bloody_v Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Salutare! Am doua difuzoare(subwoofer) de la un logitech z5500 pe care le-am montat int doua incinte separate.Aveti idee ce filtre as putea sa folosesc?amplificatorul (philips 22ah-380) lucreaza la 8ohmi si dif-urile mai mult ca sigur la 4ohmi , deci apare o nepotrivire de impendata si reactioneaza ciudat.la inceput se auzeau niste pocnituri pe anumite frecvente , le-am schimbat filtrele , nu se mai aud pocniturile respective dar tot nu functioneaza corect canalul , lucru vizibil pe vu-metru ,acul actioneaza aiurea , se supra-solicita sau ceva de genul. Am atasat poze cu filtrele pe care le folosesc acum Poze cu filtrele anterioare Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Dacă e vorba de difurile de joase din sărăcia de Logitec, ele sînt sigur pe 8 Ohmi, deci ar trebui să se ''pupe'' cu ampliful. Dacă e supramodulat un canal, asta e din cauza semnalului care intră în amplif. Link spre comentariu
bloody_v Postat Ianuarie 30, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Dacă e vorba de difurile de joase din sărăcia de Logitec, ele sînt sigur pe 8 Ohmi, deci ar trebui să se ''pupe'' cu ampliful. Dacă e supramodulat un canal, asta e din cauza semnalului care intră în amplif.totusi este o nepotrivire.ceva este in neregula,le-am pus in serie si functionau perfect , numai ca nu mai am putere.ar trebuii sa fac un filtru care sa-mi lase intervalul 35-3.2k Hz.stie cineva ceva despre frecventa de rezonanta la difuzoarele astea?edit:cred ca o sa am nevoie de ceva de genul asta : http://www.diyaudioandvideo.com/Tutorial/Crossover/ Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Difurile alea nu redau peste 3,2kHz ca să le tai banda redată acolo, iar de Fr ai nevoie la calcularea cutiei................Nu ai un letcon sau pistol de lipit? Văd că legăturile le faci prin răsucirea sîrmelor. Link spre comentariu
bloody_v Postat Ianuarie 30, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Difurile alea nu redau peste 3,2kHz ca să le tai banda redată acolo, iar de Fr ai nevoie la calcularea cutiei................Nu ai un letcon sau pistol de lipit? Văd că legăturile le faci prin răsucirea sîrmelor. Am letcon dar nu am avut nici timp si nici chef sa le pun cum trebuie.oricum le-am pus provizoriu sa vad daca fac servici , si nu fac , deci trebuie gasita alta varianta Link spre comentariu
Luca Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Pt amplificatoru ala ( philips 22ah-380 ) iti trebuie 2 boxe serioase pe 8 ohmi ca sa scoti ceva sunet de calitate, cu filtru si difuzoarele alea nu faci decat sa iti pierzi timpu, nici un expert nu va scoate ceva bun din ele. Link spre comentariu
bloody_v Postat Ianuarie 30, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Pt amplificatoru ala ( philips 22ah-380 ) iti trebuie 2 boxe serioase pe 8 ohmi ca sa scoti ceva sunet de calitate, cu filtru si difuzoarele alea nu faci decat sa iti pierzi timpu, nici un expert nu va scoate ceva bun din ele.Am doua boxe decente care functioneaza excelent pe el , insa ma gandeam sa folosesc si doua boxe care sa-mi acopere frecventele joase.Mai am niste difuzoare de calitate si pe viitor ma gandeam sa le adun pe toate si sa fac niste incinte mai serioase (as avea posibilitatea sa le fac din lemn de tei , care din cate am inteles merge bine) , dar asta ramane de vazut.Problema este ca o sa ma tot lovesc de treaba cu filtrele si nu stiu cum sa fac pentru ca nu prea gasesc nici parametrii difuzoarelor ca sa pot sa le calculez.ma gandeam sa fac ceva de genul http://www.diyaudioandvideo.com/Tutorial/Crossover/. Link spre comentariu
Vizitator ArnoldCraiova Postat Februarie 1, 2013 Partajează Postat Februarie 1, 2013 Daca nu ai tweeter nu cred ca este nevoie sa-i mai pui filtru. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum