doru3160 Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 (editat) 1 oră în urmă, celtik a spus: "Se mai uita si sculele astea la cine le foloseste. Vorba aia, nu exista masini proaste, doar soferi..." Mda...ori n-am inteles eu gluma ta, ori n-ai invatat tu sa glumesti si o trantesti ca la autobaza... N-ai înțeles pt că nu era o gluma ci un adevar... Scula completează/ajuta mana, dar nu o face. Nu era ceva adresat personal, cuiva anume, ci la modul general vorbind. Ce ai înțeles tu, e treaba ta. Editat Noiembrie 7, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 (editat) Auzi, pai hai sa fim seriosi, oricat de bun ai fi tu cu scula respectiva, daca scula e proasta din mama ei, nu mai poti da vina pe utilizator. Oricum costand 8 lei chinezaria aia, nu m-am asteptat la vreo minune...dar de functionat a functionat...cat a fost construita sa functioneze (3 luni - la altii tine doar 1 secunda). Letconurile vechi romanesti, tot cu maner de lemn nu s-au ars niciodata. Dar deja divagam. Editat Noiembrie 7, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 Am ars vreo 3-4 rezistente la letcoanele alea.......... Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 (editat) Citat Dar deja divagam. Chiar asa. Daca ar fi sa mai doresc ceva in materie de pistoale de lipit, mi-a ramas la suflet un pistol facut de colegul flomar60, si prezentat aici pe forum, dar nu mai stiu in ce topic. Mi-am salvat atunci toate datele necesare construirii, dar inca nu i-a venit randul. Mergea cu sarma pt ansa de 2,5mm, 3,5mm si 4,6mm. Vorbim de diametre. O asemenea salbataciune ar completa gama de pistoale de lipit ce le detin. Daca mai are pozele, si binenteles, daca mai vrea sa ni le arate, ar fi frumos sa completeze gama de pistoale din acest topic. Editat Noiembrie 7, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 Pe elforum am prezentat doar cateva poze si cu link catre celalalt forum unde a fost prezentat amanuntit....https://www.elforum.info/topic/114160-ce-transformator-este-acesta/?do=findComment&comment=1351258...Topicul se numea "Pistol de lipit de mare putere"....din pacate, in urma unor divergente, am cerut stergerea contului de pe forumul respectiv si,automat a disparut si topicul!...dar,mai am pozele!....si un print-screen cu un comentariu de acolo: PS. Pentru d-l Doru... Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 Multumesc...la asta ma gandesc tot timpul cand se poticnesc cele care le am acum. Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 Nu-l mai am!....Cand am iesit la pensie,un coleg de birou a insistat cu cerul si pamantul sa i-l dau lui...2 luni de zile m-a batut la cap!...pana la urma am cedat si i-lam facut "aproape" cadou...a dat o bere!...cand mai vorbesc cu el la telefon nu uita niciodata sa-mi multumeasca pentru pistol....inca functioneaza fara probleme,este folosit cu precadere pentru cositorire papuci pe cabluri de cupru pana la 95 mmp....am mai construit o varianta aici:https://www.elforum.info/topic/135684-pistol-de-lipit-performant/?tab=comments#comment-1739239.... Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 (editat) Acum 1 oră, flomar60 a spus: un coleg de birou a insistat cu cerul si pamantul sa i-l dau lui Il inteleg, stia el de ce. Oricum eu nu ma gandeam la el in modul asta, ci doar la reprodus. Am pt lipit papuci mai mari un mastodont cu rezistenta, de 300W, rusesc, dar dureaza jumate de ora pana ajunge bun de lucru si mai dureaza inca jumate de ora pana se raceste, ca sa-l pot depozita. Daca as avea mult de lucru la asemenea nivel, poate ar fi ceva, dar la mine se intampla destul de rar sa am nevoie mai mult decat 2 anse de pistol (ca mai multe nu pot tine in maini) si atunci folosesc flacara, ca nu am de ales. Am materiale pt un mastodont din asta, cel putin pana la carcasa, dar inca nu s-a produs declicul. Editat Noiembrie 7, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
mac01 Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 (editat) Acum 26 minute, flomar60 a spus: :https://www.elforum.info/topic/135684-pistol-de-lipit-performant/?tab=comments#comment-1739239.... Pe asta din link nu mi-l dai mie? Eu dau mai multe beri si daca vrei te sun o data pe luna sau pe saptamana ca sa-ti multumesc Ai zis ca o sa faci mai multe si le bagi la vanzare.... dar liniste totala...eu deja ma abonasem la unul in acel topic. Editat Noiembrie 7, 2019 de mac01 Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 Acum 5 ore, celtik a spus: M-ar interesa si pe mine asa ceva, dar prin inductie nu prin rezistenta termica. Unde pot gasi si la ce bani? Conrad, Voelkner, etc. Cautati dupa Engel-Löter sau Engel-Lötpistole. Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 Acum 2 minute, mac01 a spus: Ai zis ca o sa faci mai multe si le bagi la vanzare.... dar liniste totala...eu deja ma abonasem la unul in acel topic. Am ajuns la stadiul bobinarii primarului la noua varianta!....executat carcasa,secundarul din bara si elemente de fixare...si atat!...din septembrie n-am mai lucrat nimic!...o multime de probleme "extraelectronice" care inca isi asteapta rezolvarea...apoi, daca voi prezenta prototipul,trebuie sa fie unul cat mai bun cu putinta,dat fiind ca va fi comercializat...deci trebuie teste,multe teste, pentru ca ,in primul rand, trebuie sa fiu eu multumit de performante ca sa fiu sigur ca si clientul va fi multumit....concret,va mai dura ceva timp!...nu stiu cat, in sinea mea imi doresc sa-mi fac cadou aceasta realizare de sarbatori! ....dar am fost,sunt si tare mi-e teama ca voi fi nevoit sa dau la o parte inca ceva timp electronica!..nu pot decat sa cer rabdare si intelegere de la dvs. domnilor colegi! Cu scuze de off-topic! Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 (editat) In ideea ca se vrea mai mult de la un pistol de lipit si se vrea de gata, am avut ocazia sa ma joc cu unul, care m-a surprins de ce putea sa dea in raport cu ce avea sub capota. Pe el erau declarati 200W, dar traful mai mic decat clasicul Radio Progres, implicit si bara din secundar mai subtire. L-a cumparat o cunostiinta si a venit la mine sa ma intrebe una alta despre folosirea lui. Omul nu e sarmar, dar l-a luat sa fie pe langa casa, de asta s-a lacomit la unul de 200W. Variatia puterii se face continuu, prin potentiometru, si merge destul de bine. La putere maxima, cam inrosea ansa, dar n-am avut rabdare sa vad cand se inroseste si traful. Mi s-a parut firav si mai mult, nefiind al meu, mi-a fost jena sa-l abuzez...cu alte cuvinte mi-a fost teama sa nu-l platesc de bun. Dar cat l-am piscat, nu a mirosit a incins de la el, decat de la ansa. https://postimg.cc/gallery/2qsb8tjoa/ Editat Noiembrie 7, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Noiembrie 8, 2019 Partajează Postat Noiembrie 8, 2019 (editat) Ala e cam de unica folosinta. Exact acelasi traf dar fara regulator am avut in carcasa in care am montat alt traf si l-am prezentat in filmul din pagina precedenta. Inca mai am traf-ul vechi pe birou. Pistolul urma sa fie aruncat de colegi, dar l-am retinut pentru carcasa, ca era noua (eu aveam una identica acasa, dar foarte mancata). A facut doar cateva lipituri si s-a cam topit suportul ce tine barele de iesire. PS: noul traf de pistol performant al domnului Flomar e o minunatie. Cu tipul ala de tole... randamentul va fi mult mai bun decat al primei variante. Am si eu cateva traf-uri de-alea, de diferite dimensiuni, recuperate din echipamente de comanda. Le-am pastrat ca nu se stie cand le vine randul si nu mai gasesti. Editat Noiembrie 8, 2019 de cosmin ardelean Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 8, 2019 Partajează Postat Noiembrie 8, 2019 (editat) Da, se pare ca unele rezista mai mult decat cateva lipituri. Asta prezentat de mine mai sus, are mai bine de un an de cand a fost pe la mine, si inca merge.E folosit ocazional si nu in asa fel incat sa convingi pe cineva ca e o scula proasta. La cel pe care il arati tu in poza e clar ca bara secundara nu face contact cu prelungirea care iese din carcasa, si unde se prinde ansa. Daca acel contact era refacut, in mod sigur acel loc nu devenea albastru de la caldura si nici nu topea nimic imprejur. De fapt, bobinajul atat primar cat si cel secundar, arata impecabil. As folosi acel traf, dupa ce as reface acel contact, prin inlocuirea celor doua piese cu mandrina, cu altele din cupru, cu gaura pt prinderea ansei cu surub. Editat Noiembrie 8, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Noiembrie 8, 2019 Partajează Postat Noiembrie 8, 2019 Da, mi-a trecut prin cap si mie inlocuirea barelor cu platbanda si surub, dar nu ma gandeam ca e atat de fiabil traf-ul incat sa merite. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum