Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme cu orga de lumini.ma poate ajuta cineva???????

Vizitator klyyn26

Postări Recomandate

Vizitator klyyn26

salut!am facut o orga de lumini cu patru canale dupa o schema din conex electronic.merge bine am leagto pe linia de iesire de la calculator,si am inteles k dak o folosesc asa imi va arde placa audio.m-am interesat si am inteles ca trebuie separata neeaparat de calculator galvanic.asa am si facut ,am facut un transormator pe o ferita si am dat un numar egal de spire si ep primar si pe secundar[750 cu em de 1.16-era cel mai subtire pe care l-am gasit] am montat dupa schema( http://www.niqro.as.ro/adaptor.htm )si de cand am pus transformatorul asta nu mai merge deloc orga cum trebuie.nici un canal nu mai functioneaza pe linia lui[inalte,medii inalte,medii joase,joase].sunt amestecate intre ele in ultimu hal!..iar la bas nu am nici un semnal decat foarte rar dar in nici un caz dupa melodie......nu reusesc deloc sa rezolv problema asta....mai e un lucru...cand dau drumu la orga cam in prima secunda merge bine orga,adica conform sunetului, dar dupa se strica totul!nu inteleg ce are..

as fi foarte recunoscator daca ati putea sa ma ajutati si pe mine...ca dupa ce am muncit atat la ea sa o arunc parca nu imi vine...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pid

2

• yogi72cj

1

• Flor

1

• MifTy

1

Top autori în acest subiect

daca te referi la orga pe care o stiu eu din revista conex club, din cate stiu aceea are triacele comandate prin optocuplori ... daca folosesti un transformator cu 2 secundare separate galvanic asa cum spune si articolul din acea revista (nu se uneste masa filtrelor cu masa din comanda triacelor) inseamna ca este separata galvanic si nu mai trebuie nici un transformator suplimentar, si nu va arde placa.... oricum daca folosesti transformator de decuplare (desi trebuie sa il eviti cat mai mult) conteaza cum e construit.... ar trebui un numar cat mai mare de spire si bobinat cu o sarma cat mai subtire sfatul meu e sa te feresti de transformatoare......incearca sa folosesti separarea galvanica prin optocuplor.cel mai bine e sa postezi schema ca sa fim siguri ca e separata galvanic

Link spre comentariu
Vizitator klyyn26

nu am cum sa pun schema pentru ca nu am gasit-o pe internet si o am din revista...schema se gaseste in revista conex electronic din 1999 din luna noiembrie la rubrica "divertisment"sper sa fie cea care o sti si tu[de fapt din cate stiu eu e singura orga de lumini cu patru canale care se gaseste in revistele conex electronic] multumesc oricum pentru raspuns

Link spre comentariu
Vizitator klyyn26

am gasit pana la urma....da in conex electronic e o singura schema de orga de lumini...am gasit la cineva pe net si e separata galvanic prin optocuploare....si numia cand ma gandesc cat am stat sa dau bobinele alea....:(((((((.....dar oricum e bine ca am aflat....de fapt trebuie sa ma informez mult mai bine in legatura cu ce construiesc si modul de functionare...

Link spre comentariu
Vizitator klyyn26

aa....mai am o intrebare:vreau sa fac un sistem tot ceva de genu orga de lumini dar nu am nevoie de atatea canale.am o toba in care vreau sa pun un microfon si un sistem electronic si un reflector. eu vreau ca atunci cand bat in toba sa mi se aprinda reflectoru...asta trebuie sa faca sistemul electronic care face legatura intre microfon si reflector.....am incercat cu orga de lumini si merge treaba numai ca nu am nevoie de un montaj asa de mare si vreau ceva care sa fie doar pentru toba siu sa mearga doar pe canalul bas....adica un fel de orga de lumini cu un singur canal[joase pentru ca astea transmite toba mea].....sper ca nu v-am zapacit prea mult si ati inteles ce schema vreau....multzumesc oricum pentru indrumarile de la orga ...pentru ca altfel nu as fi cautat informati desprea ea :tonqe:

Link spre comentariu

acum multi ani foloseam o orga de lumini si ma loveam de aceeasi problemaam rezolvat-o folosin un microfon cu electret si un mic amplif,introduse in cutia de la orgao scheam gasesti tu

Link spre comentariu
Vizitator klyyn26

merci pentru schema de pe site de la esp dar mi se pare cam complcata....as putea intrba daca exista ceva mai simplu? :prayer: uite si o poza cu toba microfonu si becu....poate intelegi mai bine ce vreau eu....imi trebuie schema pana la triace....ca am tot de al conex o placa universala cu opt triace...care are pe ea si optocuploare...deci exista ceva mai bun ....ca am explicat mai bine de data asta sper..adca cand bat in toba sa mi se aprinda reflectoru ala verde!!!......cu orga de lumini merge dar....nu are rost sa o iau doar pentru un canal si celelalte sa stea degeaba.....merci oricum

Link spre comentariu

Practic nu inteleg ce e asa de greu sa "decupezi" din revista ce ai nevoie si si sa construiesti doar canalul de joase. (M)orga asta am facut-o si eu, asa ca stiu sigur ca merge. Desi nu mi-a placut faptul ca pusese cate un optocuplor pe fiecare canal, cand se putea folosi doar unu la intrare, cu care ataca 741 si triacele. La cat consuma nu ar fi fost probleme..Evident ca se impune tot un traf cu 2 secundare ..

Link spre comentariu

de aceeasi problema m-am lovit si eu si dupa indelungi teste cu n transformatoare am ajuns la varianta optocuploarelor p.s daca nu faci separatia galvanica nu se arde plak de sunet sare doar siguranta din tablou :smt073 :smt073 :smt073 :smt073

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări