cristianvalentin Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Salutare stimati colegi ! De curand am primit de la cineva un modul de amplificare cu TDA 7294 ,facut dupa schema de mai jos si avand cablajul din atasament . Toate bune si frumoase , TDA-ul nu a pliciuit atunci cand l-am alimentat dar cand am masurat tensiunea pe iesire sa vad cat scoate insarcina surpriza 12 Vcc si 26 Vca ( fara semnal) ....La o privire mai atenta pinii 5/11/12 sunt rupti de la iesire din capsula..Ce poate fii de vina pentru tensiunile de pe iesire ?Ps: IC este nou , sau cel putin asa zicea cel de unde l-am luat va multumesc Schema.pdf dispunerea componentelor.pdf Pcb.pdf Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Schema este buna, cu ce tensiune l-ati alimentat ? Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... 9qjc3y.pdf Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Ianuarie 29, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 +30/0/-30 , tensiune simetrica Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Ianuarie 29, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Precizez ca mai am un modul tot cu TDA 7294 alimentat de la acelasi traf( modul cumparat de la o firma)iar acesta nu are pic de CC pe iesire ( aparatul nu indica nimic) Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Ianuarie 29, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Sa fie din cauza ca acei pini sunt rupti? pe net apare ca pinii 15 /12/8 sunt conectati la -Vcc Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 pinii 5/11/12 sunt rupti de la iesire din capsulaPinii specificati nu sint conectati in circuit -> NC; studiaza foaia de catalog a componentei.Daca ai Vcc la iesire (iar schema / cablajul sint corecte), intregratul este defect. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Ianuarie 29, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Se pare ca atat schema cat si cablajul nu sunt bune...C6 (22uF) este pus cu + catre pinul 14 ,cand ar trebuii sa fie pus cu + catre pinul 6 Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 In schema din prima postare condensatoarele electrolitice sint pozitionate corect. Condensatorul de bootstrap e cu plusul la pinul 6 al integratului. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Ianuarie 29, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Sunt de acord cu dumneavoastra , dar pe pcb si pe schema printata pe care o am C6 era pus cu minusul la pinul 6...si am mai gasit o problema , pinul 14 era conectat direct la C6 iar pinul 2 conectat la pinul 6 prin R3 , acum am modificat am unit pinul 14 cu pinul 2 prin R3 iar pe urma la C6 iar pinul 6 legat direct la plusul lui C6 Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Amplificatorul functioneaza dupa corectarea cablajului gresit proiectat? Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Ianuarie 29, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Functioneaza va multumesc de raspunsuri Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum