cosmin ardelean Postat Noiembrie 11, 2019 Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 Poate ne spune colegul Miticamy. Eu m-am lecuit. Il rebobinez rapid si gata. Bine ca n-a fost mai rau. Link spre comentariu
vera Postat Noiembrie 11, 2019 Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 "La ce folosesc aceste teste ?" La imbatranirea prematura a pistolului, urmata de defectarea lui. Dupa cum arata emailul, cred ca este din cel rezistent la 90 gradeC, asa ca ........ Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 11, 2019 Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 (editat) Cred că se exagerează cu astfel de determinări pe un biet transformator de pistol de lipit, care oricum nu e proiectat să funcţioneze în mod continuu.Faptul că-l mai putem îmbunătăţi în privinţa randamentului e un lucru foarte bun, dar eu încă mai am pistolul de lipit cu traful original de când mi l-a luat maică-mea (eram în şcoala primară, cred prin clasa a V -a) şi de atunci l-am ,,forjat,, des cu mult peste specificaţiile producătorului (uneori lipeam continuu, cu pauze foarte scurte până nu mai puteam să-l ţin în mână de fierbinte) şi tot nu am reuşit să-l ard, e tot acelaşi traf de atunci, doar că i-am schimbat vreo 4-5 carcase.De carcase sunt profund nemulţumit, find genul care pune pistolul pe marginea mesei, în ciuda gravitaţiei care-l tot atrage jos.Mă gândesc să dau cuiva care are CNC să-mi facă nişte carcase din ceva plastic termorezistent şi flexibil, de genul teflonului, sau orice alt plastic în afară de ebonita aia neagră... Probabil la traful meu s-a lucrat cu simţ de răspundere, sunt şi excepţii din astea fericite....dar dacă se doreşte performanţă extremă, se pot înlocui toate tolele originale cu unele decupate din Permalloy (tolă cu permeabilitate ridicată)şi atunci se va putea lucra cu el atât de ,,rece,, cât îi va permite doar transferul de căldură inerent dintre bara secundarului (care se va încinge oricum în sarcină) şi pachetul de tole cu pierderi reduse. Editat Noiembrie 11, 2019 de validae Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 11, 2019 Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 (editat) Destul de rare tolele de permalloy . Au alte utilizari , din ce stiu eu . Nu la asemenea dimensiuni si sectiuni de miez . Dupa manipularea mecanica mai consistenta ( debitarea se incadreaza cu brio ) , trebuie recoapte ( si nu dupa ureche ) . Adica tratament termic , in scopul restabilirii calitatilor electrotehnice . Altfel sunt tabla moarta , tinichea de conserve . Ma rog , asa era cand am folosit asa ceva . Si erau scumpe ... Editat Noiembrie 11, 2019 de gauss Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Noiembrie 11, 2019 Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 (editat) Apropo, tolele din "noua generatie" de traf-uri RP (cele chinezesti sau turcesti), sunt de 0.35, fata de 0.5 la cele vechi. Teoretic asta ar trebui sa ajute la reducerea curentilor turbionari, doar ca e lucrat prost. Editat Noiembrie 11, 2019 de cosmin ardelean Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 11, 2019 Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 Ce inductie de saturatie are permalloyul în comparatie cu ferosiliciu? 0,8T fata de 1,5? Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 11, 2019 Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 (editat) Frecventa la care poate functiona ca miez electrotehnic ( in principal ) il ajuta si recomanda in aplicatii cu frecventa de zeci de kilohertzi . Magnetic , nu e strigator la cer . Ma rog , diferite variante ( compozitie aliaj ) de permalloy , optimizate pentru cazuri punctuale . Eu am folosit si toruri , la vreo 60 KHz . De import , ca alea romanesti ( produse la Tehnoton ) n - au corespuns . Editat Noiembrie 11, 2019 de gauss Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Noiembrie 12, 2019 Partajează Postat Noiembrie 12, 2019 (editat) No hai ca s-a rezolvat. N-am mai curatat lacul de pe tole, doar le-am debavurat si indreptat. Miezul a iesit la 40mm lungime dar topeste excelent. Mult mai bine decat inainte, clar. Am indreptat platbanda de iesire din secundar ca era ca dupa razboi, am facut brida de strangere peste ea (au pierdut-o baietii de cand a fost nou), suruburi noi la ansa (mai trebuie doar sa le scurtez)... si deja e cu totul altceva. Cred ca ma pot apuca de reconditionat pistoale, deja le stiu pe de rost si imi si place. PS: am mai facut o mica proba de incalzire in gol... dupa 2 minute deja a urcat temperatura de la 23 la 37 grade, asa ca n-are rost sa mai continui. Clar miezul e un factor decisiv in randamentul si incalzirea traf-ului (tolele astea sunt mai slabe calitativ, pentru ca traf-ul in sine e cu aproape 100gr. mai usor decat cele "originale" RP). Sarma e aceeasi ca in celelalte pistoale, 1200sp de 0,25, 65 ohmi masurat la rece. Primarul vechi avea doar 55 de ohmi. Editat Noiembrie 12, 2019 de cosmin ardelean Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 15, 2019 Partajează Postat Noiembrie 15, 2019 (editat) Afara e vopsit gardu' si inauntru e leopardu'. Foarte prost lucrate pistoalele astea poloneze (daca vreti si poze sa ma anuntati). Bine ca nu am luat mai multe, rezumandu-ma doar la cel de 125W (https://www.tme.eu/ro/details/lt-125/pistoale-de-lipit/zdz/). Ce sa zic, de incalzit incalzeste repede dar nu stiu cat m-o tine. RP e net superior la corectitudinea executiei, aspect si chiar robustete. ZDZ LT-125 are o carcasa moale de plastic (dar ma indoiesc ca daca se incalzeste mai mult pistolul, aceasta nu se deformeaza sau topeste). Miezul este confectionat din doua C-uri (foi), care nu sunt prea bine suprapuse la capete (au un decalaj), de lacuit sunt lacuite bine in schimb dar cu tot cu bavura metalica incastrata in lac. Bratele secundarului sunt strambe (deviate la dreapta cu vreo 10-15 grade), prezinta urme de lovituri "violente" in cupru pentru a fi modelat pe suportul de miez, iar in carcasa, a fost presat traful in aripioarele interioare de plastic, cu forta, astfel incat vreo trei sunt rase efectiv pe interior (nu ca ar conta prea mult asta, dar totul e stramb montat). Suruburile de prindere a ansei (desi este un sistem rapid si simplu fara "urechi" la ansa) sunt cu sant drept din cap pana in coada (au cruce dar nu se poate folosi decat o surubelnita babana dreapta pentru strangere, pentru ca nu au adancitura pentru surubelnita tip philips). Becul e anemic (degeaba, dar probabil nici la RP nu facea vreo diferenta), iar bara izolatoare dintre bratele secundarului e din carton, nu din textolit (macar de puneau din ala cel mai prost din rasina fara insertie de fibra de sticla la banii astia). Ce sa mai...zici ca dai mai multi bani si iei ceva de calitate ("de la polonezi domn'le ca sunt tari pe produse de electrotehnica" - desi sunt chinezesti...dar totusi)...pe dracu. Atentie si la componentele electronice pasive/comutatoare/butoane de ebonita si alte accesorii, facute chiar "de polonezi" (probabil prin China desigur) sub denumirea de SR Passives - mai ales la rezistoarele de putere de 40W - din 4 rezistoare, 3 aveau cimentul fracturat care va incepe sa cada cand rezistorul va fi supus socului termic. In concluzie, materiale ieftine si de proasta calitate, preturi destul de mari raportat la "calitatea" lor. Cred ca-i dau un sut TME-ului "polonez" de nu se vede si trec pe ceva mai scump, chit ca platesc si dublu pentru o comanda. P.S.-sau in cel mai bun caz de evitat cam tot ce este "facut in Polonia" pe site-ul lor. Editat Noiembrie 15, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator cablaje pcb Postat Noiembrie 15, 2019 Partajează Postat Noiembrie 15, 2019 Intreb aici, ca n-am unde. Carcasa asta https://www.adelaida.ro/carcasa-pistol-lipit-romanesc.html se potriveste perfect? A schimbat careva? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 15, 2019 Partajează Postat Noiembrie 15, 2019 (editat) Acum 17 minute, cablaje pcb a spus: Intreb aici, ca n-am unde. Carcasa asta https://www.adelaida.ro/carcasa-pistol-lipit-romanesc.html se potriveste perfect? A schimbat careva? Nu chiar. In primul rand ca nu ai butonul de plastic, nu ai clemele de alama pentru intrerupator iar gaurile de prindere in interior sunt mai mari si fara filet. Trebuie mici modificari facute ca sa fie ca la cel original (in cazul in care faci transplant de piese pe carcasa noua). De incaput incape traful. Editat Noiembrie 15, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator cablaje pcb Postat Noiembrie 15, 2019 Partajează Postat Noiembrie 15, 2019 Trebuie sa-i pun carcasa noua animalului, ca deja se tine in cateva bucati din plasticul ce a mai ramas. Inca il mai folosesc din cand in cand la electrica si electronica. Prin alte parti se gasesc carcase mai bune? Un mic bricolaj nu ma deranjeaza, in cazul de fata, macar sa stea cum trebuie la final. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 15, 2019 Partajează Postat Noiembrie 15, 2019 (editat) Am cumpărat acum o săptămână o carcasă din aceea cu doar 12 Lei dintr-un magazin mărunt de instalaţii sanitare.Preţul de la Adelaida e unul exagerat, iar acest magazin practică cel puţin la unele dintre articolele vândute preţuri de te doare capul.... Căutaţi prin magazine de electrice de cartier, multe mai au pe stoc astfel de carcase, la preţuri decente.Cred că ar merita luat în calcul de către cine are la dispoziţie CNC, fabricarea de astfel de carcase din ceva sticlotextolit sau plastic termorezistent.Poate chiar @PapaHell ar putea încerca asta şi ar vinde print intermediul forumului, pe bază de precomenzi, ca să nu stea cu ele în stoc.... Butonul original nici nu mai e neapărat necesar, deşi pe CNC îl poţi face destul de uşor.Eu la toate pistoalele pun microcontact cum sunt cele de uşă de cuptor cu microunde sau limitatoare de cursă, doar polizez şi majorez decupătura existentă şi-l fixez cu un mic şurub autofiletant de una din jumătăţile de carcasă. Editat Noiembrie 15, 2019 de validae Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 15, 2019 Partajează Postat Noiembrie 15, 2019 (editat) E 8-9 lei pretul real la o carcasa RP. Cred ca tot ebonita e mai tapana decat alte plasticoane din care se fac ligheanele de menaj. Sa nu uitam ca pe vremuri nu prea se folosea plasticul la electrotehnica. Tot ce insemna conectori de putere, buloane si manere la AMC-uri, era pe baza de ebonita. Editat Noiembrie 15, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 15, 2019 Partajează Postat Noiembrie 15, 2019 De atunci tehnica a mai avansat, s-au mai descoperit şi alte materiale termorezistente şi care sunt mai puţin casante.Dacă ar fi să plătesc jumătate din preţul unui pistol de lipit pe o carcasă de schimb, aş vrea ca ea să fie cu mult mai rezistentă decât ebonita. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum