Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Traf pistol de lipit

Postări Recomandate

Too late, deja e desfacut miezul. Prea erau puse cu furca tolele. Iar cand au bagat traf-ul in carcasa, au indoit 4 randuri de tole (pistolul era nou, nu mai fusese desfacut). Si de parca nu era destul, aveam un intrefier de peste 1mm intre toate tolele.

Incet o sa-l refac. Macar cu bobinele n-am treaba.

Editat de cosmin ardelean
Link spre comentariu

A venit si traf-ul rebobinat de la impregnat. E ca un bibelou, iti vine sa-l tii in vitrina cu carcasa transparenta. :reytre

Ca si timp de incalzire, e cam cu 2s mai rapid decat cel polonez. Inainte era mai lent cu vreo 3s decat polonezul.

Silentios ca un ceas elvetian, e cu totul altceva.

Consumul in sarcina a scazut acum pe la 460-480mA, folosind aceeasi ansa de 2,5. Probabil intrefierul mic, impregnarea care tine tolele si spirele nemiscate, conteaza mult.

Sunt mega incantat de rezultate. Abia astept sa il fac si celalalt, ba chiar sa le fac toate la fel (am 3 de Radioprogres, am mai achizitionat intre timp, neavand cu ce lucra), dupa cum imi va permite timpul.

Pistolul refacut si cu tole adaugate e putin mai greu dar nu semnificativ. Are 880gr, fata de cel standard care are 845gr. Iar cel polonez cu traf toroidal are 700gr.

Las reteta pentru posteritate: 1200sp CuEm de 0.25 in primar, 50sp din aceeasi sarma in secundarul pentru bec, indreptat toate tolele si completat pana la refuz cu alte tole, presat bine miezul pentru a scadea intrefierul cat mai mult posibil iar la final impregnat tot agregatul. Rezultat de vis.

Stiu, unii vor spune ca sunt dus, dar imi plac lucrurile de calitate.

20191008_151113.jpg

20191008_151120.jpg

Link spre comentariu

Terminalele bobinei primare...da cateva gauri mici in carcasa si infasoara fiecare terminal de doua-trei ori prin acele gauri....

Din cauza unei mici greseli sau din cauza indoirilor repetate, acele fire subtiri se pot rupe de la baza bobinei....si o iei de la cap cu munca.

Link spre comentariu

Am 3 pistoale de lipit Radioprogres, cu care lucrez simultan.

Primul, de prin anii ”70 era în varianta cu schimbător de tensiune - 110/220. La acesta, după o căzătură în care s-a spart carcasa, s-au rupt și sîrmele de legătură ale primarului.

Am numărat spirele și am găsit 2x675 spire CuEN de 0,28, cu tot cu izolație.

L-am bobinat cu 1350 spire, l-am montat și funcționează ireproșabil.

După ani de utilizare, cel mai bine funcționează cu ansă din conductor de cupru, cu diamtru de 1,8 mm, secțiune 2,5 mmp și lungimea de 125 mm.

Din aceeași bucată fac și inelele de prindere.

ans.jpg

Link spre comentariu

125... o sa incerc si varianta asta. Eu am mers tot pe 80-90mm, la ochi.

Am comandat la toate carcase de pistol polonez, din plastic, construiesc butoane dupa modelul lor si fac conversia. Alea nu vor mai ceda usor la eventuale caderi. Plus ca e mai placut la prindere, fiind manerul mai subtire.

Am unul de Radioprogres, ce imi da 85 ohmi la masurarea primarului. Ma gandesc daca sa-l si rebobinez sau doar sa-i refac miezul. E simtitor mai lenes decat cele standard.

Link spre comentariu

Am doua Radioprogres-uri luate in anii '70, unul cu 110/220 si altul fara. Al doilea a fost aruncat de cineva si l-am rebobinat. Cand se mai gaseau carcase de schimb (parca 11 lei) am luat mai multe. Cand unul se incalzeste, lucrez cu al doilea. Prefer ansa groasa de 1,5 si lunga de 85 mm. Este rapida, dar se termina mai repede. Le-am pus de mult timp suruburi de 4 mm din fier, cu cap inecat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări