Vizitator sunai Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Salut! Sunt nou pe forum si foarte incepator in electronica. Am o problema. Vreau sa fac un incarcator solar pentru bateria de masina. Am o masina pe care o folosesc ocazional, si nu vreau sa se sulfateze bateria sau sa o tot car in casa odata la 2-3 luni. M-am gandit sa fac ceva sa tina bateria treaza. Am de la un prieten 6 celule fotovoltaice (Putere medie (Watt): 4,30W Randament 18 - 18,2% Curent maxim (Amperi): 8,2A Tensiune maxima (Volți): 0,52V Curent de scurtcircuit (Amperi): 8,82A Tensiune de mers in gol (Volți): 0,63V Dimensiuni: 156mm x 156mm Greutate: 11 grame Ma gandeam sa le leg in serie dar obtin doar 3 v. Pot sa fac cu cunostintele mele (stiu sa lipesc, stiu sa folosesc un multimetru) un montaj care sa-mi asigure 14.2v pe incarcare? (eventual mai mic dar sa nu depaseasca 14.4) la mufa de la bricheta auto. Stiu ca nu incarca cine stie ce, dar sa tina bateria in viata. Multumesc in avans celor care se vor "obosi" sa raspunda la postul meu Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 foarte incepator in electronicaUnii sunt modesti, altii exagereaza...Arunca o privire pe PDF-ul UC3843 si precizeaza daca intelegi functionarea lui. Ar fi cea mai simpla si ieftina metoda, mai ales daca ai recupera ceva piese. Urmareste schemele din PDF si vezi daca ai putea sa le abordezi in caz de nevoie. Link spre comentariu
Vizitator sunai Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Nu gasesc pdf cu uc3843 doar datasheet-ul.Oricum nu prea inteleg ce scrie pe acolo, doar ca tensiunea de iesire este de 5.8v?Daca as avea o schema poate as incerca sa o fac. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 ar ieşi bine cu mc34063, dacă alimentezi la 3v. Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 LT1073 poate va rezolva problema. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Datasheet-ul este in format .pdf. Cu integratele mentionate de colegi, poti folosi cam 3W in scheme mai simple. Cred ca si 1W ar ajunge pentru ce doresti. Cauta preturi, desi cred ca MC este mai ieftin. Daca te hotaresti, pun o schema. @miron1947 Cred ca un link catre pdf e mai potrivit, pdf-ul in sine ocupa mult spatiu. Interesant LT-ul. Si foarte simplu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum