Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controler pentru alarma

Vizitator meccip

Postări Recomandate

Vizitator meccip

Am facut o alarma bazata pe senzori de miscare (am folosit senzori simpli care functioneaza la 220v si aprind un bec, i-am modificat traseul releului astfel ca nu are legatura cu 220v, am inlocuit fotorezistorul cu o rezistenta de 1M sa mearga tot timpul si am modificat timpul de anclasare al releului ). Toate contactele de la releele senzorilor merg la un tablou de comanda, unde, prin intermediul unor comutatoare actionate manual, imi dau semnal optic si acustic.

Intrebarea mea este: As putea folosi un controler cu 8 intrari si 8 iesiri, asfel prin programare sa imi dea un semnal optic si unul acustic diferit pentru fiecare senzor ?

Spre exemplu:

In prezent fiecare senzor aprinde un led dar semnalul acustic este acelasi (un beep intermitent pe durata anclasarii releului din PIR).

Prin folosirea unui controler fiecare senzor de miscare aprinde un led si are un semnal acustic diferit (zona1...1 beep, zona2...2 beepuri, zona3...3beepuri..........., zonaN...N beepuri)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fratello

1

• costi002

1

• flocin

1

• ardiles

1

Top autori în acest subiect

Poti folosi un controler cu 8 intrari si 1 iesire. PIC16F628(A) este bun pentru scopul propus ...

Pseudo-cod :

- daca intrare 1 = on

- atunci

- iesire = beep 1 data

- daca intrare 2 = on

- atunci

- iesire = beep de 2 ori

s.a.m.d.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

cred ca numarul de beepuri era bun in cazul in care aveai maxim 4 intrari si fiecare intrare sa-ti de a un numar individual de bepuri, asa cum spune fratello;

vreau sa spun ca vrei diferentia cu greu 5 bep-uri fata de 7 bepuri; sau 6 fata de 7.

ar trebui sa faci si o diferentiere de tonalitate a buzerului pentru zona?, pentru n>4 sau chiar pentru numerele impare...

imagineaza-ti ca iti este activ senzorul 8, vei auzi 8 bep-uri pe secunda? pe doua secunde? poate confunzi cu 7 bepuri.

d-asta vreau sa evidentiez ca e cam greuț.

incearca totusi cu frecvente diferite pentru fiecare intrare, cu cat bep-ul il auzi mai ascutit, numarul e mai mare; dar chiar si-asa, tot poti face cofuzie intre in7 si in8 spre exemplu.

Link spre comentariu

trebuie luata in considerare si posibilitatea de a se declansa alarma in mai multe zone simultan.

daca bugetul permite poti folosi un circuit din seria isd pentru mesaje vocale.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări