Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator toroidal baraie in reprize

Ionut Remus

Postări Recomandate

acum ceva timp am postat in aceasta sectiune ca aveam problema cu un transformator toroidal care baraia in reprize adik la anumite ore in special dimineata si seara (cand consumul de retea era incarcat) incepea sa baraie 2-3-5 sec. dupa care nu mai avea treaba vreo 30 sec. pe urma iar incepea, uneori face asa vreo juma de ora alteori 15 min. alteori 1 ora.AM incercat cu impregnare in lac, l-am dus chiar la cineva care bobineaza trafuri, si pot sa zic ca sa mai ameliorat, nu mai baraie asa puternic dar problema tot persista, tot e suparator.Cineva mi-a spus sa incerc un DC-Block si cautand pe net tot felul de ideii ca sa imi dau seama ce e ala, mi-a fost frica sa ma complic dupa ce scheme am gasit adica 4 diode si 4 conzi polarizati de 10V pe 220V alternativ.Acum am constatat un lucru, si nu stiu de ce nu m-am gandit mai devreme la asta, si anume ca in acele intervale in care baraie tensiunea de retea scade pe la 209-210V in rest cand e la 220V e liniste deplina.Ce pot sa-i fac? oare trebuie sa-l desfac sa-i scot spire din primar? ma gandesc ca el cand a fost facut a fost calculat, problema este ca nu stiu cum a fost calculat si nici nu prea ma interesat prea mult partea de bobinaj al transformatoarelor toroidale ca sa pot da detalii mai amanuntite, dar daca scot spire din primar sa nu cumva sa fac mai rau, si nici nu stiu cum sa ma descurc cu transformatoarele toroidale, la U+I ma descurc sigur ca am bobinat candva.PP ca la toroidale bobinarea se face ceva mai difirit, cel putin dupa ce am gasit eu pe net, doar ca nu stiu cum se bobineaza primarul.....Ceva ideii ce as putea face? (am pus si ceva condensator nepolarizat in paralel pe primar dar tot nu a functionat)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

1

• Ionut Remus

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări