda de la tejghea.

Link spre comentariu

...... pina mosu' din spate iti repara telefonul poti schimba doua vorbe cu blonda de la tejghea.

asta daca are norocul sa nu se fi exfoliat cablajul ......oricum este singura solutie si daca nu are noroc ramane cu vorbele cu "blonda" :rade: ....si cine stie :freaza:
Link spre comentariu
Vizitator GodsOtherHand

mufa nu are exact fire, e mai degraba 5 bucati drepte de tabla (acelasi material ca si mufa) care fac contact cu placa.. insa se misca in toate partile. deci nush ce putea sa se duca in timp.. Multumesc! :d

Link spre comentariu

Merge si cu pistolul de lipit daca ai un pic de experienta.Lipesti toti pinii impreuna si apoi cu tresa absorbanta dai jos surplusul.Ideea cu super glue sau altceva de felul asta este cea mai mare porcarie.Am lipit mufe dupa astfel de interventii si e chinul lumii.

Link spre comentariu

daca ai un pic de experienta

Dar, «GodsOtherHand» nu are si atunci mai bine aplica metoda expusa mai sus de «remus68»Am folosit si eu metoda cu tresa la SMD-uri pe teren si este super OK.
Link spre comentariu
Vizitator GodsOtherHand

tresa absorbanta?

Stai, voi nu folositi cositor?

adica deasta:

http://www.renovat.ro/images/cum_se_lip ... ositor.jpg

App, vorbind de pistoale de lipit, la facultate (sunt la calculatoare da am avut si un laborator de circuite) cand lipeam, aveam pistolu + cositorul, dar mai aveam ceva.. Nu stiu cum ii zice, semana cu ceara (galbui inchis spre portocaliu), care cand se intarea la loc (se topea greu) devenea sfaramicioasa.. La ce se foloseste? Am lipit usor si repede fara sa o folosesc, iar profesoara nu sa obosit sa ne zica ce e aia..

Link spre comentariu

tresa absorbanta?

Stai, voi nu folositi cositor?

adica deasta:

http://www.renovat.ro/images/cum_se_lip ... ositor.jpg

App, vorbind de pistoale de lipit, la facultate (sunt la calculatoare da am avut si un laborator de circuite) cand lipeam, aveam pistolu + cositorul, dar mai aveam ceva.. Nu stiu cum ii zice, semana cu ceara (galbui inchis spre portocaliu), care cand se intarea la loc (se topea greu) devenea sfaramicioasa.. La ce se foloseste? Am lipit usor si repede fara sa o folosesc, iar profesoara nu sa obosit sa ne zica ce e aia..

...pai nu-i prea bun exemplul tau ca in electronica se foloseste fludor (cu/ fara Pb) care are compozitia ....diferita de cositorul folosit la asamblarea tevilor de cupru din instalatii ( cazul lipirii "moi" ...)!!!

Pasta galbui inchisa poate fi sacaz (bulgare sau pasta decapanta .....iarasi nu este bun pentru tine ....adica pentru telefon ....acolo se foloseste flux si pasta de lipit SMD-uri.

Solutia specificata de colegi mai sus se aplica in cazul in care "ai mana formata" cu ajutorul fluxului ..... si eliminarea surplusului de cositor cu ajutorul tresei absorbante

PS: apeleaza la mosul cu blonda....nu cred ca te costa prea mult la mosu' care a fost recomandat de colegi....insa nu cred ca acelasi lucru se intampla si cu "blonda" :rade: --> asteptam feed-back cu privire la calitatea serviciilor prestate ---> poate mai pica o recomandare :limb:

Link spre comentariu

Am lipit usor si repede fara sa o folosesc, iar profesoara nu sa obosit sa ne zica ce e aia..

M-ai facut curios...a intrebat careva si nu i-a spus profa,sau profa a dedus ca nu are rost sa va explice abecedarul cand voi erati la lectia de analiza literara...
Link spre comentariu
Vizitator GodsOtherHand

Am lipit usor si repede fara sa o folosesc, iar profesoara nu sa obosit sa ne zica ce e aia..

M-ai facut curios...a intrebat careva si nu i-a spus profa,sau profa a dedus ca nu are rost sa va explice abecedarul cand voi erati la lectia de analiza literara...
Pai profa a intrebat daca e careva care nu stie sa foloseasca pistolul, si nimeni nu sa simtit.. Vazand ce aveam pe masa (niste rezistente , diode, condensatori.. toate mari, cu fire lungi) nici nu sa ivit problema sa nu ne descurcam.. Intrebarea era mai degraba din curiozitatea mea (nam apucat sa o intreb pe profa, statea in sala maxim 5 minute si at intrebam chestii legate de ce trebuie sa facem, ca altfel nu terminam in cele 2 ore).App, nu intentionez sal lipesc singur cu pistolul, intrebarea era din curiozitate :d (cineva a interpretat asa intrebarea mea de mai sus). Ce sai faci, sunt un curios de felu meu :P
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări