gauss Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 Desigur . Momentan nu am cablu din cel pomenit . E drept , nici pistol . Dar ma bate un gand ... , din acesta n - am avut . O stare de lucruri care ar trebui corectata . Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 Acum 55 minute, gauss a spus: Momentan nu am cablu din cel pomenit Nici eu n-am avut, dar am vorbit cu un electrician care lucreaza frecvent cu asa ceva in mediu industrial, si l-am rugat cand ii ramane un rest mai mare de 25 cm sa-l puna deoparte. Mi-a adus o bucata de 85 cm, desi nu cred ca apuc sa schimb macar odata ansa, la modul cum (nu) e folosit. Acum 58 minute, gauss a spus: din acesta n - am avut . O sa-mi notez. Ma asteptam sa-mi spuneti ca aveti mai multe. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 Ansa cu cablu multifilar? Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 (editat) Acum 19 minute, doru3160 a spus: Nici eu n-am avut, dar am vorbit cu un electrician care lucreaza frecvent cu asa ceva in mediu industrial, si l-am rugat cand ii ramane un rest mai mare de 25 cm sa-l puna deoparte. Mi-a adus o bucata de 85 cm, desi nu cred ca apuc sa schimb macar odata ansa, la modul cum (nu) e folosit. O sa-mi notez. Ma asteptam sa-mi spuneti ca aveti mai multe. Asteptarea moarte n - are ( zice poporu' ) . Deci perseverati . Zic si eu ... Cablu am gasit , ma rog , cuprul ( un fir galben cu verde ) ... , mai e pistolu' ... Editat Noiembrie 7, 2019 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 (editat) Acum 26 minute, miticamy a spus: Ansa cu cablu multifilar? Nah...fiecare cum se descurca. Asa arata ''litatul'' despre care vorbesc. Se gaseste si de cumparat, nu e un capat de tara. Prin 90 si nu mai stiu cat, am cumparat un pistol mai usor decat cel de RP dar si mai slabut.Pt chestii pompieristice e ok, dar daca te repezi mai tare la el, cam transpira.A venit cu anse din aliaj, dar se incalzesc foarte repede si tare si trebuie atentie mare sa nu oxideze.Cu sarma din cupru de 1,5mm diametru in schimb, se descurca bine. Carcasa a imbatranit, dar a ramas intreaga, in ciuda trantelor pe care le-a luat in timp. La capitolul asta a stat mai bine decat cele de RP. Daca nu confund, parca era facut la Oradea. https://postimg.cc/gallery/24y5gzgt6/ Editat Noiembrie 7, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 Acum 2 ore, doru3160 a spus: Prin 90 si nu mai stiu cat, am cumparat un pistol mai usor decat cel de RP dar si mai slabut.Pt chestii pompieristice e ok, dar daca te repezi mai tare la el, cam transpira. In sensul ca mai mult te enervezi si renunti la lipit. Cel putin eu nu pot lucra cu scule proaste. Asa era si al meu, cumparat prin '92, cu 5-6 spire de CuEm sectiune 4mm in secundar. Cred ca l-am folosit de maxim 2 ori in configuratia aia. Acum a ajuns ca in filmuletul postat pe pagina anterioara. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 (editat) Acum 6 ore, gauss a spus: pe site - ul binecunoscut Salut. Te referi la olx, conrad, german electronics, sau care site...? Are cineva pistolul asta? Daca da, este multumit de constructia sa si de performante? Acum 6 ore, franzm a spus: Forma acestui pistol este specifica firmei producatoare, Engel. Se gasesc atât modele clasice, cu ansa încalzita direct, cum e cel de fata, cât si modele cu vârf încalzit printr-o rezistenta alimentata la tensiuni mici, prin transformator. Eu îl am pe asta din urma si urmeaza sa-l convertesc pe clasic. Salut. M-ar interesa si pe mine asa ceva, dar prin inductie nu prin rezistenta termica. Unde pot gasi si la ce bani? Editat Noiembrie 7, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 (editat) Da! Am văzut pistolul de lipit în discuție de cel puțin 5 ori. Accidental, fără să-l caut... Ca am pistoale destule, pot sa asigur recuzita la un film cu gangsteri. Ati editat..., și încă o postare. De OLX e vorba! Editat Noiembrie 7, 2019 de gauss Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 (editat) Pai da...de obicei imi vin idei pe parcurs si mai completez, dar ma asteptam oricum sa se uneasca automat comentariile mele intr-unul...a dat chix site-ul de forum sau nu mai merge "merge comments" . ps-eu zic sa ne tutuim pentru usurinta conversatiei Editat Noiembrie 7, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 Acum 38 minute, cosmin ardelean a spus: Cel putin eu nu pot lucra cu scule proaste. Nu e vorba sa te pedepsesti sa folosesti scule proaste, si cele bune sa rada de tine. Hai sa nu exageram. In decursul timpului, au fost situatii cand daca aveam o scula, chiar si asa proasta la indemana, o pupam. Eu n-am fost mofturos, cand eram fortat de imprejurari sa rezolv un defect cu ce aveam, nu ma eschivam ca ori lipesc cu pistol de firma, ori nu mai lipesc. Am folosit ce am avut la indemana si am rezolvat situatia. Cu riscul de a arde scula, am insistat pana am reusit lipitura de calitate. E drept, trebuie sa te ingrijesti sa ai la tine cam tot ce trebuie, dar au fost situatii, chiar daca putine, cand am fost prins cu garda jos. Atunci am lucrat cu ce am avut. Pt asemenea situatii, un pistol din asta e lux, cand nu ai de ales. Altfel spus, cine e masochist sa prefere sculele proaste, in locul celor de calitate? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 (editat) Pai daca ai ce alege acum (ca ne permit vremurile)...eu zic sa alegem ce-i mai bun, nu? Cea mai proasta scula cu care am lipit (ma refer la lipituri de piese pe cablaj) a fost cu un letcon chinezesc de 8 lei, cu maner de lemn si nichelina, care a crapat dupa 3 luni de lipituri ocazionale. Cea mai costisitoare si neobisnuita scula cu care am lipit a fost letconul cu gaz (e ceva foarte incomod si pe alocuri periculos). Ata ete... Editat Noiembrie 7, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 Se mai uita si sculele astea la cine le foloseste. Vorba aia, nu exista masini proaste, doar soferi... La fel ca in fiecare domeniu, si aici, conteaza mult ce faci. Daca vrei sa lipesti smd-uri, poti avea cel mai bun pistol RP, nu te ajuta prea mult. Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 Am si eu unul de-ala pe gaz. Speram sa fie o achizitie foarte potrivita pentru situatiile cand n-ai retea la indemana, dar s-a dovedit ca teoria nu-i deloc ca practica. Bani aruncati. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 (editat) "Se mai uita si sculele astea la cine le foloseste. Vorba aia, nu exista masini proaste, doar soferi..." Mda...ori n-am inteles eu gluma ta, ori n-ai invatat tu sa glumesti si o trantesti ca la autobaza... Editat Noiembrie 7, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 7, 2019 Partajează Postat Noiembrie 7, 2019 Lasă că așa-i! Acum 20 de ani crezi ca aveam JBL-uri sau altele similare?!? Și cu toate astea lipeam sute de SMD-uri pe zi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum