Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator defect!

cristianvalentin

Postări Recomandate

Salutare stimati colegi ! De curand am primit de la cineva un modul de amplificare cu TDA 7294 ,facut dupa schema de mai jos si avand cablajul din atasament . Toate bune si frumoase , TDA-ul nu a pliciuit atunci cand l-am alimentat dar cand am masurat tensiunea pe iesire sa vad cat scoate insarcina surpriza :speriat 12 Vcc si 26 Vca ( fara semnal) ....La o privire mai atenta pinii 5/11/12 sunt rupti de la iesire din capsula..Ce poate fii de vina pentru tensiunile de pe iesire ?Ps: IC este nou , sau cel putin asa zicea cel de unde l-am luat va multumesc :101

Schema.pdf

dispunerea componentelor.pdf

Pcb.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristianvalentin

7

• remus68

3

• leoncris

1

• modoran

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Precizez ca mai am un modul tot cu TDA 7294 alimentat de la acelasi traf( modul cumparat de la o firma)iar acesta nu are pic de CC pe iesire ( aparatul nu indica nimic)

Link spre comentariu

pinii 5/11/12 sunt rupti de la iesire din capsula

Pinii specificati nu sint conectati in circuit -> NC; studiaza foaia de catalog a componentei.Daca ai Vcc la iesire (iar schema / cablajul sint corecte), intregratul este defect.
Link spre comentariu

Sunt de acord cu dumneavoastra , dar pe pcb si pe schema printata pe care o am C6 era pus cu minusul la pinul 6...si am mai gasit o problema , pinul 14 era conectat direct la C6 iar pinul 2 conectat la pinul 6 prin R3 , acum am modificat am unit pinul 14 cu pinul 2 prin R3 iar pe urma la C6 iar pinul 6 legat direct la plusul lui C6

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări